ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci přehráli v SD Aréně lídra tabulky z Hradce Králové

Napsal 15.01.2015 Marcel Holl
C h o m u t o v - V rámci dohrávaného sedmého kola nadstavbové části ELIOD extraligy mladšího dorostu hostili Piráti v SD Aréně lídra z Hradce Králové. Skóre duelu otevřel již po 71 vteřinách Stínil. Na jeho trefu odpověděl na konci první části Buchtela. Ve druhém dějství branka nepadla. Vše ale vynahradila perioda s číslem tři. Domácí Záruba nejprve zvýšil na 3:0, poté se trefil hostující Muška a v úplném závěru rozhodl o třech bodech pro Chomutov Jan Svoboda, jenž trefil odkrytou klec.
N7 čt 15.1.2015
CHM
4:1(2:0, 0:0, 2:1)
HKR
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Jarý, Záruba – Baier, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek, Ouřada.
Hr.Králové
Vomáčka – Lelek, Voňka, Pohl, Muška, Gašpar, Šalda, Jonáš – Kellner, Hladík, Jakubec, Pažourek, Růta, Havelec, Jirásek, Dvořák, Hašek, Mazura, Maršík, Síla.

Branky a nahrávky

Chomutov
2. Stínil (Záruba, Chlán), 16. Buchtela (Lauko, J.Svoboda), 52. Záruba (Stínil, Chlán), 60. J.Svoboda (Bukač, Lauko)
Hr.Králové
57. Muška (Dvořák)

Statistiky

Vyloučení
2:3
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
26:31
Diváci
160

Shrnutí

Perfektní vstup do zápasu předvedli Chomutovští, kteří se po jednasedmdesáti vteřinách dostali do vedení. Michal Stínil se dostal v rychlém brejku za hostující obranu a střelou na vyrážečku překonal Vomáčku.

I v dalším průběhu první periody byli, více aktivnějším celkem domácí, kteří si připravili několik šancí na ohrožení královéhradecké branky. I hosté ale měli své šance, jenže ztroskotávali na velmi dobře chytajícím Pavlátovi.

V šestnácté minutě se rozsvítilo červené brankové světlo znovu. Ondřej Buchtela se ocitl sám v mezikruží a střelou na vzdálenější tyč poslal Piráty do dvoubrankového vedení. Ti toto vedení udrželi a po dvaceti minutách tak byl stav 2:0.

Do druhé třetiny si Královští lvi přenesli pár vteřinek z přesilové, jenže využít se jim jí nepodařilo. Stínil se, v sedmadvacáté minutě nejprve, dostal k lehké střele a vzápětí nahrál na Chlána, jehož pokus trefil boční síťku.

V dalším průběhu měli několik šancí i hráči Hradce Králové, ale stejně jako v první dvacetiminutovce neodkázali odčarovat kouzlo brankáře Pirátů Pavláta. Do šaten se tak šlo za nezměněného stavu.

Úvod třetiny s pořadovým číslem tři byl lehce nervózní. V krátkém sledu byli vyloučeni dva hostující hráči a Piráti si tak zahráli zkrácenou dvojnásobnou přesilovku. V jejím závěru byl ale vyloučen Chlán, takže poměr sil na ledě se na chvilku srovnal.

Ještě před koncem oslabení ujel Jan Svoboda, který byl v zakončení faulován, tudíž bylo nařízeno trestné střílení. Sám postižený při něm trefil pouze tyč Vomáčkovy branky. I díky tomuto faktu se tuto početní výhodu nepodařilo královéhradeckému souboru využít.

Na začátku osmačtyřicáté minuty zahrozili hosté. Kryštof Pažoutek se prosmýkl kolem mantinelu až do střelecké pozice. Z levého kruhu trefil vzdálenější tyč Pavlátovy branky.

Krátce po polovině střetnutí se dostali Chomutovští do tříbrankového vedení. Richard Záruba dostal střílenou přihrávku od Stínila a pokusem mezi brankářovy betony zvýšil.

Již čtyři minuty před koncem periody zkusili Hradečtí hru bez brankáře a to se jim také napoprvé vyplatilo. Jakub Matuška totiž prostřelil Pavláta pokusem od kruhu po přihrávce Dvořáka.

I po této trefě zkusili Královští lvi několikrát hru bez brankáře Vomáčky. To se jim nakonec nevyplatilo, neboť dvě vteřiny před koncem uzavřel skóre trefou do opuštěné klece Jan Svoboda. Chomutovští tak porazili vedoucí tým tabulky a připsali si důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Chomutov): „Zápas byl, nejen pro nás pro trenéry, ale i pro diváky, zajímavý. Hned od začátku to mělo velké tempo. Myslím si, že jsme si s tím docela dobře poradili. Měli tam nějaké vyloučení, my jsme přestáli ten jejich úvodní tlak a pak si myslím, že to byl velmi dobrý hokej.“

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Věděli jsme, že Chomutov hraje výborně. Už u nás v Hradci hrál velmi dobře a v dnešním zápase zaslouženě vyhrál. My jsme pod dojmem toho, že jsme první, že se nám povedlo pár zápasů vyhrát. Někteří kluci tak mají trošku nos nahoře a v tomto zápase do toho nedali úplně všechno. Jako například v některých jiných zápasech. Musím poblahopřát Chomutovu, byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov