ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci podlehli Pardubicím v utkání bohatém na zvraty a branky

Napsal 14.12.2014 Marcel Holl
C h o m u t o v - Mladší dorostenci v rámci pátého kola nadstavbého pokračování ELIOD extraligy mladšího dorostu hostili na vlastím ledě Pardubice. Po první třetině byl stav vyrovnaný po dvou brankách na obou stranách. Druhou třetinu vyhráli Pardubičtí, kteří vsítili Pirátům čtyři branky v poslední minutách hry, díky čemuž vedli po čtyřiceti minutách 3:6. V posledním děství svůj náskok ještě navýšili a z Chomutova si vezou výhru 8:4.
N5 ne 14.12.2014
CHM
4:8(2:2, 1:4, 1:2)
PCE
Chomutov
Běhula (41. Pavlát) – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Jarý, Záruba – J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, J. Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek.
Pardubice
Vlk – Dubovči, Oliva, Leder, Sýkora, Javůrek, Mert – Blümel, Matýs, Zahradník, Koffer, Zeman, Černý, Rohlík, Bucek, Ružička, Pochobradský.

Branky a nahrávky

Chomutov
3. Koblížek (Lauko, J. Svoboda), 16. Koblížek (J. Svoboda, Chlán), 22. Buchtela (J. Svoboda, Koblížek), 44. Stínil (Hnídek)
Pardubice
8. Zahradník (Ružička), 10. Zeman (Zahradník), 31. Matýs (Pochobradský, Blümel), 36. Matýs (Ružička), 39. Ružička, 40. Pochobradský (Ružička), 48. Zahradník (Ružička, Javůrek), 60. Blümel (Ružička, Matýs)

Statistiky

Vyloučení
7:7
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
54:36
Diváci
75

Shrnutí

Úvodní okamžiky zápasu patřili chomutovskému souboru. Nejprve neuspěl Breczko, ale v zápětí rozsvítil červené světlo Tomáš Koblížek. Piráti tak od třetí minuty vedli 1:0.

Během osmé minuty opět potvrdilo pravidlo “Nedáš-dostaneš“. Nejprve spálila šanci chomutovská dvojice Lauko s Koblížkem. V rychlém protiútoku dostal Vladimír Zahradník nahrávku do předbrankového prostoru od Ružičky a svou střelou se nemýlil a vyrovnal stav zápasu.

O dvě minuty později již Pardubičtí poprvé v utkání vedli. Vladimír Zahradník poslal kotouč na chomutovského brankáře Běhulu, před kterým do něj ještě lehce šťouchl Tomáš Zeman.

Na počátku třinácté minuty zariskoval domácí brankář Běhula. Svou rozehrávkou chtěl poslat kotouč do středního pásma, avšak trefil pouze hůl pardubického útočníka. Vše ale dobře dopadlo, neboť pirátský brankář se stihl proti střele přemístit.

V polovině 16. minuty se dočkali mladí Piráti vyrovnaní. K odraženému kotouči se dostal nejrychleji Tomáš Koblížek a překonal pardubického brankáře.

Do konce první třetiny již branka nepadla, tudíž se šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2

Vstup do druhé dějství se opět povedl lépe Chomutovským. Bylo odehráno třiaosmdesát vteřin a domácí hokejisté se dostali do vedení. Tvrdou střelou se prosadil Ondřej Buchtela.

Po sérii několika vyloučeních na obou stranách se dočkali diváci v SD Aréně další branky až v polovině zápasu. Na 3:3 vyrovnával Ondřej Matýs. O pět minut později se Pardubickým povedlo opět dostat do vedení, prosadil se znovu Ondřej Matýs.

V posledních dvou minutách hry ve druhé třetině hosté z Pardubic svůj náskok ještě navýšili o dvě branky. Nejprve se prosadil Adam Ružička a devatenáct sekund před druhou sirénou Michal Pochobradský.

I ve třetí třetině se podařilo jako prvnímu skórovat domácímu mužstvu. Michal Stínil se ve 44. minutě dostal ke dvěma střelám a právě druhý pokus byl úspěšný, neboť puk poslal pod horní tyčku Vlkovy branky.

V polovině třetiny se na ledě trošku přiostřili emoce, čehož využil pardubický Vladimír Zahradník, jenž proměnil nabídnutou početní výhodu.

Chomutovští se nevzdávali, a oporou jim byl i střídající brankář Pavlát, jenž pět minut před koncem efektivním zákrokem zneškodnil pardubické přečíslení.

O osudu zápasu definitivně rozhodl třiapadesát vteřin před koncem Matěj Blümel, jenž upravil skóre do konečné podoby 4:8.

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (Chomutov): „Nevěděli jsme co od Pardubic čekat. Koukali jsme na jejich přecházející výsledky, bylo to takové nahoru dolů. Byl to pro nás těžký zápas, který rozhodl důraz v osobních soubojích, jenž, jsme měli menší než soupeř. Samozřejmě neproměněné šance v první třetině za stavu 1:0 a poté za ještě za stavu 3:3. Mohli jsme odskočit, mohli jsme dát více gólů. Bohužel jsme ty šance neproměnili. Tímto ale nechci snižovat kvalitu soupeře, hráli výborně. Měli rychlý přechod z obrany do útoku, což nám dělalo problémy. Navíc proměnili svoje šance, takže pro ně zasloužená výhra. Nedělal bych ze zápasu, v pátek hrajeme znovu, takže jedeme dál.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov