This text will be replaced


Reportáže

Piráti poprvé v přípravě padli, v Litoměřicích nestačili na tamní Stadion

Napsal 12.08.2014 Alexandr Stys, Michal Luxa
L i t o m ě ř i c e / C h o m u t o v - Ve čtvrtém přátelském utkání poznali Piráti poprvé hořkost porážky, když nestačili na domácí Litoměřice. O utkání rozhodla druhá perioda, kdy Stadion vstřelil tři branky. Postupně se trefili Martin Ondráček, Jiří Brandejský a Vítězslav Bílek. Za Chomutov se prosadil až v úvodu závěrečné třetiny Lukáš Květoň.
přát. út 12.8.2014
LTM
3:1(0:0, 3:0, 0:1)
CHM
Litoměřice
Přikryl – Krstev, D. Bílek, Málek, Míka, Špelda, Šulc, Kolář, Šikner – Rys, Kalla, V. Bílek, Procházka, Schwamberger, Ondráček, Brandejský, Zdeněk, Doležal, Ahn Jung, Soumelidis, Kim.
Chomutov
Kopřiva – Drtina, Koma, Scalzo, Rutta, Stehlík, Rýgl, Šulák, Szathmary, McGregor, Ton, Hovorka, Květoň, Dušek, Moore, Veselý, Račuk, Hlava, Chrpa, Charousek, Hejcman.

Branky a nahrávky

Litoměřice
25. Ondráček (Míka), 25. Brandejský (Zdeněk, Doležal), 32. Bílek (Rys, Kalla)
Chomutov
42. Květoň (Scalzo)

Statistiky

Vyloučení
3:2
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
20:35
Diváci
530

Shrnutí

Litoměřice začaly první přípravné utkání na domácím ledě opatrně a v úvodních minutách Kopřivu příliš neohrozily. Naopak hosté mohli skórovat při svém prvním oslabení. Krstev zaváhal s rozehrávkou v obranném pásmu a o kotouč jej připravil Ton, který následně uháněl sám na Přikryla. Litoměřický brankář si však s jeho kličkou dokázal bez problému poradit.

Piráti si poté také zkusili hru v početní výhodě, ale stejně jako domácí svojí přesilovku nedokázali proměnit v branku. Největší šanci si připsal Květoň, jenž z vrcholu kruhů našel pouze lapačku Přikryla. Poté se proti pravidlům provinil domácí hráč a Stadion se musel opět bránit ve čtyřech. Piráti dlouho okupovali litoměřické obranné pásmo, ale kotouč do branky dostat nedokázali.

Vstup do druhé třetiny vyšel domácím na jedničku a po úvodním tlaku Litoměřice také přidaly konečně branku a ne jednu, ale dokonce dvě. V rozmezí 14 sekund Kopřiva dvakrát kapituloval a Stadion se tak dostal do dvoubrankového vedení. Poprvé chomutovský brankář lovil kotouč ze sítě po vyražené střele Míky od modré čáry, kdy se k puku dostal Martin Ondráček a bekhendem zavěsil do odkryté klece.

Litoměřice poté vyhrály vhazování a do rychlé akce se dostala dvojíce Zdeněk – Brandejský. První jmenovaný na sebe natáhl obránce a přihrál před odkrytou klec Jiřímu Brandejskému, který neměl problém trefit kotouč. Domácí i nadále pokračovali ve svém tlaku a Piráti se těžce bránili. V polovině utkání Stadion udeřil potřetí. Rys našel před brankou Vítězslava Bílka, který propasíroval kotouč mezi vyrážečkou a tělem Kopřivy.

Ke konci druhé dvacetiminutovky už hrozili i Piráti. Proti dorážce McGregora i pohotové střele Květoně však dokázal včas zareagovat. Náporem začali hosté i třetí třetinu a konečně se jim podařilo v utkání prosadit. Přihrávkou od mantinelu našel Scalzo mezi kruhy zcela osamoceného Lukáše Květoně, který z voleje propálil Přikryla do levého horního růžku branky.

Vstřelená branka Piráty nabudila a jejich hra se podobala té z první třetiny. Litoměřice se těžce dostávaly do šancí a naopak hosté hrozili. Do jedné z největších šancí se dostal Moore, který nedokázal tečovat kotouč mezi tři tyče, po tvrdé střele Šuláka od modré čáry.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov