JUNIOŘI - reportáž

Junioři nedokázali vstřelit Zlínu branku a vracejí se bez bodů

Napsal 05.09.2014 Michal Luxa, Jan Kobylík
Z l í n / C h o m u t o v - Junioři zajížděli ke svému prvnímu extraligovému utkání do Zlína, kde nedokázali vstřelit branku a prohráli poměrem 4:0. Za domácí se trefili postupně Dalajka, Kobylík, Hlaváč a Hladit. Severočeši se vracejí do Chomutova bez bodů.
5.kolo pá 5.9.2014
ZLN
4:0(1:0, 2:0, 1:0)
CHM
Zlín
Haloda – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Talán, Stuchlík, Procházka – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček.
Chomutov
Dvořák – Meliško, Páleník, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý – Šťovíček, Macháček, Kašpar, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Veselý, Janák, Hlava, Huňady, Macháček, Strunz.

Branky a nahrávky

Zlín
2. Dalajka (Matula), 22. Kobylík (Matula), 39. Hlaváč (Hladiš, Zbořil), 42. Hladiš
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
22:33
Diváci
80

Shrnutí

Do první třetiny vstoupili aktivněji hosté z Chomutova. V prvních třech minutách prakticky nepustili domácí z obranné třetiny. Později ale iniciativu hry převzali Ševci a obraz hry se začal zcela obracet. Nejprve se do velké šance dostal Adam Hořanský, když mu jeden ze spoluhráčů naservíroval puk mezi kruhy a on trestuhodně přestřelil. O pár minut později se již domácí dokázali prosadit. Dominik Matula se ujal puku v útočném pásmu, našel před brankou nehlídaného Patrika Dalajku, který bez větších problémů uklidil puk do branky.

Ihned z počátku druhého dějství Ševci na svého soupeře vletěli a tento tlak přinesl ovoce. Nejprve se do velké šance řítil Matula se Sedláčkem, kteří jeli dva na jednoho obránce Chomutova. Tuto akci ovšem nevyřešili dobře a pro brankáře Dvořáka z ní neplynulo žádné nebezpečí. Ihned poté se ale puk dostal na hokejku Richardu Kobylíkovi, který velmi tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Další průběh druhé třetiny velmi ovlivnil brutální faul, který předvedl Nicolas Hlava. Faulovaný Dominik Hladiš musel dokonce na chvíli opustit hrací plochu a sudí Hradil ani chvíli neváhal. Hlavovi udělil trest ve hře a následovala pětiminutová přesilovka pro domácí. Tuto přesilovku Ševci ještě nestihli proměnit, ale tu další v pořadí již ano. Mikuláš Zbořil nahrál Dominiku Hladišovi, který vypálil na Dvořáka. Ten puk ovšem pouze vyrazil před sebe a před brankou stál připravený Michal Hlaváč, který pohotově uklidil puk do branky a poslal tak své mužstvo do tříbrankového vedení.

I ve třetí třetině se podařilo domácím vstřelit rychlou branku. Tentokrát se o to postaral mladý talent Dominik Hladiš, který se ocitl ve správný čas na správném místě a přihrávku Hořanského šikovně tečoval mezi nohy Dvořáka. Ve zbytku utkání si již domácí střežili velmi pohodlný náskok a soupeře z Chomutova téměř do ničeho nepustili. Největší podíl na dnešním vítěztví má pravděpodobně brankář Ondej Haloda, který odchytal výtečné utkání a pomohl tak svému týmu k získání tří bodů proti úřadujícímu mistrovi.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Dobře jsme hlídali střední pásmo a dobře jsme zachytávali mnoho útoků soupeře. Snažili jsme se hrát zodpovědně v obraně. Třešničkou na dortu byly góly v soupeřově síti a tři body, které jsme získali. Chtěl bych mužstvo za dnešní výkon pochválit.

Karel Soudek (Piráti Chomutov): Soupeř byl aktivnější, my jsme v tomto složení bohužel trénovali pouze jednou. Nebylo to optimální. Co ale rozhodlo, byla nedisciplinovanost našeho mužstva.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov