This text will be replaced


Reportáže

Piráti smetli českobudějovický Motor osmi brankami, dvakrát se trefil Dušek

Napsal 12.11.2014 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - Ve čtyřčiadvacátém kole první hokejové ligy zavítali na led SD ARÉNY hráči českobudějovického Motoru. Piráti vyhrávali po druhé třetině o jednu branku, v závěrečném dějství přišla ale gólová smršť. Kůdela nakonec musel puk lovit z branky celkem osmkrát. V pirátské brance se představil Jan Strmeň, který inkasoval třikrát.
24.kolo st 12.11.2014
CHM
8:3(1:1, 2:1, 5:1)
CEB
Chomutov
Strmeň – Skinner, Rutta, Drtina, Koma, Mrázek, Rýgl – Hřebejk, Gajovský, Hovorka – Dušek, Sikora, D. Květoň – Šagát, Račuk, McGregor – L. Květoň, Kämpf, O. Kaše
Č. Budějovice
Kůdela – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Semrád, D. Růžička – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Švec, Trummer, Boháč

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Hřebejk (Hovorka), 27. Dušek (Sikora, D. Květoň), 36. D. Květoň (Drtina, Sikora), 44. Hovorka (Skinner, Rutta), 46. Gajovský (Skinner, L. Květoň), 49. Kämpf (O. Kaše), 54. Dušek, 59. Koma (L. Květoň, O. Kaše)
Č. Budějovice
2. Prokeš, 31. Pajič (Kuchejda), 51. Straka (Nouza, Heřman)

Statistiky

Vyloučení
9:9
Využití
3:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
49:26
Diváci
3007
Vyšší tresty
Švihálek (CEB) 10 min. osobní trest

Shrnutí

První šanci zápasu si připravili hosté. Jejich elitní útok se dostal do pásma v situaci dvou na jednoho. Straka vystřelil a donutil Strmeně k zákroku. Vzápětí se na druhé straně procpal do zakončení Dušek, jehož střela skončila těsně mimo bránu. Do protiútoku pak zamířil RADEK PROKEŠ a střelou z úhlu otevřel skóre – 0:1. Piráti se pokusili odpovědět. Střely Hřebejka a Skinnera se neujaly. V šanci se zjevil i Kämpf, avšak před bránou byl faulován a vybojoval přesilovou hru. V ní se ideálně před bránu postavil ŠTĚPÁN HŘEBEJK a zvládl dorazit střelu z dálky za ležícího Kůdelu – 1:1.

Hostům se vyrovnání nelíbilo a v přesilové hře si dvě velké šance vypracovali Pajič s Kuchejdou, ovšem Strmeň byl pozorný. O pár chvil později připravil Sikora Ruttovi hezký puk na odkrytou tyč. Obránce ale nevystřelil ideálně, brankář si připsal zákrok. Střelu přes obránce zkusil i Lukáš Květoň, ale lapačka Kůdely byla rychlejší. Piráti nepolevovali, střelu od modré zkusil dorazit Dušek a následně Sikora nastřelil tyč. Před pirátskou klecí pak trestuhodně selhal Heřman, který v ideální pozici přestřelil. V závěru třetiny likvidoval Ruttovu střelu gólman hostí. Změny skóre jsme se ale už nedočkali.

V úvodu druhé třetiny měli hosté příležitost v podobě přesilovky po vyloučení Davida Květoně. Šanci si ovšem nevypracovali a navíc byl vyloučen Pajič, což hru opět srovnalo. Na startu 25. minuty si velkou šanci připravil Hovorka, který byl v úniku faulován, a nařízeno bylo trestné střílení. V něm Hovorka naznačil střelu a posléze zkusil najít skulinu mezi betony, Kůdela byl ale rychlejší a sevřel nohy. Aktivnější byli i nadále domácí. Koma dvakrát ostře vystřelil a puk jen těsně míjel branku Budějovic. Následně udeřili domácí ještě jednou a po střele Květoně se kotouč odrazil od bruslí ANTONÍNA DUŠKA do brány – 2:1.

Piráty gól nabudil a Kämpf po krásné sólo jízdě přenechal Kašemu, jehož rána donutila Kůdelu k zákroku. Vzápětí ale Kaše chyboval a hráči Motoru v situaci tří na jednoho nezvládli skórovat kvůli chybné finální přihrávce. Hosté následně využili přesilovou hru, když se ROK PAJIČ trefil z levého kruhu za záda Strmeně – 2:2. Domácí zkusili odpovědět, ale souhru Kämpf–Kaše nedokonal Lukáš Květoň. I v přesilové hře se Piráti zvládli dostat do šancí. Střely Drtiny, Hovorky a Komy brankář Kůdela pochytal. Z blízkosti se neprosadil ani Kaše. Teprve střela DAVIDA KVĚTOŇE z otočky poslala Piráty zpět do vedení – 3:2.

Na začátku třetí třetiny si nejprve zachytal Strmeň, který nadvakrát likvidoval střelu Nouzy. O chvíli později z těsné blízkosti prověřil Kämpf Kůdelu, který měl rázem plné ruce práce. V přesilové hře se pak Hřebejk protáhl mezi dvěma obránci a donutil gólmana k zákroku. Své střelecké pověsti posléze dostál MAREK HOVORKA a trefil přesně horní roh brány – 4:2. Piráti nepolevili a krátce na to se dočkali páté branky, když přesně zamířil a ostrou ranou navýšil vedení NIKOLA GAJOVSKÝ - 5:2.

Budějovice sice hrály přesilovou hru, ale střelám Straky a Pajiče odolal brankář Strmeň. Na druhé straně pak navýšil náskok domácích kapitán reprezentační dvacítky DAVID KÄMPF - 6:2. Chomutov dominoval a nechybělo moc, aby McGregor posunul skóre, čemuž zabránil tygřího skok brankáře hostí. Gólu se dočkali hosté. Na rozdíl tří branek snížil JOSEF STRAKA - 6:3. Na ledě se začalo přiostřovat a bylo k vidění několik šarvátek. Za jednu z nich byli vyloučeni Hovorka se Švihálkem. Ve vlastním oslabení ale ujel všem ANTONÍN DUŠEK a překonal brankáře - 7:3. Těsně před koncem pak přidal osmou branku obránce JAROSLAV KOMA a bylo dokonáno – 8:3.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Piráti Chomutov): „V první třetině měli vstup do utkání lepší hosté. Měli jsme štěstí, že se nedostali do výraznějšího vedení. Ale postupně se náš výkon zlepšoval, od druhé části mužstvo začalo lépe bruslit. Třetí gól tým uklidnil a potom už jsme nabrali vítr. Mužstvo hrálo výborně, asi nejlepší zápas doma. Neděláme ovšem velké závěry. Víme dobře, jak se zápas vyvíjel a jaký byl začátek.“

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Podle našich představ jsme odehráli první třetinu. Druhá nám poté vůbec nevyšla, přestože jsme měli prakticky dvě přesilovky, nevystřelili jsme pořádně na bránu. I tak jsme se mohli ještě vrátit do zápasu. Rozhodlo to, že jsme vyrovnali na 2:2, ale po třetím gólu soupeře už vyrovnání nepřišlo.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov