This text will be replaced


Reportáže

Piráti otočili čtvrté semifinále a vyrovnali stav série. Hattrickem se blýskl kapitán Vondrka

Napsal 05.04.2017 Michal Luxa
C h o m u t o v - Ve čtvrtém semifinálovém utkání Generali play-off zvítězili Piráti nad Libercem 5:3. Do vedení se dostali Tygři, ale chomutovští bojovníci stav zápasu zvrátili na svou stranu, čímž vyrovnali sérii. Hattrickem se blýskl kapitán Michal Vondrka, k němuž se ještě přidali David Kaše a Juraj Valach. Závěr utkání okořenily dvě bitky, do nichž se přimotali Dávid Skokan a Michal Poletín.
SF4 (ČT SPORT) st 5.4.2017
CHM
5:3(0:1, 2:0, 3:2)
LIB
Chomutov
Laco – Chalupa, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Račuk – Poletín, Skokan, Koblasa – Lauko, Kaše, Hlava
Liberec
Lašák (29. Will) – Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Mojžíš – Lakatoš, Jelínek, Krenželok – Bartovič, Plodek, Radivojevič – Valský, Bližňák, Svačina – Stránský, Vantuch, Ordoš

Branky a nahrávky

Chomutov
24. Kaše, 36. Vondrka (Rutta), 45. Valach (Vondrka, Rutta), 59. Vondrka (Tomica, Flemming), 60. Vondrka (Huml)
Liberec
5. Lakatoš (Plodek), 46. R. Šimek (L. Krenželok, Valský), 59. Lakatoš (Vitásek)

Statistiky

Vyloučení
6:6
Využití
0:2
V oslabení
1:0
Střely na branku
33:25
Střely zblokované
7:7
Hity
12:9
Vhazování
35:40
Diváci
5250
Rozhodčí
Pešina, Hejduk – Barvíř, Blümel
Vyšší tresty
Skokan, Poletín – Vitásek, Vantuch všichni 10 minut

Shrnutí

Domácí hokejisté na svého soupeře opět vlétli. Po necelé minutě pálil Brett Flemming, jeho rána skončila až na levé spojnici břevna a tyčky. Zajímavá akce se následně rýsovala i hostům. Lukáš Krenželok předložil kotouč Dominiku Lakatošovi, který ale roztahujícího se brankáře nepřekonal. O pár minutek později se již hostující mladík radoval. Dominik Lakatoš se dostal ke kotouči před brankou a rychlým zakončením jej přilepil pod víko – 0:1.

Liberečtí byli i nadále aktivní. Po závaru před brankou mohl zvýšit na 2:0 Lukáš Krenželok, který ale trefil jen beton připraveného brankáře. Následovala dvojnásobná početní výhoda domácích, která nebyla využita. Největší šanci měl po teči před brankou Dávid Skokan. Více se už v první třetině nestalo, Bílí Tygři šli do kabin za stavu 1:0 z jejich pohledu.

I do prostředního dějství vstoupil domácí celek parádně a tentokrát z toho byla branka. Čtvrtá formace dobře napadala a na konci akce byl David Kaše. Kadaňský rodák se zmocnil na pravém kruhu puku a rychlou střelou překvapil Lašáka – 1:1. Domácí byli následně aktivní, ale branka nepřicházela. Navíc byl vystřídán po střele Bretta Skinnera Ján Lašák, do branky se před polovinou utkání postavil Roman Will.

V přesilovce hledal Michal Poletín křižnou přihrávkou Vladimíra Růžičku, který z pravé strany mířil pouze do brankové konstrukce. David Kaše povýšil v utkání do druhé lajny a hrál i přesilovku. Po jeho průniku se dostal do zakončení Dávid Skokan, zblízka ale neotočil utkání. To se povedlo až v závěru třetiny Michalu Vondrkovi, který ve středním pásmu zachytil puk, dojel s ním až před Willa a klasickým zakončením rozjásal SD ARÉNU – 2:1.

Piráti do přestávky i po ní nadále tlačili. V přesilové hře dostal v úvodu závěrečné dvacetiminutovky nabito na modrou čáru Juraj Valach, který bez míření propálil Romana Willa a Piráti tak vedli o dvě branky – 3:1. Hostům se povedlo snížit hodně rychle. I na druhé straně využil přesilovou hru střelou od modré čáry Radim Šimek – 3:2. Opět to tak bylo jen o jednu branku.

Hra se přelévala ze strany na stranu. V oslabení nejdříve ujel Dávid Skokan, jenž žabičkou nabídl branku Michalu Vondrkovi. Chomutovský kapitán pokusem do protipohybu branku ovšem netrefil. Následovala dobrá šance Jakuba Valského, ani on ovšem v dobré palebné pozici nemířil mezi tři tyče. V posledních minutách měli hosté přesilovou hru, v její polovině odvolali brankáře.

Tlak Liberce ovšem nevyšel a čtvrtou branku v sérii vstřelil Michal Vondrka. Ten po vyhození objel branku a trefil prázdnou klec – 4:2. Hosté ale nekončili. Nahozený kotouč před brankou zachytil Dominik Lakatoš, který bekhendem po ledě využil přesilovku a dal svému celku 63 vteřin před koncem ještě naději – 4:3. Netrvalo dlouho a přišla další branka. Michal Vondrka vybojoval kotouč a ze střední třetiny ho poslal do prázdné branky – hattrick – 5:3! Piráti tak vyrovnali stav semifinálové série na 2:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Neměli jsme dobrý vstup do utkání a rychle jsme inkasovali. Bylo dobré, že jsme první třetinu udrželi na 0:1. Od druhé třetiny jsme začali hrát hodně dobře, přehrávali jsme Liberec v útočném pásmu a podařilo se nám obrátit výsledek. Ve třetí třetině přehrával Liberec nás a hodně otevřel hru. Nám se podařilo dát gól v přesilovce, pak jsem se jenom bránili a čekali na nějaký protiútok, nakonec jsme dali do prázdné brány. Celý tým podal výborný výkon podpořený Michalem Vondrkou a Jánkem Lacem.“

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Nechovali jsem se jako tým, který chce vyhrát. Udělali jsme nesmyslné čtyři technické fauly a dva v obranném nebo útočném pásmu. Žádný z nich nebyl faul, který by hasil nějaký průšvih v defenzivě. Když si to všechno v sérii s Chomutovem sečtu, tak je toho hrozně moc – vyhazujeme kotouče, držíme zlomené hokejky, držíme kotouče. Základem, jak porazit Chomutov, je hrát co nejvíce v pěti, protože oslabení nám ubírá hodně sil. Piráti jsou tým jednoho muže a to Michala Vondrky, který hraje v životní formě. Porazil nás sám.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov