This text will be replaced


Reportáže

Sedm gólů, tři bitky a tři body. Piráti si poradili s Benátkami nad Jizerou

Napsal 27.10.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Nečekaně emotivní zápas přinesl pro Piráty střet s Benátky nad Jizerou. Po relativně klidné první třetině, kterou Piráti vyhráli díky gólu Sinisala, se dali věci do pohybu. Ve druhé třetině postupně Piráti navýšili skóre, ale k vidění byli i dvě bitky Marka Hovorky. Ve třetí třetině pak Piráti dotáhli zápas do vítězného konce a vše okořenil střet Maďara s Havlem.
18.kolo po 27.10.2014
CHM
6:1(1:0, 2:0, 3:1)
BNJ
Chomutov
Hanuljak – Skinner, Rutta, Drtina, Koma, Šulák, Rýgl, Havel – Hovorka, D. Kaše, D. Květoň – Sinisalo, Gajovský, Moore – Hřebejk, Kämpf, O. Kaše – Šagát, Račuk, Chrpa.
Benátky n.J.
Schwarz – Říha, Havlín, Pabiška, Jandejsek, Plutnar, Niko, Beránek – Jonák, Skořepa, Král – Ordoš, Mikyska, Hrníčko – Vařecha, Miškovský, Maďar – Bittner, Havlas.

Branky a nahrávky

Chomutov
8. Sinisalo (Moore), 26. Hřebejk (Kämpf, O. Kaše), 28. Drtina (Moore, Koma), 42. Kämpf (O. Kaše, Hřebejk), 47. D. Květoň (Rutta, Račuk), 56. Rutta (Chrpa, Šagát)
Benátky n.J.
52. Král (Skořepa)

Statistiky

Vyloučení
13:8
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
37:24
Diváci
2103

Shrnutí

První třetina začala v poklidném tempu. Více času v útočném pásmu trávili domácí Piráti, kteří ale střelami Schwarce v bráně moc neohrožovali. Velikou šanci měl David Květoň, který se prosmýkl mezi obránci, ale svou střelu poslal nad bránu Benátek.

Na první branku si tak SD ARÉNA musela počkat do osmé minuty. Greg Moore našel perfektní přihrávkou zcela volného Tomase Sinisala na modré čáře. Finský útočník pak blafákem „vykoupal“ Schwarze a poslal kotouč přesně pod horní tyčku.

Piráti byli po vstřelené brance stále aktivnější, ale skóre se jim nepodařilo navýšit. Nejblíže k tomu měl domácí Rutta, ale z dobré pozice trefil pouze brankáře. Po první části tak vedli domácí o jednu branku.

Na začátku druhé části měli Piráti k dispozici přesilovou hru, kterou ale nevyužili. Velkou šanci si vytvořil David Květoň, který sice procpal kotouč pod betonem Schwarze, na brankové čáře ho ale stihl odpálit hostující obránce.

Chomutovští se dočkali branky vzápětí a vstřelili ji ve velkém stylu. Ondřej Kaše zavezl kotouč do pásma, přihrál Kämpfovi, který zadovkou našel zcela volného Štěpána Hřebejka. Chomutovský buldok vypálil tvrdou ránu z první a trefil se přesně do pravého horního rohu branky.

Poté si oba týmy zkusili hru ve čtyřech. Právě v menším počtu hráčů na ledě zavezl kotouč do pásma Jiří Drtina, který vypálil už ze záporného úhlu a obránce Říha si srazil kotouč do vlastní brány.

Poté nastali v chomutovské aréně horké chvilky. Marek Schwarz bezdůvodně vyjel ze svého brankářského půlkruhu a chtěl si vykoledovat faul na Marku Hovorkovi. Poté hostující brankář signalizoval, že byl faulovaný. Tento „faul“ se jal potrestat Vít Jonák, který si vyšlápl na Hovorku. Nejlepší střelec Pirátů si ale nenechal nic líbit a svého protihráče zcela jednoznačně přepral a svalil na zem.

Po sérii několika vyhrocených zákroků se v pěti hráčích moc dlouho nehrálo, neboť bylo postupně vyloučeno hned několik hráčů na obou stranách. V přesilové hře měl blízko ke čtvrté brance Květoň, ten ale netrefil bránu. Stav po dvou třetinách tak byl 3:0.

Piráti přidali čtvrtou branku na začátku třetí třetiny. Kaše si několikrát přihrál s Davidem Kämpfem, který propálil Schwarze mezi betony. Poté se moc nepředvedl hostující útočník Vít Jonák. Ten byl zřejmě přemotivován a po předchozí bitce si vyšlápl na Ondřeje Kašeho, kterého zezadu narazil na mantinel. Jonák za toto obdržel trest ve hře.

Tuto přesilovou hru Piráti využili. Od modré čáry vypálil Rutta a David Květoň kotouč dobře tečoval. Pro tohoto forvarda to byla první branka v pirátském dresu. Benátky se dočkaly alespoň čestného úspěchu, ale pomohla jim k tomu kopa štěstí. Kotouč letící vzduchem si do vlastní brány rukou srazil Rýgl. Branka byla připsána Zdeňku Královi.

Pět minut před koncem třetí části přidali Piráti ještě šestou branku. Chrpa přihrál před bránou zcela volného Jana Ruttu, který bez problémů posunul kotouč do prázdné brány. V samém závěru utkání se do sebe ještě pustili Havel s Beránkem, domácí bijec jednoznačně vyhrál, když svému soupeři uštědřil hodně bolestivou ránu.

V utkání plném emocí, které nedohráli pro zranění hned dva domácí hráči, vyhráli Piráti jednoznačně 6:1 a zaslouženě berou tři body.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Chomutov): "Hokej se hraje pro lidi a já si myslím, že dnes můžou být spokojení. Dali jsme šest gólů, vyhráli jsme doma a lidi to dnes vtáhlo. Gólman předvedl výborný výkon zvláště v oslabení tři na pět tam předvedl výborný zákrok. Budu se opakovat, že takhle kvalitní soutěž by měli řídit dva rozhodčí, protože jeden to nemůže stíhat. Neříkám, že jeho výkon byl dobrý nebo špatný, ale svaz by se nad tím měl zamyslet. Jsme rádi, že jsme dali konečně více branek a předvedli týmový výkon. A opět naše výborné oslabení rozhodlo zápas."

Filip Pešán (Benátky n/J): "I přes ostudný výsledek naše hra nebyla tak ostudná. My jsme neukočírovali takovou horkokrevnost mládí a hodně jsme faulovali. Nemyslím si ale, že jsme byli zákeřní. Hráli jsme někdy za hranicí pravidel a jak už domácí soupiska napovídá, hráli vynikající hokej a musím jim poblahopřát k výhře."

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov