ST. DOROST - reportáž

Starší dorostenci byli v utkání s Letci po celou dobu lepší a zaslouženě vyhráli

Napsal 01.11.2014 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V devatenáctém kole RAKO extraligy staršího dorostu přivítali Piráti Letce z Letňan. Od úvodních minut byli Piráti lepší, což potvrdili rychlými brankami v úvodu prvních dvou třetin. Hosté sice dokázali snížit, ale Piráti si se zbytkem utkání poradili a zvítězili.
19.kolo so 1.11.2014
CHM
4:1(2:0, 2:1, 0:0)
LET
Chomutov
Zvědělík – Lidák, M. Hlaváček, Dvořák, Běhula, Gröger, Bukač, Hajič – Toman, Lyszczarczyk, Palička, M. Svoboda, Rindoš, Hřebíček, Dejmek, Rohla, Šilar, J. Svoboda, Adámek, Buchtela
Letňany
Nahodil (23. Hamalčík) – Hůla, Pařík, Brabec, Kubát, Kolenatý, Chvála, Babčuk – Šimon, Katriňák, Satran, Burda, Procházka, Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Mařík, Kučera

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Toman (Lyszczarczyk), 8. J. Svoboda (Rindoš), 21. Rindoš (Rohla, Lidák), 23. J. Svoboda (Rohla, Lidák)
Letňany
27. Chalupa (Burda, Hůla)

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Diváci
80

Shrnutí

Piráti na svého soupeře vlétli a hned v úvodu první části se dostali do vedení. Ve čtvrté minutě se dostali Piráti do přečíslení tří proti dvěma, Lyszczarczyk poslal kotouč na Josefa Tomana, který střelou zápěstím umístil puk přesně do pravého horního rohu branky.

Utekly necelé čtyři minuty a Chomutovští se radovali znovu. Rindoš poslal střílenou přihrávku před bránu, kde nastavil svou hůl Jan Svoboda a kotouč propadl mezi betony Nahodila v bráně.

Piráti svého soupeře z Letňan téměř k ničemu nepouštěli. Větší šanci měli hosté pouze ve 13. Minutě, kdy nikdo z obránců nedokázal odpálit kotouč, ale hostující útočníci nedokázali prostřelil Zvědělíka.

Neuběhla ani minuta ze druhé třetiny a Piráti se opět radovali. Josef Rindoš dokázal propálit Nahodila. Domácí si vytvořili velký tlak, který eskaloval čtvrtou brankou v síti Letců.

Rohla poslal přihrávku na Jana Svobodu, který kotouč dobře tečoval a přidal tak svou druhou branku v utkání. Čtyři branky byly již na Nahodila v bráně Letců příliš a přenechal své místo Hamalčíkovi.

Hosté se dokázali prosadit až při své přesilové hře. Nejprve to vypadalo, že se hosté ani nedostanou do útočného pásma, ale poté udeřili. Matěj Chalupa využil svého dobrého postavení a propálil Zvědělíka.

Piráti byli i nadále o něco aktivnější, ale další branku už ve druhé třetině nepřidali. Stav po dvou periodách tak byl 4:1.

Třetí třetina byla ze všech částí nejklidnější a také nejméně hokejová. Největší příležitost si vytvořili Piráti, ale Rindoš na hranici brankoviště nedokázal poslat rychlý kotouč do odkryté sítě.

V utkání tak zaslouženě zvítězili domácí Piráti, kteří po deklasování Kladna 11:1 přidali další tři body za výhru nad Letci z Letňan 4:1.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov