Preview k zápasu

Poslední přípravný zápas je tu! Piráti změří síly s karlovarskou Energií

Napsal 04.09.2024 Katka Kuderová
Piráti v posledním zápase přípravy narazí na extraligový tým z karlovarského kraje, kde dříve trénoval Martin Pešout. Chomutovští mají v přípravě dobrou bilanci vyhráli šest zápasů z devíti. Utkání s Energií je na programu ve čtvrtek 5. září od 17:30.

VSTUPENKY NA POSLEDNÍ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS S ENERGIÍ

Pirátům se Sokolovem pomohly přesilové hry

Jako v minulém střetnutí skóre zápasu otevřeli Piráti, když se v osmé minutě prosadil Patrik Kadeřávek. Druhý gól diváci v ROCNET ARÉNĚ oslavovali pět sekund před ohlášením sirény, jehož autorem byl Martin Tůma, který využil druhou přesilovou hru v zápase. Na začátku posledního dějství korigoval stav utkání Otakar Šik. Do třetice Piráti využili přesilovou hru, když se prosadil Tomáš Guman.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC BANÍK SOKOLOV 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kadeřávek (Hübl, Fronk), 40. Tůma (Eret, Guman), 49. Guman (Eret, Hejcman) - 43. Šik (Šmajda, Pulpán).

Vyloučení: 2:7. Využití: 3:1. Střely na branku: 23:30. Diváci: 943.

Sestava Chomutova: Petrásek – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Němec, Malcovský, Husinecký, Seemann, Poizl – Lukeš, Hübl, Fronk – J. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Novák – Mála, Koblížek, Sklenář.

Sestava Sokolova: Habal – Pulpán, Anton, M. Rohan, Vogel, Bulka, Klejna – Vracovský, Šik, Tomeček – Kupčo, Kopta, Kern – Šlechta, Osmík, Křemen – L. Adámek, T. Rohan, Šmajda.

Příprava Energie

Energie má za sebou už sedm přípravných střetnutí, kdy pouze tři utkání vyhrála a dvakrát neuspěla na nájezdy. Naposledy na domácím ledě změřila síly s Indiány. Ale zápas byl vyrovnaný a v zápase rozhodovalo konečné zakončení. Přestože karlovarští hokejisté měli hodně slibných šancí, tak se nedokázali prosadit, i když v závěru vykřesal naději Jiří Černoch.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC ŠKODA PLZEŇ 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 58. Černoch (Jiskra, Procházka) – 24. Lev (Zámorský, Indrák), 56. Holešinský (Merezhko), 59. Schleiss (Simon, Holešinský), 60. Rohlík (Mertl).

Sestava Energie: Frodl – Moravec, Mikyska, Rulík, Plutnar, Šalda, Dorot – Janata, Jiskra, Beránek, Procházka, Kofroň, Kružík, Černoch, Čihař, Sapoušek, Redlich, Šír, Koffer.

Poslední střetnutí obou týmu bylo v sezóně 2018/2019

PIRÁTI CHOMUTOV – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:2sn (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Raška, 42. Raška, rozh. nájezd Ouřada – 53. Šik (Křehlík), 57. Šik (Křemen, Balán).

Sestava Chomutova: Pavlát – Beneš, Blaha, Zeman, Váchal, Štochl, Seemann, Šuráň – Ouřada, Chlouba, Koblasa – J. Svoboda, Raška, Sklenář – Vrhel, Pech, T. Koblížek – Šťovíček, Gut, M. Svoboda.

Sestava Karlovy Vary: Novotný (31. Kašpar) – Kozák, Eminger, Bernáth, Šafář, M. Rohan, Tureček, Forman – Beránek, Balán, Rachůnek – Kohout, Skuhravý, Stloukal – Mikúš, Kverka, Lapšanský – Šik, Křehlík, Křemen.

Ohlas Vladimír Růžička:

„Od začátku zápasu bylo vidět, že se o nic nehraje. Jsem rád, že naši junioři, kteří nastoupili, si s tím dobře poradili. První třetinu se rozkoukávali, ale od druhé třetiny hráli velice dobře. Vynikající výkon předvedl Dominik Pavlát v bráně, což se odrazilo i na výsledku. Vary měly zkušenější hráče, takže o to více, si výhry po nájezdech vážíme.“ 

Topfoto: Facebook HC Energie Karlovy Vary.