This text will be replaced


Reportáže

Domácí premiéra úspěšná! Piráti zdolali Olomouc i díky dvěma zásahům Romana Chlouby

Napsal 08.09.2017 David Panuška
C h o m u t o v - Piráti načali novou sezónu Tipsport extraligy utkáním s Olomoucí a hned od druhé minuty vedli. Po přihrávce Michala Vondrky skóroval v početní výhodě Michal Poletín. Hanákům se sice povedlo v přesilové hře vyrovnat, promptně ovšem odpověděl Roman Chlouba, jenž si připsal první a později také druhý extraligový gól v SD ARÉNĚ. Piráti nakonec zdolali Olomouc 4:2.
1.kolo pá 8.9.2017
CHM
4:2(2:1, 2:0, 0:1)
OLO
Chomutov
Laco – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Skokan – Koblasa, Lauko, Tomeček – Poletín, Chlouba, Hlava
Olomouc
Konrád - Vyrůbalík, Škůrek, Houdek, Ondrušek, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas – Eberle, Sundher, Burian – Buc, Knotek, Strapáč – Skladaný, Herman, Laš – Vlach, Řípa, Holec

Branky a nahrávky

Chomutov
2. Poletín (Vondrka, Mrázek), 13. Chlouba (Mrázek), 33. V. Růžička (Sklenář, Skokan), 37. Chlouba (Dlapa, Sklenář)
Olomouc
12. Strapáč (J. Knotek, Houdek), 54. Burian (Sundher, Skladaný)

Statistiky

Vyloučení
6:6
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
21:24
Střely zblokované
14:6
Hity
10:18
Vhazování
36:29
Diváci
4 115
Rozhodčí
Bejček, Pešina – Jindra, Zíka.

Shrnutí

První gól nové sezóny vstřelili Piráti po minutě a 46 vteřinách od úvodního buly. Jednalo se o přesilovou hru, při které Michal Vondrka našel mezi kruhy volného Michala Poletína. Chomutovský útočník puk zpracoval a následně propálil Branislava Konráda – 1:0. Chvíli potom se ukázal mrštný útočník Jakub Lauko, který se prosmýkl po pravé straně a zakončil. Jeho tečovaný pokus nakonec s trochou štěstí vyrazil olomoucký brankář nad klec. V šesté minutě našel Jaroslav Mrázek u levé tyče olomoucké brány Bretta Flemminga, ten ovšem puk nenamířil přesně.

Ve dvanácté minutě se prosadili také hosté. Při závěru přesilové hry vyslal dělovku od modré čáry Tomáš Houdek, jehož rána prolétla až do sítě, protože Ján Laco měl zacloněný výhled. – 1:1. Už po necelé minutě se domácí radovali podruhé. Nahození Jaroslava Mrázka od modré čáry tečoval Roman Chlouba přesně mezi betony gólmana hostů. Ten dokázal kotouč zpomalit, ale i přesto se doklouzal za brankovou čáru - 2:1. V sedmnácté minutě se u levé tyče s kotoučem objevil Michal Poletín po pasu Alexe Rašnera, nicméně odkrytou klec minul.

V úvodu druhé části si hosté vypracovali další velkou příležitost, když Jan Knotek zakončoval na odkrytou klec. Puk však skončil nad svatyní domácích. Ve 28. minutě se podél pravého mantinelu probíjel Michal Vondrka. Poté se kotouč snažil nahrnout do klece Kohoutů, ale Branislav Konrád vystrčenou hokejkou nadzvedl puk těsně nad horní tyčku. Skvělou přihrávkou přes celé hřiště poslal Tomáš Slovák v 31. minutě do úniku Romana Chloubu, jenž mezi betony Konráda nepřekvapil.

Dva na jednoho se hnali ve 33. minutě Jakub Sklenář a Vladimír Růžička. Druhý jmenovaný se poté ocitl s pukem sám před olomouckým gólmanem a střelou k levé tyči rozjásal domácí publikum potřetí – 3:1. Minutu na to v SD ARÉNĚ zvonila tyč, když z levého kruhu vypálil Miroslav Holec. Uběhla další minuta a domácí diváci se radovali počtvrté, když na levé straně z prostoru pro vhazování téměř chirurgicky přesnou střelou trefil Roman Chlouba pravý horní roh olomoucké svatyně – 4:1. Podruhé se rozezněla tyč Lacovy branky v 38. minutě, kdy z pravé strany pálil Petr Strapáč.

V přesilové hře, když probíhala 44. minuta, pálil z pravého kruhu Vojtěch Tomeček, jenž mířil do protipohybu gólmana mimo branku. Po dvou minutách to v Chomutově opět zašumělo. Po pasu od Ivana Humla se v mezikruží k zakončení dostal Michal Vondrka, ovšem jeho příležitost ztlumily betony brankáře olomouckého celku. Ve 47. minutě se před domácím strážcem klece zjevil Petr Strapáč, nicméně Laco jeho střelu mezi nohy zlikvidoval.

V 54. minutě se olomoucký celek dostal do početní výhody. Tu využil už po dvaceti vteřinách, když Vilém Burian sám z prostoru mezi kruhy rozvlnil síť pirátské branky ránou do pravé šibenice – 4:2. Dvě zajímavé bomby si Olomoučtí připravili v 57. minutě, proti nim se však brankář Pirátů dvakrát vyznamenal rozklekem. Chomutov tak na úvod extraligy vyhrál nad Olomoucí 4:2.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Připravili jsem se na utkání velmi precizně. Byli jsme lehce pod tlakem, protože jsme hráli doma. Chtěli jsme duel zvládnout, protože nás teď čekají dva těžké zápasy venku. Myslím si, že jsem do utkání vstoupili, jak jsme chtěli. Byl tam pohyb a během chvilky jsme si vynutili přesilovou hru, kterou jsme využili, což nás malinko uklidnilo. Poté jsme trochu nešťastně inkasovali na 1:1, ale bylo důležité, že jsme po vyrovnání soupeři znovu odskočili. Chtěli jsme se trochu poučit z chyb z minulého roku, kdy se nám moc nedařily vstupy do druhých třetin. Myslím, že až na dvě střídání na začátku v oslabení jsme tu třetinu zahráli parádně a tím i zlomili odpor soupeře. Do třetí části jsme šli s cílem neinkasovat, což se nám bohužel nepovedlo. Je hodně důležité, že jsme nový ročník začali vítězně a věřím, že na to navážeme v neděli v Mladé Boleslavi. Hráčům chci poděkovat, brankář náš podržel a jsme rádi, že jsme zápas zvládli."

Zdeněk Venera (HC Olomouc): „My jsme začali hodně špatně, když jsme hned ve druhé minutě udělali faul. Domácím se podařilo první přesilovku využít a to je nastartovalo. Chomutov byl první dvě třetiny lepší. Nám se podařilo zlepšit se až ve třetí části, ale to už bylo pozdě. Dali jsme aspoň gól na 4:2. Celkově se dá říct, že domácí byli lepší a vyhráli zaslouženě.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov