JUNIOŘI - reportáž

Junioři vedli v Liberci už o dva góly, ale vrací jen s bodem

Napsal 11.10.2014 Libor Kult
C h o m u t o v - Sedmnácté kole extraligy juniorů zaválo mladé Piráty do Liberce, kde svěřenci Karla Soudka vedli ještě v 53. minutě 2:0, když se trefili Šťovíček a Dubeň. Závěr utkání se však Pirátům nepovedl. Bílí Tygři během dvou minut vyrovnali a v nájezdech získali druhý bonusový bod.
17.kolo so 11.10.2014
LIB
3:2sn(0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
CHM
Liberec
Stezka – Babec, Mrázek, M. Šír, Arlt, Huňa, Beránek, Král, Jedlička, Solenský, Vondráček, Pálek, Ordoš, Kačírek, Divila, Havlas, Tržický, Heřmánek
Chomutov
Danylec – Meliško, Páleník, Ringler, Hierman, Wágner, Šťovíček, A. Macháček, Tupý, Dimitrov, Dubeň, R. Veselý, Černý, Janák, Havel, Kellerstein, Huňady, Strunz, Chrpa

Branky a nahrávky

Liberec
54. Vondráček (Huňa, Solenský), 56. Kačírek (Mrázek), rozhodující nájezd Babec
Chomutov
6. Šťovíček (Wágner), 28. Dubeň (Veselý, Huňady)

Statistiky

Vyloučení
6:9
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:33
Diváci
55
Vyšší tresty
Havel (Chomutov) 10 minut osobní trest

Shrnutí

Liberečtí měli v úvodu utkání převahu, přesto to byli oni, kdo inkasovali jako první. Domácí obrana nešťastně tečovala střelu Martina Šťovíčka přesně mezi betony Aleše Stezky a Piráti tak šli do vedení – 0:1.

Vyrovnat mohl Vondráček, s jeho drzým průnikem si ale Danylec v bráně hostí poradil. Další dobrou možnost měl liberecký Jedlička, který v oslabení ujel obraně Chomutova. Zakončení mu ale nevyšlo, do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhá třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Liberečtí svoje šance dále nedokázali využít a nakonec znovu pykali. Chomutovští se prosadili v přesilové hře, když si na přihrávku zpoza brány sjel Lukáš Dubeň a nadvakrát překonal gólmana Stezku - 0:2.

Vášně rozdmýchala situace těsně před druhou sirénou, kdy si puk před bránou našel hostující Wágner, kotouč se po následné střele odrazil od brankové konstrukce pryč z brány. Piráti vehementně reklamovali, že puk se odrazil od vnitřní tyče. Rozhodčí po poradě s kolegy nakonec rozpažil, čímž rozhořčil chomutovskou střídačku.

Na začátku třetího dějství nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí ztrátu mohli dohnat. Liberec ale na závěr zapnul a nakonec se mu povedlo skórovat, když se po boji na brankovišti prosadil Jan Vondráček - 1:2. Chomutov najedou tahal za kratší konec a těsný náskok nakonec neudržel. Vyrovnání obstaral Matyáš Kačírek, který ránou z pravého kruhu prostřelil brankáře a poslal tak zápas do prodloužení - 2:2.

Nastavená hrací doba však rozuzlení nenabídla a vítěz tak měl vzejít ze samostatných nájezdů. Na první úspěch se čekalo až do druhé série, kdy se prosadil domácí Babec. Hosté neměli odpověď, rozhodnutí mohl přinést liberecký Huňa, který se ve třetí sadě rozstřelu rozjížděl jako první. Danylec vytrčil svoji hůl, Huňa si ale vše pohlídal a střelou pod víko brány rozhodl o liberecké výhře. Jiří Babec si tedy připsal vítězný nájezd.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): „Nevstoupili jsme do zápasu moc dobře. Myslím si, že první dvě třetiny byl Chomutov lepší. Dostali jsme docela laciné branky, ale mohlo jich být klidně i víc. Aleš Stezka chytal výborně. Zlom přišel ve třetí třetině. Trochu jsme pozměnili útoky a zaslouženě vyrovnali. V nájezdech jsme pak protrhli smůlu a konečně je zvládli.“

Zdeněk Skořepa (Piráti Chomutov): „Podle mě jsme odehráli dobré utkání. Vyvíjelo se pro nás dobře, vedli jsme 2:0. Měli jsme hodně vyloučených. Bohužel si myslím, že rozhodčí to občas nezvládal. Škoda že jsme náskok neudrželi až dokonce, tentokrát jsme mohli získat tři body.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov