ST. DOROST - reportáž

Starší dorost porazil v napínavém utkání Zlín a ukončil smolnou sérii

Napsal 10.01.2015 David Panuška
C h o m u t o v - V rámci šestého kola RAKO extraligy staršího dorostu hostil poslední Chomutov sedmý Zlín. Piráti do utkání vstoupili skvěle a po první třetině vedli o dvě branky. Zlín v druhé třetině stav zkorigoval. Na začátku třetí třetiny avšak domácí přidali třetí branku a vypadalo to, že budou bránit výsledek. Ševci dvoubrankové manko smazali a nadechovali se k obratu. V tu chvíli ale skóroval Tom Polák, jenž si připsal hattrick.
N6 so 10.1.2015
CHM
4:3(2:0, 0:1, 2:2)
ZLN
Chomutov
Zvědelík – Lidák, Hlaváček, Běhula, Gröger, D. Novák, A. Novák – Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, Svoboda, Tůma, Rindoš, Hřebíček, Dejmek, Stínil
Zlín
Šimonů – Padrnos, Sirota, Váňa, Jenáček, Fridrich, Budil – Fryšara, Strmiska, Peška, Miko, Václavek, Mikulec, Křejčiřík, Stiksa, Rezek, Karafiát, Bainar, Kotek

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Lyszczarczyk (Novák), 20. Polák (Hlaváček, Stínil), 45. Polák (Lyszczarczyk, Stínil), 58. Polák (Lyszczarczyk)
Zlín
27. Krejčiřík, 49. Stiksa (Krejčiřík, Fryšara), 54. Strmiska (Padrnos)

Statistiky

Vyloučení
4:5
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:23
Diváci
70

Shrnutí

Začátek utkání byl hodně rychlý a po čtyřech minutách se hosté nechali vyloučit. Proti pravidlům se provinil David Peška. Piráti sehráli nabízenou výhodu skvěle. Nejdříve měl šanci Michal Stínil, kterého Šimonů vychytal. O pár vteřin později mohl do prázdné branky dorážet Marcel Hlaváček, ale ani on neuspěl. Po pěti minutách a čtrnácti sekundách se v brankovišti důrazně prosadil Adam Lyszczarczyk.

O dvě minuty později se do další šance dostával Michal Stínil, ale svůj pokus nezakončil gólovým způsobem a tak stav utkání zůstal nezměněn.

První větší šance hostů se odehrála v deváté minutě. Jan Václavek se prosmýkl mezi chomutovskými obránci a postupoval sám na Zvědelíka, který jeho bekhendový pokus chytil. Zlínský mladík byl zároveň faulován a tak měl šanci na repete. Chomutovský brankář ale chytil jeho nájezd i podruhé.

Poté se hra uklidnila a na větší šanci jsme čekali. Průběh utkání byl hodně vyrovnaný. V sedmnácté minutě se krásnou akcí prezentoval hostujicí celek. Kombinace na jeden dotek vyvrcholilo střelou Padrnose, kterou Zvědelík skvěle zlikvidoval.

Hosté se nechali minutu před koncem první třetiny zbytečně vyloučit a Chomutov trestal podruhé. Dlouhé obléhání zlínské branky skončilo brankou Toma Poláka, jenž byl důrazný na brankovišti. První třetina skončila za stavu 2:0 pro domácí Chomutov.

Ve druhé třetině dominoval Zlín. V pětadvacáté minutě dostal přihrávku před branku Viktor Bainar a lehkou tečí zkoušel překonat Zvědelíka, ten se avšak překonat zatím nenechal.

Dvě minuty a osm sekund poté, co si Zvědelík poradil s pokusem Bainara se odehrála první zlínská gólová akce. Vojtěch Krejčiřík vyslal z pozice u pravého kruhu ukrytou střelu, která nakonec skončila v síti – 2:1

Ševci mohli mít radost dvojnásobnou o šestnáct sekund později. Rychlý útok zakončili lehčí střelou. Puk poskakoval brankovištěm, ale za čáru ho ani jeden z hráčů nedopravil.

Zlín byl nadále lepším a aktivnějším celkem, ale vyrovnání nepřišlo. Domácí měli v této části hry jen čtyři střely. Druhá třetina skončila za stavu 2:1.

Po necelých dvou minutách uběhlých z druhé třetiny se nechal vyloučit hostujicí kapitán. Chomutovu se přesilovka příliš nedařilo, ale i přesto byla k vidění jedna obrovská šance. Josef Rindoš si najel do středu hřiště a vypálil na zlínskou svatyni, kterou jen o kousek minul.

Mladí piráti se třetí branky dočkali záhy. Adam Lyszczarczyk zachytil rozehru hostů a pelášil společně s Tomem Polákem do úniku dvou hráčů na jednoho. Adam Lyszczarczyk si počkal na pravý moment a v tu dobu oslovil svého spoluhráče krásnou přihrávkou, která skončila v síti – 3:1.

Hosté avšak nesložili zbraně a o dočkali se kontaktní branky. V devětačtyřicáté minutě se po nahrávkách Fryšary a Krejčiříka prosadil Filip Stiksa.

Začal se hrát opatrný hokej. Piráti nechtěli inkasovat, což se jim nakonec nepovedlo. Ve čtyřiapadesáté minutě obkroužil branku Petr Strmiska a vyrovnal utkání na 3:3.

Zlín dotáhl dvoubrankovou ztrátu a chystal se přidat ještě jednu branku. V brankovišti byli hosté hodně aktivní, ale Zvědelík vše pokryl a přišla odpověď. Adam Lyszczarczyk vypáli z pravé strany na branku. Šimonů svůj pokus vyrazil před volného Toma Poláka, jenž dal do prázdné branky rozhodujicí branku utkání.

Zlín se sice snažil v závěrečném tlaku vyrovnat, ale všechny pokusy Zvědelík pokryl. Deset sekund před koncem mohli domácí svoje vítězství pojistit střelou do prázdné branky, ale Filip Palička odkrytou klec netrefil.

Starší dorost si připsal první výhru po čtyřech prohrách. Další utkání odehraje celek Kamila Koláčka v pátek v Praze, kde nastoupí proti Spartě.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Chomutov): „Pro nás je důležité vítězství, protože na něj čekáme už delší dobu. Nemyslím si, že jsme dneska byli lepším týmem, ale byli jsme produktivnějším, což rozhodlo. Akorát děláme hodně individuálních chyb a boduje jen jedna lajna. Potřebujeme, aby se přidali i další dvě lajny, aby pomohli té jedné odlehčené, což se nám zatím nedaří. Doufám, že nám toto vítězství pomůže a my se zvedneme.“

Robert Svoboda (Zlín): „Domácí se prosadili ve vlastních přesilovkách, které hráli dobře. My jsme měli docela dobrý tlak ve druhé třetině, když jsme mohli utkání otočit, ale naše produktivita není dobrá. Nakonec jsme utkání srovnali a individuální chybou jsme ztratili klidně i bod, který jsme si dnes asi zasloužili.“