This text will be replaced


Reportáže

Piráti ve vyrovnaném duelu přehráli brněnskou Kometu, v prodloužení rozhodl Michal Vondrka

Napsal 14.10.2016 Kateřina Kundertová, Michal Luxa
C h o m u t o v - Ve dvanáctém kole Tipsport extraligy přivítali Piráti před vlastním publikem lídra z Brna, kterého dokázali porazit 4:3 po prodloužení. Chomutovští se dostali do nadějného vedení 3:1, ale v poslední dvacetiminutovce se Kometě podařilo vyrovnat. V prodloužení o výhře Severočechů rozhodl Michal Vondrka, jenž vsítil svou druhou branku v utkání.
12.kolo pá 14.10.2016
CHM
4:3p(2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)
KOM
Chomutov
Laco – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek – Račuk, Huml, Vondrka – Kaše, V. Růžička, Tomica – Skokan, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Šťovíček, Koblasa.
Kometa
Vejmelka – O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Zábranský – M. Erat, Nečas, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, Zaťovič – Vincour, Čermák, J. Káňa – Dostálek, Hruška, Dočekal – Kratochvíl.

Branky a nahrávky

Chomutov
14. Vondrka (Huml), 15. Skokan (Kämpf), 38. Poletín (Račuk, Flemming), 61. Vondrka (Huml)
Kometa
22. M. Kvapil (M. Erat), 44. Zaťovič (O. Němec, Vejmelka), 59. M. Kvapil (M. Erat, O. Němec)

Statistiky

Vyloučení
9:9
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
27:30
Střely zblokované
12:9
Hity
12:9
Vhazování
38:24
Rozhodčí
Pešina, Petružálek – Rozlílek, Kokrment
Vyšší tresty
Michal Poletín (CHM) - 10 min. hrubost - Tomáš Vincour (KOM) - 10 min. hrubost

Shrnutí

V počátku zápasu si ani jeden tým nevytvořil větší šanci, přestože měli domácí k dispozici dvouminutovou přesilovou hru, která se Pirátům příliš nepovedla. Až po přelomu třetiny začala hra nabírat na obrátkách. Nejprve stál v dobré pozici Jan Hruška, jenž ale nepřekonal Jána Laca. Poté začala chomutovská jízda. Z levého kruhu pro vhazování se prosadil Michal Vondrka, jenž vstřelil úvodní branku střetnutí – 1:0. Třináct vteřin poté dotlačil puk za Karla Vejmelku útočník Dávid Skokan – 2:0.

V šestnácté minutě stál mezi kruhy Ivan Huml, jenž netrefil branku jen o pár centimetrů, poté objel branku hostů Michal Vondrka, ale kotouč do brány nezasunul. Na druhé straně to zkoušel dvakrát Tomáš Vincour. Ve druhé pozici srazil spolu s Michalem Poletínem domácí jedničku, kterou jel pomstít právě Poletín, jenž vyšel z pěstního souboje vítězně.

Do prostřední třetiny vstoupilo lépe Brno, když ve dvaadvacáté minutě využil přesilovku Marek Kvapil a snížil na rozdíl jediného gólu – 2:1. O dvě minuty později se David Kämpf v individuální akci natlačil až před brněnského brankáře, kterého nepřekonal. V polovině duelu se za chomutovskou obranou ocitl mladičký Petr Kratochvíl, jenž ale na Laca nevyzrál.

Ve 35. minutě měl vyloženou šanci Vladimír Růžička, který trefil boční síť Vejmelkovy brány. Hned poté nastřelil z kruhu pro vhazování Brett Flemming horní tyčku. Dvě a půl minuty do konce prostřední části vytěžil z velkého tlaku třetí gól Michal Poletín, jenž doklepl puk do klece z těsné blízkosti – 3:1.

Ve 42. minutě ujel ve vlastním oslabení Vladimír Růžička, jenž trefil tyčku. Hned po návratu z trestné lavice fauloval Račuk, jenž dostal další dvě minuty. Přesilovou hru využil Martin Zaťovič z druhé vlny, když vypálil z levého kruhu – 3:2. Ve velké šanci hostů poté selhal Marcel Haščák, jenž trefil pouze betony domácího brankáře. Na druhou stranu ujel Dávid Skokan, obkroužil branku a přihrál na Ivana Humla, který trefil brankovou konstrukci.

V polovině třetiny přerušil tlak hostů Vladimír Růžička, jenž si vybral oddechový čas. V 53. minutě byl vyloučen Malec, v nabídnuté přesilové hře si Piráti vypracovali několik šancí, ale žádná gólem neskončila. Po promarněné šanci Marcela Haščáka a překombinovaném úniku domácích, který ukončil nepovedenou střelou Dávid Skokan, Brno vyrovnalo. Duel poslal do prodloužení Marek Kvapil, jenž se natlačil před branku a přehodil domácí jedničku – 3:3.

Rozhodující branku vstřelil po krásné spolupráci mezi Ivanem Humlem a Michalem Vondrkou právě chomutovský kapitán, který doklepl téměř do prázdné sítě – 4:3.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Začali jsme, jak jsme chtěli, za což bych chtěl kluky pochválit. Byli jsme nepříjemní, důrazní a vycházeli jsme ze zodpovědné obrany. Bylo důležité, že jsme po prvním inkasovaném gólu rychle odskočili na 3:1. Měli jsme hodně šancí, kdy jsme mohli rozhodnout a brát tři body, ale Kometa je silný soupeř a ukázala svou sílu. Trochu nás mrzí závěr, ale na druhou stranu jsme v prodloužení získali druhý bod. Kdyby nám to někdo řekl před zápasem, tak bychom dva body vzali.“

Petr Haken (HC Kometa Brno): „Gratuluji domácím, protože bylo vidět, že na nás byli připravení. My jsme v první třetině měli špatný pohyb a nechali jsme se trošku uspat výbornou defenzivou domácích. Po prohraném souboji jsme dostali první branku a hned po tlaku do branky druhou. Potom jsme se probrali a byli jsme chvílemi lepší, ale nebyli jsme schopní se prosadit. Jsme hrozně rádi, že jsme za stavu 1:3 třetí třetinu zvládli srovnat, za což chci hráče pochválit. V prodloužení se dva hráči srazili a my dostali gól z přečíslení.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov