ST. DOROST - reportáž

Mladší dorost dál vládne své skupině, tentokrát uspěl v Kladně

Napsal 09.10.2014 Libor Kult
C h o m u t o v - ELIOD extraliga mladšího dorostu pokračovala druhý říjnový čtvrtek devátým kolem, v němž Piráti zajížděli z pozice vedoucího celku skupiny Západ na led PZ Kladno. Sedmý tým desetičlenného pořadí vzdoroval chomutovskému tlaku celou úvodní třetinu. Na začátku té druhé odstartoval kanonádu střelec Jan Svoboda, na něhož do druhé přestávky navázali dva spoluhráči a on sám přidal ještě jednu trefu. Domácí Středočeši se dvakrát prosadili až za stavu 0:5 ze svého pohledu. Svěřenci Radka Šípa si tak připsali plný bodový zisk a udrželi se na první příčce tabulky.
9.kolo čt 9.10.2014
PZK
2:5(0:0, 0:4, 2:1)
CHM
PZ Kladno
Blažek (42. Altrichter) – Zich, Šebesta, Janega, Šmatlák, Husarik, Pelant, Müller – Runza, Neiss, Stůj, Pokorný, Robovský, Gestberger, Jelínek, Furch, Kolenatý, Rendla
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Jarý, J. Starý, Záruba – Hejduk, Baier, J. Svoboda, Chlán, J. Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, T. Koblížek, Kunc

Branky a nahrávky

PZ Kladno
53. Stůj (Jelínek), 56. Jelínek (Šebesta)
Chomutov
22. J. Svoboda (Chlán, Studený), 28. T. Koblížek, 33. Hnídek (J. Veselý, Stínil), 37. J. Svoboda (T. Koblížek, Studený), 42. Stínil (Hnídek, J. Veselý)

Statistiky

Vyloučení
2:2
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
16:51

Shrnutí

Na úvod zápasu si připravil střelu Breczko, ale musel se obejít bez gólového úspěchu. Posléze zkusil překonat kladenského gólmana Studený. Brankář Blažek však skvěle zasáhl. Ve velké příležitosti se ocitl kladenský obránce Husarik, který ujel pirátské obraně a bekhendovým zakončením ohrozil bránu. O chvíli později z blízkosti dorážel Muller a Pavlát musel zakročit. V závěru třetiny ostře vypálil Buchtela a Blažek se musel činit, aby puk mířící pod horní tyč zastavil. Prvních dvacet minut zápasu tedy branku nepřineslo.

Druhá část zápasu začala vyloučením kladenského Furcha. Přesilové hry Piráti využili a zásluhou JANA SVOBODY, který si s pukem sjel na střed útočné třetiny a vystřelil, otevřeli skóre – 0:1. Odpovědět mohli Kladenští po několika minutách hry. Husárik našel Furcha, který z blízkosti nepřekonal Pavláta. Vzápětí Piráti navýšili skóre, když Blažek chyboval a vrazil puk před sebe na hokejku TOMÁŠE KOBLÍŽKA, jenž pohodlně zasunul kotouč do odkryté sítě – 0:2. Tažení Pirátů pokračovalo. Chvíli poté se k odraženému puku dostal JAN HNÍDEK a střelou horní tyč dopravil puk do brány – 0:3. Tři minuty před koncem druhé části pak Piráti navýšili vedení. Od hole JANA SVOBODY se puk odrazil za záda Blažka – 0:4.

Piráti pokračovali i v poslední třetině v dobré hře a ihned navýšili skóre. Hnídek našel dobře postaveného MICHALA STÍNILA, jehož rána do levého horního rohu poslala Chomutov do suverénního vedení – 0:5. Pátá branka přinesla změnu gólmanů v brankovišti domácích. Blažka nahradil Altrichter. Vzápětí se ovšem hosté pokusili navýšit a překonat čerstvého gólmana. Chlán se zjevil před Altrichtrem a o centimetry minul bránu. Změna brankáře domácím prospěla, dočkali se první branky. Jelínek našel MATĚJE STŮJE, který bez problémů dorazil kotouč do odkryté sítě – 1:5. Krátce na to předvedl pohledné sólo ŠIMON JELÍNEK a snížil na rozdíl tří branek – 2:5. Více se ovšem v zápase nestalo a Chomutovští si tedy z Kladna odvezli tři body.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov