This text will be replaced


Reportáže

Piráti vyhráli i odvetu se Sokolovem, všechny góly dali v přesilovkách

Napsal 03.09.2024 Eliška Ratiborská, Jiří Geiger
Piráti se v předposledním zápase přípravy střetli se Sokolovem, který již v letním období jednou porazili. Tentokrát se měření sil obou soupeřů odehrálo v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ, kde také zvítězili Piráti díky třem využitým přesilovkám. Za domácí se prosadili Kadeřávek, Tůma a Guman, kteří zařídili šestou výhru před startem základní části Maxa ligy.
příp. út 3.9.2024
CHM
3:1(1:0, 1:0, 1:1)
SOK
Chomutov
Petrásek – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Němec, Malcovský, Husinecký, Seemann, Poizl – Lukeš, Hübl, Fronk – J. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Novák – Mála, Koblížek, Sklenář
Sokolov
Habal – Pulpán, Anton, M. Rohan, Vogel, Bulka, Klejna – Vracovský, Šik, Tomeček – Kupčo, Kopta, Kern – Šlechta, Osmík, Křemen – L. Adámek, T. Rohan, Šmajda

Branky a nahrávky

Chomutov
8. Kadeřávek (Hübl, Fronk), 40. Tůma (Eret, Guman), 49. Guman (Eret, Hejcman)
Sokolov
43. Šik (Šmajda, Pulpán)

Statistiky

Vyloučení
2:7
Využití
3:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:30
Diváci
943
Rozhodčí
Hlinka, Petružálek – Bertlík, Koblížek

Shrnutí

Stejně jako v předchozím střetnutí se Sokolovem, skóre zápasu otevírali Piráti. Tentokrát se v osmé minutě prosadil Patrik Kadeřávek, který nahazoval od modré na teč před bránu, ale puk doplachtil až do brankové sítě a střelec tak využil hned první přesilovou hru zápasu – 1:0.

Ve zbylém čase úvodní třetiny žádný z hráčů ani jednu svatyni výrazně neohrozil, za zmínku však stojí gesto fair-play Tomáše Gumana, který konzultací s rozhodčím odvolal faul.

V druhé části hry se dostal k příležitosti Kupčo, který pálil bekhendem, nicméně Petrásek jeho pokus vyrazil. Neúspěšné bylo i Koptovo nastřelení břevna, a stejně tak na druhé straně pokus Lukeše z osy hřiště a Eretův samostatný únik na Habala.

Navýšení Chomutovských na sebe nechalo čekat až do poslední vteřiny druhé třetiny, kdy Guman vyslal od modré přihrávku na Ereta, který přihrál před branku Martinu Tůmovi, jenž si s pukem ukázkově poradil a využil tak další přesilovku – 2:0.

Na začátku poslední dvacetiminutovky, v čase 42:57, se poprvé radovali hosté. Otakar Šik v početní výhodě objel branku a zasunul kotouč za Petráskova záda – 2:1. O vyrovnání se snažil později Pulpán, ale brankář zasáhl betony.

Třetí gól domácích a potřetí v početní výhodě! V devětačtyřicáté minutě se prosadil Tomáš Guman od modré čáry, když se puk odrazil od břevna a zapadl do branky – 3:1. A Guman měl na holi i další gól, nicméně trefil jen pravou tyč. Přesto Chomutov vedení už neztratil a i odveta se Sokolovem tak vyzněla úspěšně pro Piráty, kteří znovu skórovali třikrát jako na západě Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Dobře odehraný zápas. Řekl bych, že se nám povedly přesilovky, ty jsme odehráli hodně dobře. Je dobře, že se nám tam objevují věci, které děláme v tréninku, jako třeba defenzivní hra. To nám přináší úspěchy.“

Václav Eismann (HC Baník Sokolov): „Blahopřejeme domácím k vítězství. Myslím, že utkání rozhodlo několik momentů. V první řadě to byla naše disciplína, která byla velice slabá a při kvalitě přesilové hry a hráčů domácích, si toto nemůžeme dovolit. Chomutov má hráče, kteří jsou přesilovkou naprosto ostřílení a geniální, což se opravdu potvrdilo. Určité pasáže jsme hráli solidně, ale bohužel se nám nepodařilo dát žádný špinavý gól. Ale myslím, že základem k výsledku byla naše nedisciplinovanost a současně produktivita domácích v přesilovkách.“