ST. DOROST - reportáž

Junioři zvládli první zápas nadstavby, o dva góly přehráli Budějovice

Napsal 01.12.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - První kolo nadstavby DHL extraligy juniorů znamenalo pro Piráty utkání s Českými Budějovicemi. Piráti díky gólu Černého vyhráli úvodní třetinu. Hosté ale na začátku druhé dvacetiminutovky srovnali, což museli udělat ještě jednou, jelikož skóroval Bednář. Ve třetí třetině Piráti vstřelili dvě branky a urvali tři body.
N1 po 1.12.2014
CHM
4:2(1:0, 1:2, 2:0)
CEB
Chomutov
Lukeš – Páleník, Hierman, Cestr, Dubeň, Černý, Drobný, Kozák – Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, Tatár, Bednář, Janák, Kellerstein, P. Macháček, Strunz, Chrpa.
Č. Budějovice
Mazúch – Škopek, Hanus, Janásek, Malovec, Matoušek, Břečka, Kutiš – Sladký, Prokeš, Ruda, Šuhaj, Točík, Koupal, Šulek, Švec, Vácha, Bárta, Opava, Pašek, Suchánek.

Branky a nahrávky

Chomutov
18. Černý (P. Macháček, Strunz), 29. Bednář (Chrpa, Šťovíček), 43. Kellerstein (A. Macháček), 48. Chrpa (Šťovíček)
Č. Budějovice
21. Točík (Břečka), 34. Ruda (Opava)

Statistiky

Diváci
60

Shrnutí

Úvod zápasu patřil domácím. Kapitán Pirátů Šťovíček si připravil hezkou akci, když jeho střela označkovala horní tyč. Chvíli poté musel hostující gólman Mazúch zakročit proti proti nebezpečné dorážce z prostoru před brankovištěm. Šanci měli i hosté, kdy unikajícího Šuhaje vychytal domácí brankář. V polovině třetiny bylo nařízeno trestné střílení pro domácí, Jiruškovu forhendovou kličku ale brankář přečetl. Gólu jsme se dočkali až v závěru třetiny. Nahození ROBERTA ČERNÉHO se od ramene gólmana odrazilo do brány a Piráti vedli 1:0.

České Budějovice odpověděli na začátku druhé dvacetiminutovky. Po necelé čtvrt minutě hry využil chyby domácích DOMINIK TOČÍK a z blízka překonal Lukeše – 1:1. O málo minut později mohl Budějovice do vedení poslat Bárta, který se ale netrefil ideálně. Do vedení se naopak vrátili Piráti zásluhou MIROSLAVA BEDNÁŘE, jehož střela z první skončila v síti – 2:1. Hosté se ale nevzdávali a sedm minut před koncem třetiny se z hranice brankoviště prosadil DAVID RUDA - 2:2.

V poslední třetině se pak vedení rozhodli opět získat Piráti. ADAM KELLERSTEIN nadvakrát zkusil překonat Mazúcha, což se mu povedlo – 3:2. Ještě před polovinou třetiny se podařilo domácím navýšit. JAKUB CHRPA unikl obráncům a kličkou překonal gólmana – 4:2. Vzápětí mohli hosté snížit, avšak Prokeš trefil jen tyč. Skóre se již nezměnilo a domácím zůstal plný počet bodů.