turnaj (K. Vary)
TRI
7:1(4:0, 2:0, 1:1)
CHM
Třinec
Loubal (34. Hlaváč) – Radzinciak, Janiczek, Imrich, Haman, Bartko, Hrachovský, Fuchs, Lacka, Stuchlík, Flok, Irgl, Kaukič, Sztwiertnia, Kalus, Mach, Plitko, Cihlář
Chomutov
R. Běhula (21. Pavlát) – Navrátil, A. Novák, Lidák, Hlaváček, Kopic, Hřebíček, Hajič, Gröger, T. Běhula, Buchtela, J. Svoboda, Josef Rindoš, Tůma, Niňaj, M. Smutný, Adámek, O. Dvořák, Polák, D. Šilar, Chlán

Branky a nahrávky

Třinec
2. Mach (Kalus, Stuchlík), 5. Radzinciak (Cihlář, Sztwiertnia), 13. Kalus (Stuchlík, Mach), 17. Sztwiertnia (Imrich), 29. Lacka (Flok), 34. Cihlář (Plitko), 48. Mach (Kalus, Haman)
Chomutov
56. Buchtela (Navrátil, Chlán)

Statistiky

Vyloučení
9:5
Využití
2:1
V oslabení
0:0
Rozhodčí
Kostourek – Gerát, Belko

Shrnutí

Do posledního utkání nastoupil Chomutov již jako jistý vítěz turnaje. První třetina se nesla jasně v režii Třince, který diktoval hru po celých dvacet minut, což se nakonec přeneslo i do dalších částí. Třinci stačilo na první branku ani ne osmdesát vteřin, prosadil se Matěj Mach . Neuběhlo ani pět minut z první části a Richard Běhula znovu lovil puk ze své sítě, když se v přesilové hře prosadil Gregorz Radzinciak. Piráti si poté vytvořili dvě šance – nejprve Gröger trefil tyčku, Chlána poté vychytal brankář Ocelářů. Z protiútoku se následně radovali opět Třinečtí, když zprvní poslal puk pod víko Jan Kalus. Už se zdálo, že to bude stačit, ale čtyři minuty před první sirénou přidali Oceláři díky Eryku Sztwiertniovi čtvrtou branku.

Ačkoliv brankář Běhula nepředvedl špatné zákroky, po čtyřech inkasovaných brankách jej trenér vystřídal a do hry šel Pavlát. Ani on ale nevydržel dlouho s čistým koncem, před polovinou druhé části se při hře ve čtyřech ukázal krásnou individuální akcí Jakub Lacek a přidal již pátou branku. Oceláři byli v tu chvíli opravdu na koni a pokračovali v dobrém výkonu. Opět po individuální akci přidal šestou branku Dominik Cihlář.

Chomutov začal hrát lépe až ve třetí části, kdy na začátku zvedli hráči svou aktivitu a chvílemi dokázali soupeře i zatlačit. Ke snížení vysokého rozdílu to ale nevedlo. Naopak Chomutovští faulovali a ve dvojité přesilové hře byli Třinečtí neomylní, Matěj Mach propálil brankáře mezi betony. S Piráty to vypadalo opravdu špatně, nakonec se ale po sérii vyloučených Ocelářů radovali. Před brankou se probojoval ke kotouči Ondřej Buchtela a dloubákem dostal puk do branky.

Ošklivý výsledek z poslední zápasu trochu pokazil radost po hvizdu, Piráti totiž už po sobotě byli jistými vítězi celého turnaje. V něm dokázali porazit Karlovy Vary 4:2 a Lugano 6:2, to k celkovému prvenství stačilo. Po zápase byl jako nejužitečnější hráč vyhlášen Jakub Navrátil.