ST. DOROST - reportáž

Starším dorostencům se podařilo vrátit do hry a zvítězit nad Slavií

Napsal 05.12.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v – Sedmadvacáté kolo RAKO extraligy staršího dorostu znamenalo pro Piráty domácí zápas se Slavií. Utkání od první třetiny ovládali domácí, když po deseti minutách vedli již 3:0. Ve druhé dvacetiminutovce se hosté zmohli na odpor a dvakrát snížili na rozdíl jediné branky a ke konci třetiny i vyrovnat.
27.kolo pá 5.12.2014
CHM
8:4(3:0, 1:4, 4:0)
SLA
Chomutov
Strejc – Buchtela, Hlaváček, Dvořák, Běhula, Novák, Bukač, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, Svoboda M., Rindoš, Hřebíček, Dejmek, Wágner, Svoboda J., Adámek.
Slavia
Petřík – Zderadička, Krásný, Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík – Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Šergl, Fiala, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha.

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Lyszczarczyk (Polák, Novák), 5. Adámek (Kulich), 11. Wágner, 29. Novák (Lyszczarczyk, Matyáš Svoboda), 44. Jan Svoboda (Toman, Běhula), 46. Lyszczarczyk, 56. Lyszczarczyk, 58. Jan Svoboda (Toman, Běhula)
Slavia
6. Vildumetz (Zderadička), 27. Kohůt (Heldák), 35. Šmerha, 38. Šmerha

Statistiky

Vyloučení
9:13
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Diváci
90

Shrnutí

Začátku utkání dominovali Piráti a to díky rychle vstřeleným brankám. První z nich obstaral ALAN LYSZCZARCZYK, který střelou pod horní tyč nedal brankáři Slavie šanci. O půl minuty později se ve skrumáži před bránou zorientoval TOMÁŠ ADÁMEK a poslal Piráty do pohodlného dvoubrankového vedení. V polovině třetiny pak ve vlastním oslabení přetlačil obránce FRANTIŠEK WÁGNER a navýšil na rozdíl tří branek. Hosté byli bezradní a ani v přesilových hrách se jim průběh zápasu nedařilo korigovat.

Ve druhé dvacetiminutovce Slavia z úvodu útočila, ale k vážnější šanci se pražský tým nedostal. V příležitosti byl naopak Kulich, který ujel sám, ale Petříka nepřekonal. Slávisté si ale vzali příklad z chomutovských a během chvíli vsítili dvě branky. Jejich úvodní gól mě na svědomí po hezké akci TOMÁŠ VILDUMETZ. Chvíli poté se z volného prostoru před bránou prosadil DAVID KOHŮT. Rázem bylo o zápletku postaráno, ale Piráti po několika málo minutách odpověděli. DANIEL NOVÁK se prosadil střelou od modré. Šest minut před koncem třetiny se Slavie prosadila znovu a to ve vlastním oslabení. TOMÁŠ ŠMERHA se trefil mezi betony Strejce. Gólman Strejc byl smutným hrdinou i následující šance hostů. Předvedl sérii hezkých zákroků, ale nešťastný odraz dorážky TOMÁŠE ŠMERHY znamenal pro něj a pro všechny zúčastněné vyrovnávací gól.

Piráti se nechtěli s vyrovnáním smířit a tak ve třetí třetině zahájili hon na pátou branku. Tu nakonec vsítil v početní výhodě JAN SVOBODA. Netrvalo dlouho a ve prospěch Pirátů bylo nařízeno trestné střílení. To ALAN LYSZCZARCZYK s přehledem proměnil a domácí rázem opět vedli. Před koncem třetiny své vedení zvládli Chomutovští navýšit, a to rovnou dvakrát. Nejdříve dokonal hattrick ALAN LYSZCZARCZYK, následně se prosadil JAN SVOBODA.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov