Reportáže

Piráti padli poprvé po čtyřech utkáních, v Brně nevstřelili jedinou branku

Napsal 27.11.2016 Matěj Laža, David Panuška
B r n o / C h o m u t o v - Piráti se vydali po čtyřech výhrách na půdu Komety Brno. Chomutovští se sice na začátku utkání dostali do dvou velkých šancí, ale krátce po jejich neproměnění se dostali do vedení domácí. Těm se po do konce první třetiny povedlo dát ještě jednu branku. V prostřední části se pak třetím zásahem prosadil Tomáš Vincour. Piráti v DRFG Areně nevstřelili jedinou branku a prohráli tak 0:3.
25.kolo ne 27.11.2016
KOM
3:0(2:0, 1:0, 0:0)
CHM
Kometa
Vejmelka – Gulaši, Kováčik (A), Štencel, Král, Malec, Trška, Vágner – Zaťovič, V. Němec, H. Zohorna – Kvapil, Vincour, Miklík – Káňa, Čermák, Dočekal – R. Zohorna, Nečas, Dostálek – Dymáček.
Chomutov
Laco – Kudělka, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, Mrázek, Havel – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Šťovíček, Skokan – Poletín, Kämpf, Koblasa – Lauko, Račuk, Hřebejk.

Branky a nahrávky

Kometa
10. Čermák (M. Kvapil, Dočekal), 15. Zaťovič (V. Němec), 27. Vincour (Zaťovič, Štencel)
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
1:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:13
Střely zblokované
11:9
Hity
6:5
Vhazování
33:28
Diváci
7700
Rozhodčí
Čech, Pešina – Flegl, Polonyi

Shrnutí

Na prvních dvacet minut nastoupili Brňané ve slavnostních retrodresech, ve kterých se domácím opravdu dařilo. Ze začátku sice museli svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského zvládnout dobrý nástup Pirátů, po dobrých šancích, které likvidoval skvělý Vejmelka však udeřili Brňané. Nejprve se v desáté minutě dostal do šance po Kvapilově přihrávce Leoš Čermák, který z pravého kruhu dělovkou prostřelil Laca v chomutovské bráně. Pět minut před koncem prvního dějství pak gólman Pirátů rozehrál přímo na hůl Vojtěcha Němce, který nic neuspěchal, počkal na najíždějícího Martina Zaťoviče a v DRFG Areně podruhé v zápase vypukla modrobílá radost.

Druhé dějství už patřilo hlavně Kometě. Ján Laco se stále musel mít na pozoru, zejména proti šancím Kvapila a Hynka Zohorny, kteří měli skvělé příležitosti na zvýšení skóre, chomutovský gólman byl ale úspěšný. To se však nedalo říct tři minuty před polovinou utkání, kdy po rychlé kombinaci po ose Štencel – Zaťovič – Vincour zakončoval třetí jmenovaný z mezikruží za záda Laca a poslal domácí do tříbrankového vedení.

Třetí třetina už patřila pouze brankářům. Ján Laco si počínal dobře proti šancím Marka Kvapila, který se dostal díky své šikovnosti až před bránu, ale jeho pokus gólem neskončil. Na druhé straně se zase Vejmelka zaskvěl proti Humlovi, který byl důrazný na brankovišti, mladý brněnský gólman si ale čisté konto vzít nenechal. Poslední velká příležitost utkání byla na hokejce Martina Nečase. Sedmnáctiletý útočník jel s Káňou do přečíslení, chomutovský gólman ale vystihl jeho přihrávku.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: „Kdybychom na začátku prohrávali, určitě by se nemohl nikdo divit. Dobrý start Chomutova jsme zvládli a následně nás Leoš Čermák pěknou brankou poslal do vedení. Pak přišla chyba v rozehrávce Chomutova, kterou jsme využili. Od té doby jsme byli až na nějaké drobnosti jasně lepší. Musím pochválit všechny hráče včetně Karla Vejmelky, kterému gratuluji k čistému kontu.“

Jan Šťastný: „I když nemá Kometa v poslední době úplně ideální výsledky, doma je opravdu silná. Pokud chceme uspět, musíme hrát organizovaně, plnit všechny pokyny, což se nám tentokrát úplně nepovedlo. Klíčové bylo, že jsme v začátku zápasu nedali z úniku branku a nešli do vedení. Pak jsme udělali chybu, soupeř se ujal vedení a zápas kontroloval. Špatně jsme řešili situace v útočném pásmu, Kometa zaslouženě vyhrála. Za Piráty chci popřát Kometě všechno nejlepší k narozeninám a přeji jí co nejvíce hokejových zážitků.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov