Reportáže

Piráti ve Frýdku-Místku sahali po vítězství, nakonec ale padli po nájezdech

Napsal dnes Robert Schedling, Tadeáš Kožený
V devátém kole Maxa ligy čekala Piráty cesta do dalekého Frýdku-Místku, kde si znovu připsali prohru v nájezdech. Těsně před první sirénou otevřel skóre Darek Hejcman. Domácí vyrovnali ovšem hned na začátku druhé třetiny zásluhou Adama Cedza. Piráti si vzali vedení zpět po pěkné přesilovkové kombinaci a zakončení kapitána Viktora Hübla, ale domácí po tlaku znovu vyrovnali. O vítězství rysů pak rozhodl v v šesté sérii nájezdů Michal Matiaško.
9.kolo po 7.10.2024
FM
3:2sn(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
CHM
HC Frýdek-Místek
Petrík – Haman, Havránek, Pacalaj, Zbořil, Hrbas, Výtisk, Andrle – Svačina, Macháček, Ostřížek – Haas, Marosz, Cedzo – Ramik, Veselý, Kucsera – Matiaško, Šilar, Homola
Piráti Chomutov
Petrásek – Kadeřávek, Baláž, Němec, Eliáš, Husinecký, Ulrych, Havel, Poizl – Berka, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Březák, Hejcman, Guman – J. Svoboda, Koblížek, Mála

Branky a nahrávky

HC Frýdek-Místek
21. Cedzo (Zbořil, Pacalaj), 55. R. Veselý (Haas), rozh. náj. Matiaško
Piráti Chomutov
20. Hejcman (Guman, Husinecký), 42. Hübl (Lukeš, T. Svoboda)

Statistiky

Vyloučení
2:2
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
38:25
Střely zblokované
6:13
Vhazování
31:24
Diváci
657
Rozhodčí
Maršálek, Micka – Hanzlík, Otáhal

Shrnutí

Ač byli rysi v úvodní dvacetiminutovce aktivnější, gólman Petrásek činil domácím forvardům velké problémy. Jediná branka tak padla na straně Pirátů. Do konce první části zbývalo dvaadvacet vteřin, když Severočeši předvedli krásnou kombinační akci, na jejímž konci stál Darek Hejcman – 0:1.

Na vyrovnání nemuseli rysi příliš dlouho čekat. Hned v úvodní minutě druhé třetiny přihrál Zbořil na modrou Adamu Cedzovi, který vymetl chomutovskému brankáři šibenici, Petrásek puk vůbec nepostřehl – 1:1. O tři minuty později mohlo být na frýdecko-místecké straně ještě veseleji, když hostující obraně pláchnul Veselý. S jeho kličkou si však chomutovský brankář poradil.

Další změna skóre znovu přišla na začátku třetiny. Tentokráte si vzali jednobrankové vedení nazpátek hosté, kteří potrestali vyloučení Ostřížka. V čase 41:38 se po kombinační akci poprvé v sezoně prosadil šestačtyřicetiletý zkušený pardál Viktor Hübl – 1:2. Domácí se s nepříznivým výsledkem nechtěli smířit a s blížícím se koncem základní hrací doby jejich tlak narůstal. Až ke konci 55. minuty se ujala další střela Frýdecko-Místeckých od modré, tentokráte pálil přesně Radek Veselý – 2:2.

V krátkém sledu se tak v hale Polárka znovu odehrálo prodloužení. A tuhle pasáž mají v letošní sezoně více osahanou Piráti, pro které to bylo již páté utkání při hře tří hráčů proti třem. Oba celky toho ale v pěti minutách divákům moc nenabídli, o majiteli bonusového bodu tak rozhodovaly samostatné nájezdy.

V nich se ve třetí sérii nejprve ujali vedení hosté, když Petríka v brance překonal Viktor Hübl. Rysi srovnali krok na začátku páté série, a to zásluhou Michala Matiaška. Šlo se tedy do šesté série, ve které se objevili opět oba úspěšní střelci. Hübl tentokráte branku nedal, Matiaškův pokus mezi Petráskovy betony si přeci jen cestičku za brankovou čáru našel – 3:2 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Jozef Daňo (HC Frýdek-Místek): „Každý nováček se v nové sezoně chce vytáhnout, což i Chomutovští předvedli. My jsme první třetinu začali dobře, byly tam i šance, i když to nebylo vůbec jednoduché se přes bránící hráče soupeře dostávat. V obraně hráli dost zarputile. Byla pak škoda, že nám tam góly nepadly. Jakmile soupeř zjistil, že se tady dá hrát tím jejich stylem, a to jednoduše, kdy vyhazovali puky a pokoušeli se o brejky. Pak ve druhé třetině jsme tu pasáž měli horší, tam jsme hlavně v obranném pásmu měli problémy. Přežili jsme to. Třetí třetina se pro nás nezačala vyvíjet dobře, když jsme opět inkasovali. Kluci museli v hlavách přepnout, jelikož jsme tak museli dohánět. Nakonec jsme to zvládli a vyrovnali. Zápas byl vyrovnaný, Chomutov nehrál opravdu zle. Nakonec se šlo do prodloužení, které bylo spíš bez šancí a je super, že jsme zvládli nájezdy, kdy Matiaško vstřelil dva góly. Tam se povedlo, že jej trenér vytáhnul jako žolíka a on rozhodl zápas.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Samozřejmě, kdyby nám někdo před zápasem řekl, že si odsud odvezeme bod, tak bychom byli určitě spokojení. Myslím si, že v úvodu zápasu měli více ze hry domácí, ale my jsme pak hru vyrovnali. Ve druhé třetině jsme tam měli několik dobrých příležitostí a vedli jsme dva jedna. Škoda pak inkasovaného gólu ve třetí třetině. Vcelku jsme to měli dobře rozebrané, ale jejich hráč to trefil. Rozhodlo se v nájezdech, to je zkrátka vabank. Zase jsme měli mečbol a nevyužijeme jej, což je určitě škoda. Jak říkám, za bod bychom byli určitě rádi, ale myslím si, že jsme si mohli klidně domů odvézt i tři.“

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Frýdek-Místek
Piráti Chomutov