ST. DOROST - reportáž

Starší dorostenci přehráli Kladno a vezou na sever Čech důležité tři body

Napsal 06.12.2014 Michal Luxa
K l a d n o / C h o m u t o v - V osmadvacátém kole RAKO extraligy staršího dorostu zajížděli Piráti na led kladenských Rytířů, kde zvítězili 4:2. O branky chomutovského týmu se postupně postarali Tom Polák, Josef Toman, Daniel Novák a Josef Rindoš. Severočeši získali důležité tři body, po kterých si upevnili čtvrtou pozici v tabulce.
28.kolo so 6.12.2014
KLA
2:4(1.1, 0:2, 1:1)
CHM
Kladno
Stahl – Havelka, Malý, Šíma, Balcar, Zelingr, Kiml – Řepka, Patyk, Okegawa, Schildhabel, Keszi, Čermák, Janeček, Hrabík, Borkovec, Bláha, Čečetka, Kubík.
Chomutov
Strejc – Lidák, Hlaváček, Buchtela, Dvořák, Běhula, Novák, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Rindoš, Hřebíček, Dejmek, Wágner, J. Svoboda, Adámek.

Branky a nahrávky

Kladno
16. Kubík (Havelka, Hrabík), 54. Šíma (Schildhabel)
Chomutov
6. Polák (Lyszczarczyk), 21. Toman (Wágner), 24. Novák (Lyszczarczyk, Polák), 42. Rindoš (Adámek)

Statistiky

Vyloučení
9:8
Využití
0:2
V oslabení
0:1
Střely na branku
30:35
Diváci
80

Shrnutí

V čase 5:49 využili Piráti první početní výhodu v utkání. Stahl vyrazil kotouč na hokejku TOMA POLÁKA, který jej střelou na přední tyč poslal za brankovou čáru - 0:1. V polovině první periody dostal puk do branky Matyáš Svoboda, jehož radost byla zbytečná, jelikož rozhodčí již dříve přerušil hru.

Ve čtrnácté minutě vystřelil hostující Wágner, ale jeho pokus zazvonil na horní tyčku branky. O dvě minuty později dostal puk na hranici brankoviště Bláha, který bekhendem nedostal puk mezi betony Strejce. V čase 15:42 vyrovnal ADAM KUBÍK, jenž nedal šanci hostujícímu brankáři 1:1.

Stejně jako do první třetiny, tak i do druhé části hry vstoupili lépe Severočeši. Po třiadvaceti vteřinách se prosadil JOSEF TOMAN, jenž se v oslabení dostal do samostatného úniku, ve kterém vystřelil z hranice kruhů a puk skončil v brance - 1:2. V čase 23:27 využili chomutovští mladíci další přesilovku. Po pěkné souhře dobře zamířil DANIEL NOVÁK, jehož pokus skončil v horním rohu - 1:3.

V polovině utkání vystřelil Lyszczarczyk, kterého vychytal ramenem Stahl. V pětatřicáté minutě ujel domácí obraně Wágner, jemuž zmenšil střelecký úhel kladenský brankář. Ten následně předvedl dobrý zákrok. o dvě minuty později domácí Kubík nedokázal dostat puk přes ležícího brankáře do odkryté klece.

I třetí nastup vyšel lépe Pirátům. V čase 41:26 vyrazil Stahl černou gumu na hůl JOSEFA RINDOŠE, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou bránu. Ve čtyřiapadesáté minutě vystřelil MICHAL ŠÍMA, jehož pokus srazil obloučkem za brankovou čáru.