Reportáže

Skvěle! Piráti přehráli brněnskou Kometu i potřetí v ročníku

Napsal 20.12.2017 Václav Petrů, Marcel Holl
B r n o / C h o m u t o v - Po druhé reprezentační pauze cestovala pirátská družina k utkání 31. kola Tipsport extraligy na led Brna. Byli to právě domácí, kdo se jako první dostal do vedení, jenže Piráti díky gólům Sklenáře a Růžičky otočili vývoj. Radost z vedení ale trvala jen krátce, neboť srovnal Němec. Na další branku si diváci v DRFG Aréně museli počkat do 52. minuty, kdy se po dobré práci novice Ronalda Knota trefil kapitán Michal Vondrka, jenž tak rozhodl o zisku tří bodů. Perličkou je, že i třetí vzájemný duel skončil výhrou svěřenců kouče Růžičky v poměru 3:2, po nájezdech a prodloužení se tak nyní stalo v normální hrací době.
31.kolo st 20.12.2017
KOM
2:3(2:2, 0:0, 0:1)
CHM
Kometa
Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – T. Svoboda, Hruška, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Dočekal, R. Zohorna, Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.
Chomutov
Laco – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Havel – Poletín, Chlouba, Koblasa – Dlouhý, Šťovíček, Hlava.

Branky a nahrávky

Kometa
3. H. Zohorna (Malec, Štencel), 12. V. Němec (Haščák, Krejčík).
Chomutov
4. Sklenář (Růžička, J. Havel), 12. Růžička, 52. Vondrka

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
21:17
Střely zblokované
8:13
Hity
11:11
Vhazování
36:20
Diváci
7 054
Rozhodčí
Bejček, Lacina – Frodl, Komárek

Shrnutí

Fanoušci v DRFG Areně viděli v úvodních minutách svižný hokej a také branky. Na začátku třetí minuty uvolnil Malec perfektním pasem směřovaným z vlastní obranné třetiny až na útočnou modrou Hynka Zohornu, jenž překonal Laca ukázkovým forhendovým blafákem. Hosté odpověděli o necelou minutu a půl později. Růžička nahrál najíždějícímu Jakubu Sklenářovi, který zblízka prostřelil brněnského brankáře Marka Čiliaka.

Ve dvanácté minutě hosté otočili skóre. Vladimír Růžička vybojoval u mantinelu kotouč a z pravé strany se řítil sám na Čiliaka, jehož překonal střelou mířenou na vzdálenější tyč, která se od brankové konstrukce odrazila do brány. Brzy ovšem bylo znovu srovnáno. O půl minutu později Krejčík vystřelil na bránu a v následné skrumáži Haščák posunul puk na důrazného Vojtěcha Němce.

Ve druhé části přísun branek ustal. Domácí si vytvořili několik gólových příležitostí i díky dvěma přesilovým hrám, rozdílovou trefu ale nezaznamenali. Laco si poradil jak se střelou Haščáka, tak následně Vincoura z mezikruží. Hosté mohli skórovat při vlastním oslabení. Při ojedinělém útoku Sklenář napálil tyč. Branková konstrukce zněla i o necelé dvě minuty později. Laca zachránila od inkasování po dělovce Hrušky od modré čáry. Po druhé třetině byl stav stále nerozhodný 2:2.

Na úvod třetí třetiny vzbudila pozornost Růžičkova teč v mezikruží, po níž se puk odrazil těsně vedle Čiliakovy brány. Na druhé straně zakončoval Zaťovič v pádu do tyče. Kometa si zkraje třetí periody zahrála početní převahu, Svobodu ve vyložené příležitosti vychytal Laco. Následně modrobílí měli k dispozici početní převahu o dvou mužích, kterou ale neproměnili. V 51. minutě si hosté zahráli svou druhou přesilovou hru, kterou dokázali využít. Při signalizované výhodě na přesilovku o dvou mužích se ke kotouči dostal Michal Vondrka a z mezikruží překonal Čiliaka. Srovnání měl na hokejce Vincour, ovšem zblízka nenamířil puk mezi tři tyče. Piráti si již závěr zápasu pohlídali a potřetí v ročníku porazili úřadující extraligové šampiony.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (HC Kometa Brno): „Na soupeře jsme hodně tlačili, ale chybí nám góly i více střel. I když šance jsme si dokázali vytvořit. Nepovedla se nám dlouhá přesilovka pět na tři. Souvisí to s tím, že jsme měli málo střel a výborně zachytal brankář Chomutova Laco. Museli jsme se vypořádat s nepříjemnou obranou, což asi rozhodlo. Soupeř dal navíc na konec hodně šťastný gól.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Viděli jsme vyrovnané utkání. Celý zápas rozhodl fantastický zákrok Jána Laca ve třetí třetině a nevyužitá přesilovka Komety pět na tři. Mužstvo ukázalo charakter, utkání dokázalo vybojovat a jsme nesmírně rádi, že bereme tři body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov