Reportáže

Piráti poprvé v sezóně nestačili na Spartu, rozhodlo trestné střílení v prodloužení

Napsal 05.02.2017 Kateřina Kundertová, Tereza Velikovská
P r a h a / C h o m u t o v - Piráti ke 45. kolu Tipsport extraligy odjeli do Prahy, kde podlehli Spartě. Chomutovští prohrávali o dva přesné zásahy, což vyrovnali během tří minut Jakub Sklenář a Michal Vondrka. Piráti odehráli 400. mistrovské utkání, ve kterém nebyl známý vítěz po šedesáti minutách. Severočeši mají na kontě 104 dvoubodových výher, 206 remíz z doby, kdy se nehrálo do úplného rozhodnutí, a 90 proher.
45.kolo ne 5.2.2017
SPA
3:2p(1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
CHM
Sparta
Pöpperle – Mikuš, Gernát, Kalina, Švrček, Nedomlel, Eminger – Řepík, P. Vrána, J. Hlinka – Smejkal, Klimek, Forman – Ihnačák, Pech, Kumstát – Uher, Cingel, Buchtele
Chomutov
Laco – Dlapa, Flemming, Mrázek, Rutta, Skinner, Valach, Kudělka – Vondrka, Huml, Tomica – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Kämpf, Poletín – Račuk, Kaše, Hlava

Branky a nahrávky

Sparta
15. P. Vrána (J. Hlinka), 36. Ihnačák (Pech, Mikuš), 65. Pech (TS)
Chomutov
46. Sklenář (Kaše), 49. Vondrka (Huml)

Statistiky

Vyloučení
6:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:33
Střely zblokované
11:7
Hity
25:11
Vhazování
36:40
Diváci
6370
Rozhodčí
Šír, Horák – Jelínek, Lhotský

Shrnutí

Už po půlminutě hry si sparťané vynutili první faul a v následné přesilově hře trefil Řepík tyčku Lacovy klece. První výraznější příležitost Pirátů zaznamenali střílející Kämpf a dorážející Koblasa, o chvíli později zahrozil po nedůrazu Nedomlela také Poletín.

V polovině první třetiny sparťané ubránili dvě oslabení, ve druhém Jan Buchtele ujel do brejku. V patnácté minutě se Petr Vrána ujal puku ve vlastním obranném pásmu, vyměnil si přihrávku s Jaroslavem Hlinkou a doklepl puk za Laca – 1:0. Těsně před přestávkou nastřelil Petr Koblasa tyčku, celou situaci ještě při následném přerušení hry zkontroloval videorozhodčí.

Úvod prostřední dvacetiminutovky přinesl několik pohledných šancí na obou stranách. Ján Laco musel zasahovat proti Janu Buchtelemu a Janu Švrčkovi, na druhé straně zase pálil z dobré pozice Michal Vondrka. Chomutov měl po faulu Martina Gernáta další početní výhodu, která ale zůstala využita.

Ve 34. minutě se dočkali přesilovky i domácí. Ťukec na jeden dotek, který zakončoval Miroslav Forman, ještě gól nepřinesl. Čtyři vteřiny před návratem vyloučeného Lukáš Pech našel v mezikruží číhajícího Briana Ihnáčáka, který v tísni překvapil chomutovského gólmana – 2:0. Dvě vteřiny před sirénou měl ještě velkou šanci Lukáš Pech, jenž ale kotouč u levé tyčky Lacovy branky neprocpal za čáru.

Po ubráněném oslabení v úvodu třetí třetiny Piráti udeřili. Jakub Sklenář ujel domácí obraně a se sparťanem na zádech úspěšně zakončil – 2:1. Blízko vyrovnání byl o chvíli později David Kämpf. Co se nepovedlo mladému útočníkovi, dokonal hned v dalším střídání Michal Vondrka, jemuž před branku nabil Ivan Huml – 2:2.

Další atraktivní pasáž přinesla hra ve čtyřech na obou stranách. Únik chomutovských překazil Richard Nedomlel, který padl do finální přihrávky. Na druhé straně hned z protiútoku zahrozil Jan Buchtele, ale skóre se neměnilo. Tři a půl minuty před koncem David Kämpf nadvakrát dorážel před Pöpperlem, který svému týmu udržel remízu. Poslední dvě minuty navíc sparťané dohrávali ve čtyřech.

V úvodu prodloužení si Sparta vytvořila několik šancí, které však nevyužila. Neuspěli Lukáš Pech s Petrem Kumstátem nebo Jaroslav Hlinka. V závěru prodloužení ujel sám na branku Martin Gernát, jeho střela ani následná dorážka gólem neskončily. Ján Laco při zákroku proti dorážce vykopl tyčku své branky, za což rozhodčí nařídili trestné střílení, které využil střelou k levé tyčce Lukáš Pech – 3:2pp.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov