JUNIOŘI - reportáž

Junioři si poradili s trápícím se Litvínovem a vyhráli lokální derby

Napsal 02.10.2015 Martin Stříbrný, Antonín Domanický
L i t v í n o v / C h o m u t o v - Svěřenci Roberta Kašeho a Petra Martínka zavítali do nedalekého Litvínova v rámci 9. kola DHL extraligy juniorů. S místními vrstevníky pak poměřili síly a díky dvěma brankám Petra Macháčka a brance Jiřího Tupého si odvezli plný bodový zisk.
9.kolo pá 2.10.2015
LIT
1:3(0:1, 0:2, 1:0)
CHM
Litvínov
Spěšný – Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Kučera, Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček.
Chomutov
Danylec – Běhula, Páleník, Hierman, Cestr, Hlaváček, Benda, Novák – Wágner, Dyrynk, Részegh, Macháček, Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Doležal, Strunz.

Branky a nahrávky

Litvínov
45. Bárdoš (Chmelař, Vostárek)
Chomutov
17. Tupý (Benda, Adámek), 21. Macháček (Kellerstein, Cestr), 33. Macháček (Wágner)

Statistiky

Vyloučení
7:5
Využití
0:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
25:36
Diváci
88
Rozhodčí
Turčan – Šulo, Kokrment

Shrnutí

První třetina severočeského derby mezi Litvínovem a Piráty z Chomutova nabídla pěkný hokej, který byl okořeněný brankou. Před první brankou měly oba týmy k dispozici přesilovou hru, kterou ale nedokázaly využít. Přišla sedmnáctá minuta a první branka utkání. Jiří Tupý si v souboji jeden na jednoho vymíchal Brejžka a měl volný prostor na střelu. Ta mu náramně sedla, když do branky zapadla o spojnici Spěšného brány, a Piráti se mohli radovat z branky.

Ve druhé třetině hostující Chomutov rozhodl o svém vítězství. Domácí nedokázali zachytit vstup do utkání a hned po třiatřiceti vteřinách hry inkasovali. Petr Macháček měl volný prostor, a tak se rozjel. Kousek po přejetí útočné modré čáry se rozhodl, že vypálí, a taky tak učinil. Jeho tvrdá a přesná rána golfovým úderem si našla cestu do brány pod Spešného vyrážečkou a Piráti šli do dvoubrankového vedení.

Piráti mohli jít již do trháku tří branek, když měl k dispozici přesilovou hru, tu ale nevyužili, což jim ale nemusel příliš dlouho vadit. Přišla třiatřicátá minuta a hosté se opět radovali. Petr Macháček se po chybě domácích na útočné modré čáře dostal ke kotouči a spolu s Františkem Wágnerem jel do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný dostal od Wágnera pěknou nahrávku, kterou nepohrdl, a ranou do poloprázdné brány skóroval.

Litvínovští stejnou chybu jako ve druhé třetině neudělali, když zachytili začátek třetiny, a povedlo se jim snížit na 1:3. Jan Chmelař se dostal ke kotouči za bránou Danylce, zvedl hlavu a uviděl před bránou Jana Bárdoše. Tomu také následná přihrávka směřovala a domácí forvard nekompromisní ranou k tyči rozvlnil síť. Tato branka Litvínova byla ovšem v utkání poslední, Chomutov již také žádnou nepřidal, a tak si Piráti vezou ze ZS Ivana Hlinky tři body za vítězství 3:1.

Ohlasy trenérů

Robert Reichel (HC Litvínov): "Dnes se mi nekomentuje dobře. Dvě třetiny kluci nehráli špatný hokej, ale zase jsme prohráli, to je podstatné."

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov