turnaj (K. Vary)
CHM
6:2(3:2, 0:0, 3:0)
LUG
Chomutov
Alexandr Strejc – A. Novák, Lidák, Hlaváček, Kopic, Hřebíček, Hajič, Gröger, T. Běhula, Buchtela, Navrátil, J. Svoboda, Josef Rindoš, Tůma, Niňaj, Palička, Adámek, Jaroslav Kulich, Polák, D. Šilar, Chlán
Lugano
Giamboni (44. Gux) – Pagnamenta, Salerno, Giamboni, Canonica, Vedova, Spinetti, Brazzola, Kasslatter, Demuth, Tiana, Marchetti, Rigo, Cordiano, Sartori, Sartori, Raguso, Carenini, Allegri, Poretti, Gelman

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Navrátil (Chlán), 9. D. Šilar (Navrátil), 20. Kopic (Navrátil, D. Šilar), 44. Navrátil, 45. Gröger (Lidák, J. Svoboda), 49. Lidák (Niňaj, Josef Rindoš).
Lugano
18. Vedova (Giamboni, Canonica), 19. Demuth (Brazzola).

Statistiky

Vyloučení
8:10
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Diváci
184514
Rozhodčí
Zubzanda - Gerát, Tichý
Vyšší tresty
Polák (Piráti) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Druhý den turnaje začal zápolením Pirátů se švýcarským Luganem, diváky tento zápas rozhodně nenudil. Oba celky se do sebe pustily od začátku po hlavě, v osobních soubojích si nic nedarovaly a k ráně hráči také neměli daleko. Už po pěti minutách se možná trochu překvapivě, ale zcela zaslouženě dostali do vedení Chomutovští, když Jakub Navrátil nahodil kotouč na branku a gólman jej propustil. Neuběhly ani čtyři minuty a „domácí“ se radovali podruhé, Daniel Šilar doklepl puk za bezmocného brankáře. Už to vypadalo, že Chomutov toto utkání hladce ovládne, ale hned ve druhé části první periody hosté vyrovnali. Jako první se prosadil Vedova a o půl minuty později na něj navázal Demuth. Piráti se ale stihli rychle oklepat a devatenáct vteřin před první sirénou je poslal zpět do vedení Jiří Kopic.

Chomutov byl ve druhé části o něco lepším týmem, nedostával se moc pod tlak, naopak to byl on, kdo řídil hru. Na úvod sice čekalo Piráty oslabení, ale v něm málem skóroval Jakub Navrátil, forsbergovka mu ale v úniku nevyšla. O pár minut později všem divákům zatrnulo, když v rohu kluziště Tom Polák ošklivě poslal k zemi protihráče, kterému z obličeje crčela krev, vykoledoval si trest do konce utkání.

Větší vzrušení přišlo až ve třetí části. Piráti na soupeře znovu vlétli a spustili gólovou smršť, během pěti minut vstřelili tři branky. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Jakub Navrátil, poté se krásným blafákem ukázal Zdeněk Gröger. V přesilové hře přidal šestý hřebíček do švýcarské rakve Patrik Lidák a o výsledku bylo v podstatě rozhodnuto. Co se dělo poté, to bylo na juniorský hokej málo vídané. Po jednom ze soubojů u branky se strhly dvě opravdové bitky, rukavice i helmy šly dolů a diváci aktéry ocenili nejhlasitějším potleskem v dosavadním průběhu turnaje. Rozhodčí se toho opravdu nebál a co minuta, to vyloučení, převážně na straně Lugana. Chomutov tak zvítězil i ve druhém utkání a má tak dobře nakročeno k celkovému vítězství.