ST. DOROST - reportáž

Starší dorost vymazal s Litvínovem dvougólové manko, přesto nakonec nebodoval

Napsal 25.10.2014 Libor Kult
C h o m u t o v - V 16. kole RAKO extraligy staršího dorostu hostili Piráti v SD ARÉNĚ nedaleký Litvínov, který ztrácel na soubor Kamila Koláčka před utkáním dva body. Bitva pátého celku se šestým byla dlouho bezgólová. Skóre se pohnulo až na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy si Litvínov vybudoval dvougólový náskok. Piráti zásluhou Wágnera s Rindošem vyrovnali, jenže 21 vteřin po druhém gólu znovu inkasovali. Litvínov už znovuzískané vedení nepustil a ještě jej o gól navýšil, díky čemuž si odvezl všechny body.
16.kolo so 25.10.2014
CHM
2:4(0:0, 0:1, 2:3)
LIT
Chomutov
Zvědělík – Lidák, Hlaváček, O. Dvořák, T. Běhula, Gröger, D. Novák,. A. Novák, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Palička, M. Svoboda, Rindoš. Jindra, Hřebíček, Dejmek, D. Šilar, Wágner, Adámek
Litvínov
Sklíba – Balász, Brejžek, Macháč, Šíp, Urbánek, Brzek, Březáč – Klika, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš

Branky a nahrávky

Chomutov
42. Wágner (Gröger), 48. Rindoš (T. Běhula)
Litvínov
20. Jícha (Březák, Bečvář), 41. Bárdoš (Jícha, Bečvář), 48. Reichel (Drašar), 52. Havelka (Reichel, Drašar)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:36
Diváci
100
Vyšší tresty
A. Novák (Chomutov) 10 minut osobní trest

Shrnutí

Derby dvou nedalekých týmů nabízelo od začátku svižný hokej. Hned ve druhé minutě pálil nebezpečně domácí Šilar a jen těsně minul levou tyč litvínovské branky. Za hosty kontroval o chvíli později Bečvář, který si našel puk po souboji mezi kruhy a vystřelil zprava. Zvědělík zasáhl vyrážečkou a kotouč se snesl na horní síťku chomutovské branky.

Na další zajímavou situaci se v tréninkové hale SD ARÉNY čekalo do sedmé minuty, kdy se v přesilové hře Reichelův nepřesný pokus odrazil od zadního mantinelu zpět do brankoviště Pirátů, ale nikdo z hostujících hráčů nestál poblíž, aby kotouč usměrnil do domácí branky. Ve druhé polovině třetiny měli k dispozici početní výhodu také Piráti, ale ani oni neuspěli.

V závěru zahajovacího dějství měl dvě dobré šance Matyáš Svoboda. Nejprve pálil z mezikruží jen do hrudi Sklíby, krátce před sirénou se domácí útočník ocitl sám před brankou po křížné přihrávce Rindoše, ale zakončil jen do lapačky ležícího litvínovského gólmana.

První polovina prostřední části hry příliš vzruchu nepřinesla. Když už se nějaký objevil, většinou bylo horko Zvědělíkovi v brance Pirátů. Hned v úvodu si poradil s nepříjemnou střelou Brzka, který mířil na tzv. "teploměr" mezi ruku a tělo. Ve 25. minutě ho nepřekonal nadvakrát ani Reichel, který byl sám před brankou.

Ve třicáté minutě ujížděli dva litvínovští hráči na jediného obránce. Bečvář vzal odpovědnost na sebe, ale minul a puk odražený od zadního mantinelu do brankoviště nikdo do branky nedoklepl. Ve 36. minutě si Zvědělík pohlídal ránu Reichela i dorážku Havelky.

O pár vteřinek později se na ledě strhla mela. Adam Novák to přehnal s důrazem u mantinelu, což vyvolalo sérii potyček a vyloučení. Výsledkem byla čtyřminutová početní výhoda Litvínova, který ji těsně před jejím skončení využil. V čase 39:34 napřáhl na modré Březák a Josef Jícha tečoval jeho ránu před brankou za záda Zvědělíka - 0:1.

Úvodní polovina závěrečného dějství přinesla pořádnou přestřelku. Po půlminutě hry hosté pěkně zakombinovali a souhru jích s Bečváře proměnil v gól Jan Bárdoš - 0:2. S domácími to vypadalo nedobře, ale to trvalo jen chvíli, neboť v čase 41:40 propálil František Wágner z levého kruhu Sklíbu a snížil - 1:2.

Ve 48. minutě bylo dokonce vyrovnáno, když si Josef Rindoš našel puk vyražený Sklíbou po střele Běhuly a rychlou kličkou jej posla do litvínovské klece - 2:2. Radost Pirátů však trvala jen 20 vteřin. Přesně za tak dlouho totiž vrátil vedení hostům Kristian Reichel, jenž otřel svou ránu z pravého křídla o tyč a puk rozvlnil síť za Zvědělíkem - 2:3.

Piráti se snažili o vyrovnání, ale Hajič pálil od modré vysoko nad a Rindošův výpad zpoza branky si pohlídal Sklíba. A tak Litvínov přidal čtvrtý zásah. V 52. minutě se hosté vymanili z tlaku domácích a rychlý kontr zakončil přesnou střelou Martin Havelka - 2:4. Piráti poté měli k dispozici přesilovku, ale ta se jim příliš nepovedla. Když pak v úvodu 57. minuty Bečvář v situaci dva na jednoho po přihrávce spoluhráče minul, zůstalo už skóre nezměněno.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Předvedli jsme tragický výkon. Nedokážu si vysvětlit, že nejsme schopní odehrát dva zápasy po sobě podle našich představ, a jak bychom měli. Hráči přistoupili k utkání laxně. Začali jsme na čtyři lajny, chtěli jsme soupeře zatlačit. Jenže bohužel přetahujeme střídání, nehrajeme jednoduše a nesrazíme se se soupeřem. Současný hokej bolí, což někteří hráči nejsou schopní akceptovat. Nemůžeme se na nic vymlouvat, naštvaní můžeme být jen sami na sebe.“

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): „Myslím, že diváci viděli vyrovnané a hodně bojovné utkání, ve kterém jsme prokázali velkou vůli po vítězství. Důležité bylo, že jsme udrželi nervy na uzdě. Tím jsme položili základ úspěchu. Ukázali jsme si, že můžeme porazit kohokoliv, když budeme předvádět stejné výkony. Dostali jsme se trochu dolů, když Chomutov rychlými góly vyrovnal, ale naštěstí se nám povedlo hned v dalším střídání znovu odskočit, což hráče nastartovalo zpátky.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov