Aktuální zprávy

Prvňáky a třeťáky čeká mezinárodní konfrontace v rámci Euroregionu Krušnohoří

Napsal včera Klub
V sobotu 5. října se v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ uskuteční první ze série turnajů v rámci projektu, který podporuje přeshraniční hokejovou spolupráci kolem Krušných hor. Šest týmů prvních a třetích tříd odehraje zápasy i díky podpoře z evropských fondů, kteoru zprostředkoval Euroregion Krušnohoří.

V Chomutově se tak během první říjnové soboty potkají hráči, rodiče i zástupci Pirátů, karlovarské Energie, litvínovské Vervy, Chemnitzu a Crimmitschau v kategoriích do sedmi a devíti let s rtím, že na dalších turnajích se připojí rovněž Drážďany. Obě zmíněné kategorie čeká samostatný turnaj, takže fanoušci hokeje mohou strávit v ROCKNET ARÉNĚ celou sobotu a podpořit nejmenší hokejový potěr.

„Projekt slouží k předávání informací týkajících se práce v klubech jako například motivace dětí ke sportu a jiným aktivitám, tréninky, spolupráce se školami, komunikace s rodiči apod. Zároveň dojde k seznámení s prostředím jednotlivých klubů v návaznosti na možné častější návštěvy například během zápasů dospělých,“ vysvětluje člen výkonného výboru zapsaného spolku Adam Zwettler.

„Věříme, že může dojít také k navázání dlouhodobých přátelství. Během probíhajících turnajů budou prezentovány též informace o městech a turistických zajímavostech zúčastněných klubů, což pomůže propagaci cestovního ruchu daných měst. Hlavní aktivity projektu jsou samozřejmě turnaje pro děti, během nichž spolu komunikují i rodiče,“ doplňuje.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Baník Sokolov
Piráti Chomutov