JUNIOŘI - reportáž

Junioři nebodovali ani v Olomouci, v závěru rozhodlo trestné střílení

Napsal 06.09.2014 Jan Matúš, Libor Kult
C h o m u t o v - Junioři Pirátů Chomutov zavítali ve druhé letošním utkání základní části do Olomouce, kde na sklonku 17. minuty vedli 2:1 díky trefám Ringlera s Veselým. Domácí ve zbývajících dvou třetinách skóre otočili. Vítězný gól vstřelil v 57. minutě z trestného střílení Jergl, který se prosadil podruhé v utkání. A to ještě brankář Dvořák ve 44. minutě jedno trestné střílení zlikvidoval Rašnerovi. Piráti jsou tak po prvních dvou zápasech bez bodů.
6.kolo so 6.9.2014
OLO
3:2(1:2, 1:0, 1:0)
CHM
Olomouc
Urbisch – Hes, Kraigher, A. Jeklič, Síkora, Rašner, Brandýs, Nesvadba – Ostřánský, Beták, Jergl – Bauer, Pavlovský, Krátoška – Markl, Konečný, Kropáč – Vrána, Ministr, Melichárek
Chomutov
Dvořák – Meliško, Páleník, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý – Huňady, Šťovíček, Jirůšek – Dimitrov, Kašpar, Tupý – Janák, A. Macháček, P. Macháček – Strunz, Ringler, Veselý

Branky a nahrávky

Olomouc
1. Jergl (Beták), 35. Nesvadba (Pavlovský), 57. Jergl z trestného střílení
Chomutov
15. Ringler (Veselý, Dubeň), 17. Veselý (Dubeň)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:29
Diváci
150
Vyšší tresty
Szathmáry 10 minut, Dubeň (oba Chomutov) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Vstup do utkání byl ze strany domácího týmu excelentní, protože se radoval už po třinácti vteřinách. Beták našel svým pasem na středu najetého Aleše Jergla, který od chomutovských obránců dostal dostatek prostoru a poslal Kohouty do vedení - 1:0.

Mora měla následně ještě další dvě obrovské příležitosti. Postupně se do nich dostali Konečný a Jergl, ale ani jednomu z nich se nepodařilo šance využít, a tak vedla Olomouc stále jen o jednu branku. Piráti měli následně k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, ve které se však hostům nepodařilo nijak vážně ohrozit Urbische.

Chomutov udeřil až po konci přesilové hry. Dubeň vystřelil od modré čáry, jeho střela sice nemířila na bránu Olomouce, ale od zadního mantinelu se puk odrazil zpět před domácí svatyni, kde se nejlépe zorientoval Tom Ringler, který už uklidil kotouč do odkryté Urbischovy brány - 1:1. Domácí mohli jít následně opět do vedení, protože Jergl vybojoval puk za bránou Chomutova a poslal jej mezi kruhy na Betáka, který však svou střelu poslal nad.

A tak přišel zákonitý trest ze strany Pirátů, kterým se podařilo otočit vývoj utkání ještě v první třetině. Dubeň nahodil puk za bránu Olomouce, kde si jej sebral Radek Veselý, který si následně vybruslil před bránu, kde obehrál obránce a poslal bekhendem puk pod víko Urbischovy brány - 1:2. Do šaten tedy odcházeli šťastněji chomutovští hokejisté, kteří po první části vedli o jednu branku.

Do druhé třetiny opět lépe vstoupili olomoučtí hokejisté, protože se do další velké šance dostal opět Jergl, ale tomu se tentokrát jeho pokus nevlezl mezi tři tyče chomutovské brány. Následně měla Mora k dispozici hned několik přesilových her, ale první dvě spíše vypadaly, jako hra při rovnovážném počtu hráčů na ledě, protože chomutovští hokejisté nepouštěli domácí do svého obranného pásma.

Ve třetí přesilové hře Olomouce už však padla vyrovnávající branka, kterou se podařilo vstřelit Dominiku Bauerovi, který tečoval nahození Nesvadby přesně k pravé tyči Dvořákovy brány - 2:2. Následně byl do konce utkání vyloučen chomutovský obránce Lukáš Dubeň, a Mora tak hrála pětiminutovou přesilovou hru, která se přenášela až do třetí třetiny.

Domácím se však dlouhou početní výhodu nepodařilo využít, a tak se stále pokračovalo za nerozhodného stavu. Po uplynutí dlouhé přesilovky navíc hráli domácí v šesti a Chomutova dostal početní výhodu, ve které však bylo nařízeno trestné střílení, ale Rašner při něm pouze trefil Dvořáka do betonů.

Hra se následně přelévala ze strany na stranu a obě mužstva se snažila vstřelit rozhodující třetí branku. V polovině třetí periody se další individuální akci blýskl Jergl, který se dostal až před Dvořáka, ale chomutovského brankáře se mu už nepodařilo překonat. Pár minut před koncem třetí části však udělala hostující obrana obrovskou chybu a Jergl se znovu hnal sám na brankáře. Byl při tom seknut, a tak bylo nařízeno další trestné střílení pro Olomouc.

Aleš Jergl jej proměnil s velkým přehledem, protože trefil přesně prostor mezi betonem a vyrážečkou Dvořáka, a vstřelil tak rozhodující třetí branku Olomouce - 3:2. Piráti se ještě v závěru snažili dostat do útočného pásma, ale hostům už nezbylo mnoho sil, a tak nakonec Mora porazila Chomutov těsně 3:2.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov