Reportáže

Piráti se vrací z Českých Budějovic s bodem, Motoru podlehli po nájezdech

Napsal 08.10.2014 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - K jedenáctému kolu první hokejové ligy se vydali Piráti na jihočeský led, konkrétně do Českých Budějovic. Piráti se dostali vedení po polovině utkání, ale domácí dvěma rychlými brankami otočili skóre. Chomutovští ještě vyrovnali a zápas došel do prodloužení. To nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých byl ale úspěšnější Motor.
11.kolo st 8.10.2014
CEB
3:2sn(0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
CHM
Č. Budějovice
Bláha – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Chmelíř – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, J. Straka, Švihálek – Heřman, Rob, Prokeš – Vaniš
Chomutov
Kopřiva (na nájezdy Hanuljak) – Rutta, Drtina, Koma, Skinner, Rýgl, Havel – Hovorka, V. Růžička, D. Kaše – Gajovský, McGregor, Květoň – Moore, Kämpf, Hřebejk – O. Kaše, Sinisalo, Šagát

Branky a nahrávky

Č. Budějovice
43. Pajič (Švihálek), 45. Heřman (Rob), rozh. náj. J. Straka
Chomutov
34. Kämpf (Gajovský, Hovorka), 50. McGregor (L. Květoň)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
32:30
Diváci
4852

Shrnutí

Bezbranková první třetina nabídla z obou stran opatrný hokej. Více šancí měli hosté, kterým pomohly tři vyloučení Motoru. Ještě před koncem první desetiminutovky šli na trestnou lavici postupně Jakub Suchánek s Danem Růžičkou a Chomutov tak měl k dispozici dvojnásobnou přesilovku trvající minutu a 19 sekund. Největší šanci v ní měl exbudějovický Štěpán Hřebejk, kterého vychytal Ondřej Bláha. Právě Růžička byl v závěru třetiny ještě jednou vyloučen, ale ani tuto výhodu hosté nedokázali zužitkovat.

Na začátku druhé třetiny měli výhodu přesilovek i Jihočeši. Nejprve Tomas Sinisalo vrazil na hrazení Davida Kuchejdu a po skončení trestu fauloval Martin Rýgl. Obě přesilovky ale Motor zahrál špatně a do šance se prakticky nedostal. Osm minut před koncem třetiny byl vyloučen za faul na Davida Kašeho domácí Růžička, který tak usedl potřetí na trestnou lavici. A toho již Chomutov dokázal využít. Ve 34. minutě udělal ve vlastním pásmu velkou chybu Martin Heřman, když nedokázal osamocen vyhodit puk ze třetiny. Touš hosté zachytili a po přihrávce Nikoly Gajovského se prosadil Marek Hovorka, který byl před Bláhou zcela sám a kličkou zakončil neprůstřelnost domácího brankáře na domácích kluzištích - 0:1.

V závěru třetiny se před hostující brankou strhla strkanice. Výsledkem bylo vyloučení Daniela Boháče na domácí straně a na druhé šel na trestnou Hovorka s Rýglem. Motor měl poté sice menší tlak, vyrovnávající brankou ale nevsítil. To se mu povedlo až v závěrečném dějství. Do třetí třetiny vstoupili lépe Jihočeši díky pokračující přesilovce. Josef Straka ale z levé strany na Miroslava Kopřivu nevyzrál. Až pak se Jihočeši dočkali. Obstřelování Kopřivy skončilo pukem v mezikruží, kde se ho ujal osamocený Rok Pajič, který střelou do odkryté branky rozjásal přes 4 500 budějovických fanoušků – 1:1.

Své zaváhání z druhé třetiny dokonale napravil Martin Heřman v čase 44:48, když se z průniku před Kopřivu nemýlil a otočil skóre – 2:1. Zápas rázem nabral mnohem větší obrátky a oproti předešlým třetinám se bylo na co dívat. Deset a půl minuty před koncem třetí třetiny se hosté dostali do šance, po které bylo opět srovnáno. Bryan McGregor poslal puk přesně k levé tyči a z počátku nebylo jasné, zda puk přešel brankovou čáru či ne. Hlavní sudí ale po chvíli ukázal na středový kruh a bylo jasno – 2:2.

V čase 51:29 byl vyloučen exbudějovický Lukáš Květoň a i domácí mohli využít přesilovku. Marek Vaniš ale orazítkoval jen pravou tyč. Branková konstrukce se v závěru rozezněla i za Bláhou po střele Hovorky. Tři třetiny vítěze tedy neurčily a šlo se na prodloužení. Šance měli Pajič a Vaniš, ale Kopřiva odolal. Rozhodnout o majiteli druhého bodu musely nájezdy, do kterých hosté poslali náhradního brankáře Miroslava Hanuljaka. Ten ale žádný nájezd nechytil a druhý bod tak vystřelil Josef Straka – 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (České Budějovice): „První třetinu ovlivnila naše vyloučení. Chomutov má dobrou obranu a říkal jsem hráčům, že to nebude přestřelka. Na obou stranách se pozorně bránilo. Byl to vyrovnaný zápas s dobrým koncem pro naše mužstvo.“

Břetislav Kopřiva (Chomutov): „Na utkání jsme se těšili. Měli jsme dobrý vstup do utkání. V průběhu jsme ale slevili a nedali jsme šance. Soupeř se naopak postupně zvedal. Naše hrubá chyba je, že nemáme tři body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov