Reportáže

Hořký konec jedenáct vteřin před sirénou, Piráti prohráli v Plzni

Napsala 15.11.2017 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti se po reprezentační přestávce vydali do Plzně, kde odehráli jednadvacáté kolo Tipsport extraligy. I když šli Chomutovští dvakrát do vedení a skóre hovořilo v jejich prospěch nebo bylo vyrovnané, Škodovka strhla vítězství za tři body na svoji stranu jedenáct vteřin před koncem duelu. Mezi svěřenci Vladimíra Růžičky se prosadili Jaroslav Mrázek a po delší době Ivan Huml.
21.kolo (ČT SPORT) st 15.11.2017
PLZ
3:2(0:1, 1:1, 2:0)
CHM
Plzeň
Svoboda – Kindl, Jones, Moravčík, Kaňák, Kvasnička, Čerešňák – Stach, Mertl, Gulaš – Kubalík, Kracík, Indrák – Straka, Kodýtek, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg
Chomutov
Lukeš – Mrázek, Valach, Dlapa, Flemming, Chalupa, Slovák – Tomica, Skokan, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Huml, Havel – Koblasa, Chlouba, Lauko

Branky a nahrávky

Plzeň
25. Gulaš (Mertl, Kratěna), 45. Mertl (Kvasnička, Gulaš), 60. Kubalík
Chomutov
14. Mrázek (Chlouba), 36. Huml (Flemming, Havel)

Statistiky

Vyloučení
4:7
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:26
Střely zblokované
5:13
Hity
12:16
Vhazování
29:38
Diváci
5665
Rozhodčí
Bulanov, Kika – Barvíř, Blümel

Shrnutí

V úvodu utkání se oba celky jen oťukávaly, až v šesté minutě po střele od modré Jan Schleiss dvakrát dorážel z těsné blízkosti, ale Štěpán Lukeš všechny puky zastavil. O chvíli později se museli Piráti bránit, ale Tomicův trest přetnulo vyloučení na straně domácích. Ve vlastním oslabení Miroslav Preisinger našel puk po špatné chomutovské rozehrávce, ale netrefil bránu.

Po polovině dějství šli svěřenci Vladimíra Růžičky do vedení, když Roman Chlouba čistě vyhrál vhazování na Jaroslava Mrázka, jehož rána od modré v početní výhodě zapadla až do horního růžku – 0:1. V závěru první dvacetiminutovky se museli Piráti bránit, což ale i napodruhé zvládli.

Na začátku prostřední třetiny využila početní výhodu i domácí Škodovka, jelikož patnáct vteřin před koncem chomutovského trestu Milan Gulaš z vrcholu kruhu otřel střelu o tyčku – 1:1. Poté, co Plzeň nevyužila další nabídnutou přesilovku, Jaroslav Kracík posunul puk na Dominika Kubalíka, jenž z první trefil pouze boční síťku.

O chvíli později si nadějnou šanci připsal Michal Vondrka, který nastřelil v situaci dva na jednoho horní tyčku. Pak vrátil vedení na chomutovské hole Ivan Huml, který doklepl do sítě ztlumenou ránu Bretta Flemminga – 1:2.

Ve 44. minutě zakončil plzeňský ťukes přes celou šířku pásma Tomáš Mertl, jehož rána propadla Štěpánu Lukešovi mezi rukou a tělem – 2:2. V dalším průběhu se Piráti dvakrát v krátkém sledu bránili, což přečkali bez inkasováho gólu. Krátce poté se do dobré pozice dostal Petr Koblasa, jehož rána z levé strany jen těsně minula vzdálenější šibenici.

V 56. minutě Miroslav Indrák nejprve neuspěl z mezikruží, a poté jeho bekhend zastavila tyčka. Po ubráněném oslabení přišla hořká rána pro Severočechy, jelikož si nahození Dominika Kubalíka jedenáct vteřin před koncem srazili do vlastní klece – 3:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „V utkání jsme byli dle mého názoru aktivnějším týmem. Zvládli jsme to ve třetí třetině, i když se pro nás zápas dlouho nevyvíjel dobře. Udrželi jsme si aktivitu, měli jsme mraky šancí, poslední gól byl samozřejmě pár vteřin před koncem trochu šťastný, ale myslím si, že to byla odměna za aktivitu, a je třeba hráče pochválit.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Co k tomu říct? Samozřejmě nás celý zápas držel fantastickým výkonem v bráně Štěpán Lukeš, pochytal několik šancí, jasných gólů. My jsme z minima vytěžili maximum, dali jsme dvě branky, dostali jsme se do vedení. Bohužel jsme ve třetí třetině dělali individuální chyby, což nás vlastně stálo zápas. Možná bod, možná dva. Je to škoda, rozhodl šťastný gól, ale předcházela tomu naše chyba. Nesmí se to stávat.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov