ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci vezou tři body z Plzně, Pavlát vymazal střelce soupeře

Napsal 04.01.2015 Michal Luxa, Jan Picka
P l z e ň / C h o m u t o v - V osmém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu zajížděli Piráti na ledovou plochu do Plzně, kde jasně zvítězili 6:0. Výborné nedělní odpoledne prožil Michal Stínil, který zaznamenal hattrick. Dvě branky přidal Jan Svoboda a jednu si připsal Ondřej Buchtela. Čistým kontem zazářil Dominik Pavlát, který skvělým výkonem dopomohl ke třem bodům.
N8 ne 4.1.2015
PLZ
0:6(0:1, 0:2, 0:3)
CHM
Plzeň
Pejsar – Houdek, Staněk, Šilhán, Kaňák, Beneš, Lokajíček, Čada – Přikryl, Hajžman, Šiška, Krýner, Straka, Lang, Eret, Kovařík, Pour, M. Červenka, Krystl, Váňa
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Jarý, Záruba – Baier, J. Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, J. Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek, Ouřada

Branky a nahrávky

Plzeň
Chomutov
9. Stínil (Záruba), 22. J. Svoboda (Koblížek, Lauko), 26. Buchtela, 51. Stínil (Bukač), 58. Stínil (Bukač), 60. J. Svoboda

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
0:4
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:40
Diváci
71

Shrnutí

První třetina duelu mezi týmy HC Plzeň 1929 a Piráti Chomutov nabídla z obou stran pohledný hokej, šance střídala šanci. Do té první se dostal již po deseti vteřinách domácí útočník Jakub Pour, nicméně brankář Pirátů Dominik Pavlát byl pozorný a překonat se nenechal. Po slibném úvodu Plzeňští zvolnili a aktivnější byli hosté z Chomutova. Jaroš v dobré pozici trefil pouze tyčku brány Martina Pejsara.

Chomutovští se zásahu dočkali o pár chvil později. Záruba se uvolnil na modré čáře, ale puk netrefil dobře, což ho ovšem nemuselo vůbec mrzet, neboť se kotouč odrazil přímo na hůl Michala Stínila. Útočník Pirátů poté předvedl skvělou akci, prokličkoval mezi domácí obranou a perfektní kličkou překonal Pejsara. Hosté byli i nadále aktivnější, čtyři jejich hráči doráželi na brankovišti, ale ani jednomu se nepodařilo vstřelit druhou branku.

Prostřední část utkání patřila jednoznačně hostujícím Pirátům z Chomutova. O druhý zásah se postaral útočník Jan Svoboda, jenž se dostal za plzeňskou obranu a skvěle provedeným blafákem do bekhendu překonal domácí brankáře Pejsara. Indiáni byli všude o krok později a nedařilo se jim ani při přesilových hrách.

Jednu z početních výhod naopak využili hosté. Aktivní obránce Ondřej Buchtela si pro sebe pronajal modrou čáru a neustále obstřeloval plzeňskou branku, ujala se však až jeho třetí přesilovková rána. Chomutovský bek se dostal k odraženému kotouči a parádně umístěnou bombou pod víko nedal Pejsarovi jedinou šanci. Pro domácího gólmana to bylo již příliš a raději přenechal místo v brance náhradnímu brankáři Radku Červenkovi.

Ve třetí části hosté přidali ještě další tři branky, domácí se nezmohli ani na čestný úspěch. Čtvrtý gól Pirátů zaznamenal přesnou dorážkou Michal Stínil. Pár minut před koncem vstřelil tentýž hráč, tedy Michal Stínil, pátou branku Chomutova a zkompletoval tím hattrick. V poslední vteřině se dostal do samostatného úniku Jan Svoboda a završil účet zápasu na 0:6.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Pro nás to bylo špatné utkání, to je vidět už na výsledku. Za dva poslední zápasy jsme dostali třináct gólů, obránci hrozně chybují, nejsou důrazní a nehrají do těla. S tím ovšem máme problém od začátku sezony. U někoho se to sice zlepšilo, ale někteří jsou pořád málo důrazní. Dnes jsme nasadili mladého brankáře, ale mužstvo mu vůbec nepomohlo, takže jsme ho museli vystřídat. Dnes se nám i přes tuto změnu nepodařilo zápas zvrátit.

Karel Soudek (Piráti Chomutov): Byl to první zápas po vánoční pauze, takže jsme nečekali žádný skvělý výkon. Ze začátku to z naší strany nebylo optimální, ale postupem času jsme se dostali do hry a nakonec jsme podali velmi dobrý výkon. Podařilo se nám vstřelit několik pěkných branek a uspěli jsme.