1.kolo
KVA
5:2(1:0, 2:2, 2:0)
CHM
Karlovy Vary
Kuchař – Prachař, Pajk, Vodička, Vápeník, Beer, Havlík – Kurfürst, Janata, Trapl, Čejka (C), Davídek, Svoboda, Slabý, Pastyřík, Hauzr
Chomutov
Alex Strejc – T. Běhula, Hajič, D. Novák, Muchka, A. Novák, Lidák, Hlaváček, O. Dvořák – Adámek, Lyszczarczyk, Rohla, Palička, Polák, Tůma, Dejmek, Kulich, Toman, Jindra, Šilař

Branky a nahrávky

Karlovy Vary
20. Pajk (Davídek, K. Svoboda), 33. Davídek (Hauzr), 37. K. Svoboda (Vodička), 57. Trapl, 59. Čejka (Trapl, Janata)
Chomutov
21. Adámek (Lyszczarczyk), 22. Polák (Tůma)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
21:28
Diváci
47

Shrnutí

První třetina zápasu se odehrála ve velice vlažném tempu. Oba týmy se spíše oťukávaly a gólových šancí diváci příliš neviděli. Dalo by se říci, že vlastně vůbec žádnou. Hra se dost kouskovala a první vážnou šancí byla v devatenácté minutě tyč, která zazvonila za zády Kuchaře.

O minutu později však udeřili domácí, když Ondřej Pajk dostal kotouč až na modrou čáru a díky dobrému stínění svých spoluhráčů před bránou dokázal prostřelit Strejce - 1:0. To bylo z první části vše.

Do druhé třetiny vletěli hosté v obrovském tempu a odměnou jim bylo rychlé vyrovnání, které obstaral Tomáš Adámek, jenž doklepl puk do odkryté brány po velkém tlaku Chomutova - 1:1. Aby toho nebylo málo, tak hned po půl minutě skóroval Tom Polák - 1:2.

V tuto chvíli vypadali domácí hráči dost opařeně. Jenže Energie se z tvrdého direktu vzpamatovala. Ve 33. minutě se o srovnání postaral po pěkné akci Milan Davídek - 2:2. O čtyři minuty později už šli domácí znovu do vedení, když se do úniku dostal Kamil Svoboda a překonal Strejce střelou mezi betony - 3:2.

V úvodu třetí třetiny měli hosté možnost na srovnání, ale Adámek si z bezprostřední blízkosti na Kuchaře nepřišel. Dlouho to vypadalo, že zápas bude dramatický až do posledních vteřin, ale tomu udělal přítrž v polovině 57. minuty Martin Trapl, který protlačil kotouč až za záda bezmocného Strejce - 4:2. Definitivní tečku za utkáním udělal Michael Čejka, který dostal výbornou přihrávku před bránu a bekhendovým blafákem překonal chomutovského gólmana - 5:2.