Ml. Dorost - reportáž

Mladší dorostenci zničili Písek, kterému vsítili devět branek

Napsal 04.10.2015 Michal Luxa, Petr Kouba
C h o m u t o v - V osmém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu si Piráti na svém ledě vyšlápli na Písek, který porazili 9:0. Hattrickem se blýskl Kryštof Ouřada, jehož dvěma brankami doplnili Jakub Lauko a Milan Breczko. Výborný výkon podal také Richard Běhula, jenž vymazal střelce soupeře a připsal si čisté konto.
8.kolo ne 4.10.2015
CHM
9:0(3:0, 4:0, 2:0)
PIS
Chomutov
Běluha – Ferbas, Záruba, Jungvirt, Seemann, Zeman, Jarý, Krchňák – Günther, Gut, Baier, Mežnar, Černý, Lauko, Jaroš, Veselý, Breczko, Koblížek, Ouřada
Písek
Křepela – Měchura, Brož, Tampier, Matějček, Nerad, Kroupa – Řehoř, Švec, Vokoun, Novák, Hradecký, Januška, Přibyl, Pechlát, Novotný

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Jarý (Lauko, T. Koblížek), 16. Lauko (Seemann), 18. Ouřada (Lauko, Seemann), 27. Ouřada (J. Veselý, D. Zeman), 30. Breczko (J. Veselý), 31. Baier (Mežnar, Jaroš), 34. Breczko (J. Veselý), 41. Ouřada (T. Koblížek), 46. Lauko (Ouřada, T. Koblížek)
Písek

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
65:15
Diváci
82
Rozhodčí
Hlinka – Kokrment, Goltsch

Shrnutí

V první třetině byli aktivnější domácí, kteří hned v páté minutě otevřeli skóre, když do prázdné branky dorážel Pavel Jarý - 1:0. O tři minuty později ujel sám na brankáře Křepelu Jakub Jaroš, který ovšem nedostal puk za hostujícího gólmana. V šestnácté minutě po chybě v písecké obraně se dostal před Křepelu Jakub Lauko, jenž mu puk zasunul mezi betony - 2:0. Dvě minuty před koncem první třetiny se v přesilovce zapsal mezi střelce Kryštof Ouřada, který si ,,vykoupal" hostujícího strážce klece - 3:0.

Minutu a půl po začátku druhé periody vyrazil hostující gólman helmou nebezpečnou střelu chomutovského útočníka. Čas 26:53 a Chomutov přidal další gól, když po nahození Jakuba Veselého překonal Kryštof Ouřada krásnou tečí hostujícího brankáře - 4:0. O dvě minuty později v samostatném úniku dostal backhandovým blafákem puk za brankovou čáru Milan Breczko - 5:0. V polovině zápasu ujel podel mantinelu Eric Mežnar, který přihrál mezi kruhy, kde už byl připraven Jakub Baier - 6:0. Po šestém gólu Písek vystřídal muže s maskou. Tři minuty po šestém gólu ujel po levém křídle Jakub Veselý, poslal přihrávku na Milana Breczka a ten střelou z první prostřelil Petra Buchtu - 7:0. Po sedmém gólu Písek vrátil do hry zpět Vojtěcha Křepelu.

Hned z úvodního vhazování třetí třetiny poslal Tomáš Koblížek Kryštofa Ouřadu do samostatného úniku a ten už dopravil puk za záda Vojtěcha Křepeli - 8:0. O minutu později zachránila Křepelu branková konstrukce. V čase 45:10 poslal Kryštof Ouřada do brejku Jakuba Lauka a ten se střelou z mezikruží nemýlil - 9:0. Minutu před koncem si Běluha dojel k modré čáře pro puk, jenže tam ho o něj obral Pavel Novák, ovšem Běluha se stačil vrátit a Pavla Nováka vychytal.

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (Piráti Chomutov) ,, Znali jsme postavení Písku v tabulce. Zápas jsme nechtěli podcenit, což se nám ze začátku moc nepovedlo. Myslím, že po první třetině jsme byli lepší, padli nám tam góly. Jsou to pro nás důležité body. Vítězství se nerodilo lechce, ale počítali jsme s tím, že vyhrajeme."

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov