This text will be replaced


Reportáže

Piráti ukončili sérii porážek a jsou třetí! Zlín porazili i díky třem využitým přesilovkám

Napsal 07.10.2016 Kateřina Kundertová, David Panuška
C h o m u t o v - Piráti přivítali po třech porážkách na svém ledě Zlín. Hosté se sice dostali již ve třetí minutě do vedení, které jim ale vydrželo jen minutku, než se prosadil David Kämpf. Piráti do konce třetiny ještě přidali dvě branky a do kabin se šlo za stavu 3:2. SD ARÉNA se poté dvakrát radovala ve druhé třetině. Zlínu se sice povedlo ve třetí třetině snížit, ale tříbrankové vedení vrátil svému celku Vladimír Růžička, který byl díky čtyřem kanadským bodům zvolen nejlepším hráčem utkání. Piráti se díky vítězství a shodě dalších výsledků posunuli na třetí místo tabulky.
10.kolo pá 7.10.2016
CHM
6:3(3:2, 2:0, 1:1)
ZLN
Chomutov
Laco – Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Buchtela, Chalupa – Račuk, Huml, Vondrka – Kaše, V. Růžička, Tomica – Skokan, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Šťovíček, Koblasa.
Zlín
Štůrala (21. Kašík) – Matějíček, Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka, Horák – Bukarts, P. Holík, Říčka – Honejsek, Vlach, O. Veselý – Chytil, Podešva, Kubiš – Šťastný, Hrazdíra, J. Ondráček.

Branky a nahrávky

Chomutov
4. Kämpf (V. Růžička, Valach), 8. V. Růžička (Kaše, Tomica), 20. Poletín (Skokan, Valach), 24. Kaše (V. Růžička, Rutta), 30. Huml, 54. V. Růžička (Kämpf, Kaše).
Zlín
3. Říčka (Bukarts, Kotvan), 18. P. Holík (Kotvan), 45. Šťastný (TS).

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
3:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
43:25
Střely zblokované
11:11
Hity
8:8
Vhazování
41:33
Diváci
4366
Rozhodčí
Hribik, Wehrli – Jelínek, Suchánek

Shrnutí

Piráti nevstoupili do zápasu dobře, když už ve třetí minutě dorazil puk za zmateného Jána Laca, který předtím dostal pukem do masky, útočník Robert Říčka – 0:1. Krátce poté dostali domácí možnost přesilové hry, kterou využil David Kämpf, jenž vypíchl puk na modré, projel za zlínskou obranu a prostřelil Štůralu mezi betony – 1:1. V další šanci se ocitl Ivan Huml, který ale sám na brankáře hostů nevyzrál. V šesté minutě Antonín Bořuta nahodil na bránu, kde však zazvonila tyč.

O dvě minuty později byl před bránou hostů důrazný Vladimír Růžička, který poslal Chomutov do vedení – 2:1. V dalším průběhu měl možnost přesilové hry i Zlín. Dvě vteřiny před vypršením Račukova trestu Petr Holík využil velkého prostoru mezi kruhy, odkud se štěstím vyrovnal – 2:2. Po střele Vladimíra Růžičky, která skončila na tyčce, vstřelil rozhodující branku první třetiny Michal Poletín – 3:2.

Do druhé třetiny lépe vstoupili domácí. Nejprve byl v dobré pozici Michal Vondrka, který ale z dorážky neuspěl. Ve 24. minutě Vladimír Růžička z levé strany přihrál na Davida Kašeho, který z mezikruží zavěsil – 4:2. O chvíli později v přesilové hře rozvlnil boční síť domácí branky Robert Říčka. V polovině zápasu Ivan Huml hned po návratu z trestné lavice vystihl rozehrávku hostů, narazil si puk o gólmana a dorazil do prázdné – 5:2.

I v další šanci byl Chomutov. David Kaše nabídl puk Vladimíru Růžičkovi, který z dobré pozice pálil jen těsně vedle. Ve 38. minutě stál před bránou na teč David Šťastný, proti kterému pohotově zasáhl Ján Laco. V samotném závěru třetiny měli Piráti ještě další početní výhodu, které se téměř půlka přesunula do posledního dějství.

Hned v úvodu třetiny byl v dobré pozici Michal Poletín, který ale zvedl domácí diváky ze sedaček předčasně. Na druhé straně ujížděl sám na bránu David Šťastný, jenž byl faulován. Následné trestné střílení sice musel potvrdit videorozhodčí, ale nakonec si zlínský útočník připsal třetí branku svého týmu – 5:3.

V polovině třetiny byli v dobré pozici Ivan Huml a Michal Vondrka, ale ani jeden na Kašíka nevyzrál. Krátce poté měl dobrou šanci i Marek Račuk, který se z levé strany dostal až před branku, ale nezakončil gólově. V 54. minutě si Vladimír Růžička vyměnil kotouč s Davidem Kašem, poté prvně jmenovaný dorazil do prázdné sítě a zvýšil na 6:3. I poslední závar před zlínským brankářem zařídili Kaše s Růžičkou, Valach však v koncovce nepřekonal Kašíka.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „My jsme byli kvůli třem prohrám trochu v útlumu a připravovali jsme se na houževnatého soupeře, který měl v nohách výhru s Třincem. Chtěli jsme dát první branku, což se nám nepovedlo a trošku jsme se lekli. Potom, ale kluci plnili přesně, co jsme si řekli ráno na poradě. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Proti Zlínu jsme předvedli všechno, co nám chybělo s Olomoucí. Bojovnost, týmový duch, bruslení, pohyb, za což bych chtěl kluky pochválit.“

Rostislav Vlach (PSG Zlín): „Já to zhodnotím krátce. Tentokrát jsme předvedli špatný výkon a domácí zaslouženě vyhráli.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov