Reportáže

Piráti budou hrát předkolo, s Kometou prohráli v základní hrací době

Napsala 28.02.2017 Kateřina Kundertová
B r n o/C h o m u t o v - Piráti odjeli k jednapadesátému kolu Tipsport extraligy do Brna, kde sehráli rozhodující utkání o předkolo nebo čtvrtfinále play-off. Chomutovští rychle vedli díky gólu Jana Rutty, což ale bylo všechno, poté už se prosadil jenom domácí Martin Dočekal a to celkem třikrát.
51.kolo (ČT SPORT) út 28.2.2017
KOM
3:1(1:1, 1:0, 1:0)
CHM
Kometa
Čiliak – Bartejs, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Trška, Malec – Mallet, Hruška, M. Erat – M. Kvapil, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, Čermák, Vincour – J. Káňa, V. Němec, Haščák – Vondráček
Chomutov
Laco – Dlapa, Flemming, Mrázek, Rutta, L. Chalupa, Valach, Skinner – Poletín, Huml, Vondrka – Tomica, V. Růžička, Kaše – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Lauko, Račuk, Skokan

Branky a nahrávky

Kometa
16. Dočekal (Mallet), 36. Dočekal (Hruška, Gulaši), 45. Dočekal (H. Zohorna, M. Kvapil)
Chomutov
6. Rutta (Huml)

Statistiky

Vyloučení
2:5
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:26
Střely zblokované
6:9
Hity
8:5
Vhazování
30:32
Diváci
7700
Rozhodčí
Hradil, Hribik – Hlavatý, Tošenovjan

Shrnutí

Chomutov se dostal se štěstím v pásmu Brňanů k puku a z vrcholku pravého kruhu vypálil Jan Rutta, jehož projektil zamířil do vzdálenějšího horního rohu, kam Čiliak nestačil zasáhnout – 0:1. Po několika neúspěšných pokusech Brna o gól přišla velká šance v polovině dvanácté minuty, kdy Hruška naservíroval puk Kvapilovi, ten ale z dobré pozice nepřekonal Laca.

Mallet se natlačil s pukem do pásma po levé straně a blízko levé tyče si všiml Martina Dočekala před brankovištěm, který pohotově zakončil po zemi do sítě Pirátů – 1:1. Domácí byli následně na koni a hned několikrát se dostali do slibné šance, další možnost ale Dočekal z otočky neproměnil. Do druhé periody si modrobílí přenesli více jak půl minuty početní převahy.

V sedmadvacáté minutě dostali svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského k dispozici dvojnásobnou početní převahu, ve které si vytvořila obrovský tlak směrem na Lacovu bránu, síť za slovenským brankářem se ale ani jednou nerozvlnila.

To se však podařilo pět minut před koncem druhé části Martinu Dočekalovi, který prokázal baseballové dovednosti, když odpálil do chomutovské svatyně Hruškův nadhoz, v podání sražené přihrávky – 2:1. Celou situaci ještě prověřil videorozhodčí.

Úvod závěrečné třetiny patřil hostům z Chomutova, kteří dobré dvě minuty drželi Kometu ve vlastním pásmu, hlavně díky skvělým výkonům Čiliaka ale stále svítilo na kostce jednobrankové vedení domácího mančaftu. V páté minutě se Martin Dočekal dostal ke kotouči na pravém kruhu a potřetí v utkání propálil Jána Laca – 3:1.

Ačkoliv si Piráti ještě vytvořili příležitostí, Marek Čiliak i nadále prokazoval svou skvělou formu a nedovolil už žádnému z Růžičkových svěřenců gólovou radost.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa Brno): „Z našich hráčů vyzařovalo, že chtějí zápas jednoznačně vyhrát. Zodpovědnost vůči skvělým divákům a Kometě byla prostě vidět. Dostali jsme sice gól, pak nám ale pomohla vyrovnávací branka, která nás zvedla. Ve druhé třetině jsme se dostávali dobře přes střední pásmo a byli jsme lepším mužstvem. Zaslouženě jsme dali gól, udělali jsme sice jednu chybu, ale ty soupeř dělal taky. Až na první dvě střídaní ve třetí třetině, kdy jsme trošku hazardovali, souhlasím s tím, že to byl odmakaný zápas, pohlídali jsme si skvělý výsledek po strastiplné cestě a chceme za to hráčům opravdu poděkovat.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „My jsme se chtěli poprat o první historický postup do čtvrtfinále, měli jsme obrovské odhodlání a začátek tomu nasvědčoval. Chtěli jsme být aktivní a zatlačit Kometu. Podařilo se nám vstřelit první branku, bohužel jsme udělali ke konci první třetiny chybu a inkasovali jsme na 1:1. Ve druhé třetině si myslím, že jsme měli klíčovou situaci celého zápasu na hokejce, kdy Poletín byl před Čiliakem úplně sám, ale netrefil. Na kdyby se ale nehraje. Pak jsme udělali další chybu, kterou Kometa využila. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit aktivně a vyrovnat, ale bohužel jsme opět inkasovali po chybě gól. Pak už si to domácí pohlídali a nám nezbývá než pogratulovat.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov