JUNIOŘI - reportáž

Junioři otočili utkání s Jihlavou a připisují si tři body

Napsal 06.12.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Třetí kolo nadstavby čekalo na Piráty v jejich domovském stánku. Po neúspěšném zápase na Kladně si chtěli připsat další body. Úvod utkání s Jihlavou nebyl ale jednoduchý. Hosté skórovali jako první a na to museli Piráti reagovat. Především díky dobré třetí třetině zvládli vyhrát a zaslouženě bodovat.
N3 so 6.12.2014
CHM
5:1(1:1, 1:0, 3:0)
JIH
Chomutov
Lukeš – Meliško, Páleník, Hierman, Cestr, Černý, Drobný, Kozák – Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, Tatár, Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.
Jihlava
Svoboda – Tobola, Půža, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Dundáček, Port – Hubert, Dufek, Ludvík, Dupljaku, Balaštík, Střecha, Dvořák, Mahút, Marcilis, Jícha, Anděl, Nováček.

Branky a nahrávky

Chomutov
13. Šťovíček, 32. Janák (Strunz), 51. P. Macháček (Huňady, Jirušek), 51. Strunz (Kellerstein), 53. Chrpa
Jihlava
12. Anděl

Statistiky

Vyloučení
7:6
Využití
0:0
V oslabení
0:1
Diváci
80

Shrnutí

První větší šanci utkání si připravili hosté. Puk po Andělově střele tečoval horní tyč brány. Nedlouho poté nařídili rozhodčí trestné střílení pro Jihlavu. Jícha při něm ale našel jen připravenou lapačku Lukeše. Teprve po polovině třetiny jsme se dočkali gólu. Před bránou zůstal osamocen LUKÁŠ ANDĚL a z blízka neměl problém překonat gólmana -0:1. O minutu později ovšem odpověděli Piráti, konkrétně kapitán MARTIN ŠŤOVÍČEK svým docela nenápadným nahozením puku od mantinelu – 1:1.

Ve druhé třetině se Jihlavští pochopitelně snažili uzmout vedení na zpět. Jejich snahu jim ovšem Chomutovští komplikovali. Lukeš musel likvidovat nepříjemnou střelu Dufka v situaci dvou na jednoho. Ke slovu se ale dostali Piráti a získali v polovině utkání vedení. Přečíslení, na jehož konci stál MILAN JANÁK se ukázalo jako nejlepším řešením vyrovnaného stavu – 2:1. Domácí zkusili i navýšit. Macháček ovšem mířil nad a Cestrovo střelu Svoboda zachytil.

Třetí třetinu posléze Piráti zcela ovládli. Po několika vyloučeních, kdy měli příležitost Jihlavští, se domácí zvládli zasadit o to, kdo bude držitelem tří bodů. V půlce třetiny se po rychlém útoku prosadil PETR MACHÁČEK - 3:1. Krátce na to MARTIN STRUNZ navýšil na rozdíl čtyř branek a vzápětí dílo dokonal JAKUB CHRPA pátým gólem.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov