Reportáže

Piráti v obměněné sestavě nestačili na Mountfield, v předkole vyzvou Mladou Boleslav

Napsal 03.03.2017 Antonín Domanický, David Panuška
C h o m u t o v - V posledním kole základní části Tipsport extraligy přivítali Piráti na domácím ledě hradecký Mountfield. Zatímco hostům šlo o vylepšení pozice v Generali play-off, domácí utkání odehráli s jistotou sedmého místa. V mladé sestavě byli více jak vyrovnaným týmem. Hradečtí ovšem ukázali, že chtějí vyhrát a také se jim to povedlo. Jedinou branku Pirátů vstřelil obránce Tomáš Kudělka. Již v pondělí startuje předkolo, do Chomutova přijede Mladá Boleslav.
52.kolo pá 3.3.2017
CHM
1:3(0:1, 1:1, 0:1)
MHK
Chomutov
Král – Valach, Dlapa, Chalupa, Kudělka, Černý, Skinner, Buchtela, Tejnor – Koblasa, Kämpf, Poletín – Račuk, Skokan, Hlava – Kaše, Raška, Lauko – Šťovíček, Hejcman, Chrpa
Hradec Králové
Kacetl – Vydarený, Čáp, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Pavlas – Šimánek, Džerinš, Knotek – Pavlík, Kukumberg, Köhler – Picard, Dragoun, Jarůšek – Kopta, Nedvídek, Dvořák

Branky a nahrávky

Chomutov
37. Kudělka (Račuk)
Hradec Králové
20. Šimánek (T. Knotek, Džerinš), 23. Kukumberg (Picard, Jarůšek), 45. Jarůšek (Dietz)

Statistiky

Vyloučení
6:5
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
36:31
Střely zblokované
10:7
Hity
7:3
Vhazování
32:33
Diváci
3623
Rozhodčí
Lacina, Pavlovič – Komárek, Ondráček

Shrnutí

K první větší šanci se dostali po dvou minutách hry Hradečtí. Štajnochovu střelu z mezikruží vyrazil Král. Vzápětí se do protiútoku hnali domácí a na konci akce se objevil Lauko, po jehož zakončení se Chomutovští radovali ze vstřelené branky. Ta ale po konzultaci s videorozhodčím uznána nebyla kvůli kopnutí do puku. Chomutov si další střelecké příležitosti vypracoval až ve dvojnásobné přesilové hře. Zajímavě pálil Hlava, jehož střelu na poslední chvíli zblokovali obránci soupeře. Těsně vedle brány poté mířil Koblasa a zbytek oslabení Mountfield již ubránil.

I po polovině první třetiny se hrálo aktivně na obou stranách, nicméně scházely gólové šance. Nejzajímavější akci si připravil útočník hostů Picard. Jeho střela zpoza obránce trefila rameno připraveného gólmana Pirátů. Tři minuty před první sirénou zkusil skákavý kotouč uklidit do brány z těsné blízkosti Nedvídek. Puk ale příliš přizvedl, a velkou šanci tak promrhal. Teprve Jiří Šimánek v poslední minutě třetiny tvrdou střelou z mezikruží prostřelil Krále a poslal Hradec do vedení – 0:1.

Piráti v úvodu druhé části hry dohrávali přesilovou hru, ale kromě nebezpečného nahození Kämpfa z ní žádnou šanci nevytěžili. O využití početní výhody se postarali až hosté a to zásluhou přesného zakončení Romana Kukumberga z hranice levého kruhu – 0:2. Piráti mohli ve čtyřiadvacáté minutě snížit, avšak Kudělkův střelecký pokus zastavil pozorný Kacetl. Ten musel být ve střehu i proti táhlé střele Valacha či dorážce Koblasy z těsné blízkosti.

Přesně v polovině zápasu čelil Kacetl nebezpečné střele Kašeho zápěstím z prostotu mezi kruhy. Gólman Východočechů vytasil rychlou lapačku a bylo po nebezpečí. O dvě minuty později zkusil vše před sebou prostřelit dělovkou Čáp. Jeho rána označkovala tyč. Tempo zápasu se zpomalilo a jako blesk z čistého nebe přišla v osmatřicáté minutě gólová střela Tomáše Kudělky od modré čáry, kterou zastavila až síť brány za Kacetlem – 1:2.

Po zahájení třetí třetiny zápasu prošel do zajímavé pozice Kämpf, jehož zakončení ale mířilo těsně vedle brány. Za stavu čtyři proti čtyřem mohl nejprve sám před bránou vyrovnat chomutovský Chalupa, ale přestřelil. Okamžitě se na druhou stranu vrhli hosté a Richard Jarůšek forhendovou kličkou překonal brankáře – 1:3. Na nepříznivé skóre se v sedmačtyřicáté minutě snažil reagovat Valach, jehož ostrá střela zamířila mimo zamýšlený cíl.

Utkání poté neoplývalo výraznou útočnou aktivitou na obou stranách. Výjimkou byla pohotová střela Buchtely, která označkovala betony gólmana. Následně zastavil brankář Hradce ramenem střelu Kudělky, jenž převzal křížný pas od Kašeho a ostře vystřelil. V závěru třetiny ostřelovali Krále ještě Köhler s Pavlíkem. Strážce chomutovské brány ovšem nebezpečné pokusy zastavil. Třicet vteřin před koncem mohl ve dvojnásobném oslabení snížit Skokan. Kotouč ho ale neposlechl a zamířil těsně vedle tyče. Výsledek se tedy neměnil a Mountfieldu připadli v posledním zápase základní části tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Hradec Králové zaslouženě vyhrál, hlídal si průběh a hrál, co potřeboval. Dostali příležitost hráči, kteří v sezóně moc nehráli, a vůbec nezklamali. Děkuji hráčům za perfektní výkony v celé základní části, v pondělí to začne a jdeme na Mladou Boleslav.“

Pavel Hynek (Mountfield HK): „Děkuji hráčům za výkon a za vítězství. Jeden z cílů byl, abychom se dostali do šestky, což jsme splnili. Za to patří hráčům další dík. Shodou okolností a trochu se štěstím jsme se vrátili na čtvrtou pozici, takže budeme začínat doma a o to více jsme rádi.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov