ST. DOROST - reportáž

Sparta přerušila šestizápasovou vítěznou sérii mladších dorostenců a vystřídala Piráty v čele

Napsal 19.10.2014 Kryštof Kousal
C h o m u t o v - Ve šlágru 11. kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu přivítali vedoucí Piráti druhý celek skupiny Západ, pražskou Spartu. Hrál se pohledný hokej se spoustou gólů. Na ten první stačili ještě Piráti zareagovat, ale od té doby už je Sparta do vedení nepustila a po zásluze tak přebírá vedení v tabulce.
11.kolo ne 19.10.2014
CHM
3:5(1:2, 1:2, 1:1)
SPA
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Starý, Záruba – Baier, J. Svoboda, Chlán, Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek, M. Svoboda.
Sparta
Wolf – Vorobjev, Imlauf, Simotics, Vízner, Hanuš, Horský, Mysliveček, Procházka – Švarc, Pika, Šišolák, Kropáček, Wojnar, Safin, Vokurka, Mrázek, Čech.

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Chlán (Buchtela), 26. Baier (Seemann), 44. Hnídek (Chlán, Svoboda)
Sparta
3. Wojnar (Švarc, Vízner), 16. Šišolák (Mysliveček, Kropáček), 22. Wojnar (Švarc), 32. Šišolák (Kropáček, Safin), 58. Horský (Šišolák, Kropáček)

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Diváci
120
Vyšší tresty
Procházka (SPA) 10 min. osobní trest

Shrnutí

Od začátku se hrálo ve velmi vysokém tempu, ale na první střelu na bránu se čekalo až na konec třetí minuty. JAKUB WOJNAR dostal puk mezi kruhy a skvěle provedeným bekhendovým blafákem obelstil chomutovského gólmana Paláta – 0:1.

Piráti ale byli Spartě vyrovnaným soupeřem a jejich aktivita jim přinesla vyrovnání. Ondřej Buchtela v 9. minutě tvrdě vystřelil z kruhu po levé ruce brankáře Wolfa. Ten ještě dokázal zasáhnout, puk se ale odrazil na hůl PETRA CHLÁNA, který se svou střelou pod horní tyč nemýlil – 1:1.

Sparťané pak nevyužili první přesilovou hru utkání při vyloučení Záruby, ale udeřili tři minuty po vypršení trestu. Důraz v brankovišti prokázal ONDREJ ŠIŠOLÁK, který v čase 15:22 vrátil hostům vedení – 1:2.

Druhé dějství lépe začali hosté, když se jim podařilo rychle využít přesilovku po faulu Koblížka. Švarc nahodil puk na Pavláta a JAKUB WOJNAR přidal z dorážky svůj druhý gól v zápase – 1:3.

Piráti na svého soupeře začali vyvíjet větší tlak a ten přinesl snížení. Opět akce střela-dorážka a JAKUB BAIER dostal puk za brankovou čáru mezi betony Wolfa – 2:3.

Domácí měli dvakrát velmi blízko k vyrovnání. Nejprve jim rozhodčí po dohodě neuznali gól kvůli zakončení kopnutím a v následujících chvílích neproměnil trestné střílení Michal Stínil. O to větší ránu utrpěli Piráti vzápětí, když se v čase 31:13 před Pavláta uvolnil ONDREJ ŠIŠOLÁK a pohodlně dostal puk po ledě za brankařova záda – 2:4.

Do třetího dějství vstoupili domácí velmi aktivně a na konci její druhé minuty si vynutili faul. Následnou přesilovou hru využil v čase 43:44 JAN HNÍDEK, který se nejlépe zorientoval v situaci před brankou a puk poslal kolem ležícího brankáře Wolfa – 3:4.

Piráti se vrhli do snahy o vyrovnaná, ale tu si sami pokazili třemi fauly ve druhé polovině třetiny. Třetí přesilovku dokonce Spara potrestala, když se po několika neúspěšných pokusech od modré trefil MATOUŠ HORSKÝ – 3:5.

Ohlasy trenérů

Mgr. Jaroslav Hejcman (Piráti Chomutov): „Hrálo se o vedení v tabulce, rozjetá Sparta proti nám z prvního místa. Myslím si, že to byl celkem pěkný zápas. Bohužel jsme dostali čtyři góly z dorážek, to by se nemělo stávat. Zápas ovlivnil neuznaný gól na tři tři, který měl platit, a neproměněné trestné střílení. Ve třetí třetině jsme snížili na tři čtyři, ale v posledních osmi minutách jsme dělali zbytečné fauly a dostali rozhodující gól. Gratuluji soupeři.“

David Kočí (HC Sparta Praha): „Byl to oboustranně dobrý zápas. Měli jsme tam slabší chvilky ve druhé a začátkem třetí třetiny, kdy jsme se dostali trochu pod tlak. Ale pak jsme začali hrát svou hru, hodně bruslili a chodili do brány. Tím jsme udrželi výsledek v náš prospěch. Ale myslím si, že i chomutovští hráli velmi dobře a bylo to trochu o štěstí.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov