JUNIOŘI - reportáž

Junioři neudrželi vedení a Kladno rozhodlo výbornou druhou třetinou

Napsal 10.01.2015 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Piráti odvrátili úvodní tlak Kladna a zvládli v první třetině obstát ve dvou dvojnásobných oslabení. Nakonec se dostali do vedení, které jim ale na začátku druhé třetiny sebrali Kladenští. Hostům se druhá perioda vydařila a na jejím konci vedli poměrem 4:1. Ve třetí části přišlo snížení ze strany Pirátů ale gól do prázdné brány výsledek zpečetil.
N9 so 10.1.2015
CHM
3:5(1:0, 0:4, 2:1)
KLA
Chomutov
Lukeš – Ringler, Hierman, Cestr, Havel, Dubeň, Szathmáry, Drobný, Kozák – Wágner, Šťovíček, Tupý, Dimitrov, Tatár, Bednář, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz.
Kladno
Vladař – Větrovec, Potěchin, Bunda, Hulcr, Matula, Špaček, Zajíc – Hajný, Machač, Šilhavý, Kaprál, V. Macháček, Schildhabel, Havlůj, Janeček, Doležal, Miura, Kružík.

Branky a nahrávky

Chomutov
17. Szathmáry (P. Macháček, Strunz), 58. P. Macháček (Šťovíček), 60. Ringler (Bednář, Tupý)
Kladno
21. Šilhavý (Machač, V. Macháček), 26. Šilhavý (Miura, Janeček), 27. Machač (Šilhavý), 34. Machač (Macháček), 59. Šilhavý

Statistiky

Vyloučení
5:6
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:33
Diváci
100

Shrnutí

V úvodu zápasu měli první větší šanci Kladeňští. Šilhavý dostal přihrávku před bránu, puk ovšem poslal mimo tři tyče. Ukázat své kvality musel chvíli poté brankář Lukeš, jenž zlikvidoval nájezd Havlůje. Vzápětí se zaskvěl Vladař, když vyrážel dorážku Šťovíčka.

Hra plynula a skóre zůstávalo nerozhodné i po úniku Janečka, jehož zakončení chytil chomutovský brankář. Teprve v sedmnácté minutě byl k vidění první gól. Dělovka ŠIMONA SZATHMÁRYHO skončila nad ramenem gólmana a znamenala vedení Pirátů - 1:0.

V úvodu druhé třetiny udeřili Rytíři. VOJTĚCH ŠILHAVÝ se zjevil před bránou a po jeho zakončení puk se štěstím doklouzal za brankovou čáru - 1:1. Uběhlo pět minut a Kladenští se dostali do vedení. Byl to opět VOJTĚCH ŠILHAVÝ, jehož bekhendová klička otočila vývoj utkání - 1:2. Rytířům jednogólový rozdíl nestačil, po rozehrání hry se probojovali do útoku a PATRIK MACHAČ poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 1:3.

Rozhození Piráti těžko vzdorovali soupeři. Jejich vlastní akce končili většinou nezdarem, či nepřesným zakončením. Aktivního napadání soupeřovi rozehrávky naopak využilo Kladno a po jedné z pohledných protiakcí navýšil PATRIK MACHAČ znovu - 1:4.

Třetí perioda se nesla v opatrném tempu, teprve v polovině hrací doby byli k vidění hezké šance. Machač mohl zkompletovat hattrick, avšak před Lukešem puk nezvedl a brankář si připsal zákrok. Vzápětí na druhé straně hřiště střílel z výhodné pozice Šťovíček a orazítkoval tyč.

Tři minuty před koncem se Piráti přeci jen dočkali. PETR MACHÁČEK poslal střelu, kterou Vladař ani tygřím skokem nezastavil - 2:4. Poté zkoušeli Chomutovští i hru bez gólmana. Risk se jim využít nepodařilo, ze středního pásma se trefil VOJTĚCH ŠILHAVÝ a dovršil tak hattrick - 2:5. V poslední minutě ovšem řekli závěrečné slovo domácí. Dělovka TOMA RINGLERA skončila za zády brankáře a uzavřela gólový účet utkání - 3:5.