ST. DOROST - reportáž

Mladší dorostenci porazili v SD Aréně pražskou Spartu, Chlán vsítil hattrick

Napsal 08.01.2015 Marcel Holl
C h o m u t o v - V rámci devátého kola nadstavby ELIOD extraligy mladšího dorostu hostili Piráti v SD Aréně pražskou Spartu. Díky dobrému vstupu do střetnutí vedli po první třetině 2:0. Ve druhém dějství svůj náskok ještě nevýšili. Po čtyřiceti minutách tak platil stav 5:1 pro domácí družstvo. Ve třetí třetině přidali Chomutovští další tři trefy a ze zápasu si odnesli výhru 8:1 Petr Chlán se na tom podílel hattrickem.
N9 čt 8.1.2015
CHM
8:1(2:0, 3:1, 3:0)
SPA
Chomutov
Pavlát – Buchtela, Jírovec, Bukač, Seemann, Studený, Zeman, Jarý, Záruba – Baier, Svoboda, Lauko, Chlán, Jaroš, J. Veselý, Hnídek, Stínil, Breczko, Koblížek, Ouřada.
Sparta
Wolf – Vorobjev, Vízner, Hanuš, Horský, Tůma, Mysliveček, Procházka – Haš, Švarc, Čížek, Vokurka, Nacházel, Wojnar, Przymula, Pšenička, Arnošt, Mrázek, Čech.

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Lauko (Svoboda, Buchtela), 18. Studený (Stínil), 28. Chlán (Stínil, Breczko), 33. Koblížek (Lauko), 38. Chlán (Bukač), 45. Lauko (Koblížek, J.Svoboda), 52. Stínil (Ouřada), 54. Chlán (J.Svoboda, Buchtela)
Sparta
33. Wojnar (Švarc)

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:21
Diváci
80

Shrnutí

Vstup do utkání se povedl domácím hokejistům, kteří od úvodních vteřin zaměstnávali brankáře Wolfa. Chomutovskou převahu v začátku hry korunoval úvodní trefou Jakub Lauko, jenž dorážel kotouč před sparťanským brankářem.

I v následujícím průběhu prvního dějství byli aktivnějším týmem domácí, kterým se na začátku osmnácté minuty podařilo využít nabídnutou přesilovou hru. Obránce Adam Studený dostal od Stínila nahrávku k modré čáře a střelou zápěstím poslal kotouč pod horní tyčku sparťanské branky. Piráti tak po první periodě vedli na holešovickým klubem 2:0.

Do druhého dějství vstoupili mírně aktivněji hosté. Po jedné jejich akci dokonce zablikalo červené světlo, jenže sudí po poradě branku neuznal, neboť se puk odrazil pouze od tyčky. I díky tomu skórovali domácí. Petr Chlán dostal přihrávku do mezikruží a svým pokusem poslal Chomutovské do tříbrankového trháku.

O čtyři minuty se přeci jen dočkali i hráči Sparty. Aktivní Jakub Wojnar se dostal za domácí obránce a kličkou do forhendové strany překonal Pavláta. Ještě v téže minutě ale vrátila Chomutovu náskok o tři branky dvojice ve složení Lauko a zakončující Tomáš Koblížek.

V závěru třetiny využil domácí soubor další přesilovou hru. Bukačovu střelu ještě Wolf vyrazil ale na dorážku Petra Chlána už nedosáhl. Do šaten se tedy šlo za stavu 5:1.

Počátek poslední třetiny se nesl v podobném ražení jako dějství předcházející. Z počátku měli puk více na holích Pražané, avšak skórovat se podařilo Pirátům. Jakub Lauko svou druhou trefou překonal brankáře Wolfa a zvýšil již na 6:1.

Na začáku posledních deseti minut střetnutí se podařilo Pirátům skóre ještě navýšit. Nejprve překonal holešovického brankáře střelou z pravého kruhu Michal Stínil. O minutu a půl později uzavřel hattrick a skóre střetnutí Petr Chlán.

Chomutov mohl vsítit i devátý gól, jenže Jan Svoboda neproměnil trestné střílení, a tak se oba celky rozešli za stavu 8:1

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hejcman (Chomutov): „Z naší strany to byl velice kvalitně odehraný zápas, který se projevil i na výsledku. Myslím si, že Sparta nebyla špatným soupeřem, ale rozhodli naše kombinace a důraz v zakončení. Proto byl i tak vysoký výsledek.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov