This text will be replaced


Reportáže

Piráti na domácím ledě padli podruhé v řadě, Pardubice rozhodly v první třetině

Napsal 28.12.2016 Kateřina Kundertová, David Panuška
C h o m u t o v - K poslednímu domácímu utkání Tipsport extraligy v roce 2016 přijely do Chomutova Pardubice. Východočeši začali aktivně, přežili šance domácích a udeřili v závěru třetiny. Prosadili se Petr Sýkora a Tomáš Klimenta. Lukáš Nahodil pak přidal v prostředním dějství třetí gól a zdálo se být rozhodnuto, což byla nakonec pravda. Na vítězi utkání nic nezměnila ani branka Dávida Skokana z úvodu třetí dvacetiminutovky. Piráti tak prohráli na domácím ledě podruhé v řadě.
33.kolo (ČT SPORT) st 28.12.2016
CHM
1:3(0:2, 0:1, 1:0)
DPA
Chomutov
Král – Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Mrázek, Havel, Chalupa – Vondrka, Huml, Tomica – Kämpf, Růžička, Sklenář – Koblasa, Raška, Poletín – Skokan, Šťovíček, Slavíček
Pardubice
Růžička – Schaus, Havlík, Leduc, Čáslava, Ščotka, Ovčačík, Bokroš, Rohlík – Sýkora, Tomášek, Johnson – Klimenta, Nahodil, Rolinek – Mallet, Redenbach, Beran – Panna, T. Kaut, Starý

Branky a nahrávky

Chomutov
45. Skokan (Rutta)
Pardubice
16. P. Sýkora, 18. Klimenta (Nahodil, T. Kaut), 31. Nahodil

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:29
Střely zblokované
13:9
Hity
13:5
Vhazování
37:40
Diváci
4327
Rozhodčí
Hodek, Bulanov – Gerát, Hynek
Vyšší tresty
Růžička (Piráti) 10 minut a do konce utkání

Shrnutí

V první šanci zápasu stál David Kämpf, který ale z mezikruží nechal vyniknout Martina Růžičku v pardubické brance. Poté, co se oba celky dostaly do několika šancí, si Pardubice vybojovaly početní výhodu, ve které stál v největší příležitosti David Tomášek, jenž z levého kruhu trefil Tomáše Krále.

Ve třinácté minutě Jaroslav Mrázek našel puk v levém kruhu, odkud nastřelil tyčku. O chvíli později Petr Sýkora vystihl rozehrávku domácích a z levého kruhu prostřelil chomutovského brankáře mezi betony – 0:1. V osmnácté minutě Lukáš Nahodil od levé tyčky nahodil před bránu, kde se k puku dostal Tomáš Klimenta, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek – 0:2. Závěrečná přesilovka Dynama se po několika pokusech přesunula do druhé části.

V úvodu třetiny Tyler Redenbach nechal z mezikruží vyniknout Krále. O chvíli později Ivan Huml ze stejné pozice také neuspěl. Ve 28. minutě Jérôme Leduc sám před chomutovskou brankou selhal. O chvíli později se osamocen hnal Lukaš Nahodil, který byl ale při střele do spojnice tyčí faulován, a tak bylo nařízeno trestné střílení, které ale neproměnil. Další možnost hostů, další tyčka, kterou trefil Matěj Beran. V čase 30:46 Pardubice přidaly další gól, Lukáš Nahodil si položil brankáře a zakončil – 0:3.

Následně Nicholas Schaus netrefil mezírku mezi betony gólmana Pirátů. Necelých šest minut před sirénou Dávid Skokan nepřehodil osamocen Růžičkův beton. O chvíli později byl pokus Michala Vondrky z předbrankového prostoru ztečován mimo tři tyče. V závěru třetiny chomutovský kapitán trefil tyčku, odražený puk našel jmenovec Poletín, ale bekhendem neuspěl. Hned poté David Kämpf našel před bránou Marka Tomicu, jehož střelu vyrazil pardubický brankář.

V počátku poslední periody Petr Sýkora projel po pravé straně, jeho střela Tomáši Králi vypadla mimo brankovou konstrukci. Ve 45. minutě se Piráti dočkali. Po značném tlaku si Dávid Skokan sjel na osu, odkud vymetl pravou šibenici – 1:3. V následné přesilovce Pardubic ujel Michal Vondrka, ale osamocen netrefil bránu. Na druhé straně kluziště Nicholas Johnson orazítkoval tyčku.

V polovině dějství skončila kombinace u chomutovského kapitána, jehož střelu zastavila opět tyčka. V početní výhodě byla Flemmingova střela vyražena na hůl Jakuba Sklenáře, který s dorážkou neuspěl. Necelé dvě minuty před koncem Tomáš Král opustil brankoviště a Piráti to zkoušeli v šesti. Ani to jim ale nepomohlo, a tak s Pardubicemi prohráli potřetí v sezóně.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „My jsme chtěli potvrdit dobrý výkon ze Sparty. Myslím, že začátek nám vyšel, měli jsme dvě šance, které jsme neproměnili. Poté jsme udělali dvě hrubě chyby, které soupeř potrestal. Asi dvacet minut jsme nehráli náš hokej, dělali jsme zbytečné chyby a nenutili jsme se do střelby. Potom se výkon zlepšil, ale nedali jsme góly. Pardubický brankář podal velmi dobrý výkon.“

Pavel Rohlík (HC Dynamo Pardubice): „My jsme odehráli jednu z nejlepších prvních třetin, kdy jsme hráli velice aktivně, na což jsme navázali i ve druhé třetině. I za stavu 3:0 byl soupeř neustále nebezpečný. Když už jsme se ve třetí třetině dostali pod tlak, tak nás podržel brankář. Děkuji celému týmu za týmový výkon po celých šedesát minut.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov