This text will be replaced


Reportáže

Piráti si připsali čtvrtou výhru v řadě, bojovné utkání rozhodl Dávid Skokan

Napsal 25.11.2016 Martin Penker, David Panuška
C h o m u t o v - Po třech výhrách v řadě se Piráti v rámci 24. kola Tipsport extraligy postavili na domácím ledě Mladé Boleslavi. Chomutovští se ve druhé třetině dostali do dvoubrankového vedení díky Michalu Vondrkovi a Dávidu Skokanovi. Bruslaři sice snížili ve třetí třetině, ale vyrovnat se jim již nepovedlo. Piráti zvítězili i díky skvělému výkonu Jána Laca. Ten podruhé v řadě pustil za svá záda jediný pokus.
24.kolo pá 25.11.2016
CHM
2:1(0:0, 2:0, 0:1)
MBL
Chomutov
Laco - Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, Mrázek, Dlapa, Havel – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, Šťovíček, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Hřebejk, Račuk, Lauko
Ml.Boleslav
Lukáš – Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Hanzlík, Pastor – Orsava, Žejdl, Jonák – Hyka, Vampola, Lenc – Látal, Urban, Pabiška – Fronk, Musil, Klepiš

Branky a nahrávky

Chomutov
21. Vondrka (Flemming), 27. Skokan (Valach, Kämpf)
Ml.Boleslav
49. Hyka (Urban, Trončinský)

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:31
Střely zblokované
15:21
Hity
10:18
Vhazování
34:43
Diváci
4 271
Rozhodčí
Hradil, Pavlovič – Hynek, Kokrment.

Shrnutí

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ovšem Ján Laco si s první střelou, kterou na něj vyslal Petr Vampola, poradil. Do první vážnější šance utkání se dostali domácí, když Jakub Lauko střílel zcela osamocen z levého kruhu, ale Lukáše nepřekonal. Hosté si zahráli zhruba v polovině čtvrté minuty přesilovou hru, ve které se do zajímavé šance dostal Martin Látal, jenže těsně před Lacem poslal kotouč jen nad branku.

V samém závěru trestu Sklenáře se dostal David Kämpf do samostatného úniku, na Lukáše však střelou mezi betony nevyzrál. Zhruba v polovině první třetiny se dostal Ivan Huml ke kotouči těsně před Lukášem, za kterým zazvonila jen levá tyč. Piráti si v závěru úvodní třetiny zahráli první přesilovku, ve které si ale vážnější šanci nevytvořili.

Chomutovští vstoupili do druhé třetiny nejlépe, jak mohli. Brett Flemming nahodil kotouč od modré čáry, před brankou se střelecky prosadil Michal Vondrka, a domácí se tak dostali do vedení. Zhruba o minutu později mohli hosté vyrovnat, Lukáš Pabiška se však z bezprostřední blízkosti neprosadil.

Piráti si po faulu Radana Lence zahráli v pětadvacáté minutě přesilovku, kterou ale nevyužili. Těsně po skončení přesilové hry se za brankou soupeře dostal ke kotouči Dávid Skokan, který povedeným manévrem u bližší tyče procedil kotouč za brankovou čáru. Osm minut před koncem druhé třetiny se autor druhé chomutovské branky dostal k bekhendovému zakončení těsně před Lukášem, kterého však podruhé nepřekonal. V závěru druhé třetiny se dostal Tomáš Urban ke střele z bezprostřední blízkosti. Ján Laco jeho tvrdou střelu skvěle chytil, a podržel tak svůj tým.

Mladoboleslavští vstoupili do závěrečné třetiny velice aktivně. Martin Látal ujel na začátku třetí třetiny obráncům, ale bekhendovým zakončením poslal kotouč jen nad branku. Piráti se mohli dostat do tříbrankového vedení v pětačtyřicáté minutě, kdy Ivan Huml po precizní přihrávce Vondrky neprostřelil Lukáše. Po zmařené šanci mohli hosté snížit, ale výborně chytající Ján Laco znovu podržel svůj tým.

Hosté si aktivitou vytvořili další obrovskou šanci v sedmatřicáté minutě. Jakub Klepiš dostal skvělou přihrávku zpoza branky, Jána Laca však naštěstí pro domácí neprostřelil. Zhruba v polovině třetí třetiny hosté přeci jenom snížili. Trončinského přesilovkovou střelu od modré Laco vyrazil pouze na hokejku Tomáše Hyky, který se už do odkryté klece nemýlil. Zhruba pět minut před koncem utkání se Michal Vondrka dostal zcela osamocen ke střele z pravého kruhu a jen těsně minul vzdálenější tyč Lukášovy branky. Brett Flemming se v závěru třetí třetiny dostal ke střele těsně před Lukášem, trefil však pouze levý beton. Hosté to v samotném závěru zkoušeli v šesti, ale nevyrovnali, a tak odjíždějí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Zápas byl hodně vyrovnaný od první do poslední třetiny. Mladá Boleslav má silný tým, takže jsme věděli, že nás čeká těžké utkání. Dobře jsme zvládli obranou hru, s kterou máme od začátku sezóny trochu problémy. Rozhodlo, že jsme dostali jenom jeden gól a výborně zachytal Jánko Laco.“

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): „Věděli jsme, že nás čeká tuhý boj, čemuž napovídalo i postavení v tabulce. U nás hrál Chomutov velmi dobře, takže jsme se na zápas připravovali. Myslím, že jsem začali slušně. Bohužel jsme na začátku druhé třetiny inkasovali hloupý gól a po vyrovnané části zápasu druhý. Do třetí třetiny jsme šli ještě aktivněji, byli jsme pohyblivější, ale bohužel jsme dali jenom jeden gól. I když jsme si v závěru vytvořili nějaké šance, soupeř si výsledek pohlídal.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov