Reportáže

Piráti se z Lapače vracejí bez bodů, o osudu zápasu rozhodla první třetina

Napsal dnes Kamila Stříteská Ströer, Tadeáš Kožený
Piráty v rámci předehrávky 10. kola Maxa ligy čekal zápas s týmem Vsetína. Domácí celek do utkání vstoupil lépe a v první třetině si vypracoval dvougólový náskok, který v dalším průběhu ještě navýšil. Piráti kontrovali přesilovkovou trefou Marka Berky a v závěru kosmeticky upravil konečné skóre Tomáš Guman.
10.kolo út 8.10.2024
VSR
4:2(2:0, 1:1, 1:1)
CHM
VHK ROBE Vsetín
Lipiäinen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana, Jenáček, Srdínko – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Prokeš, Jandus – Brož, Dědek, Šmerha – Hořanský, Matějček, Bláha
Piráti Chomutov
Jekel – Kadeřávek, Baláž, Š. Němec, Eliáš, Husinecký, Ulrych, Havel, Poizl – Berka, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Tadeáš Svoboda – Král, Hejcman, Guman – Březák, Koblížek, Mála

Branky a nahrávky

VHK ROBE Vsetín
3. Klhůfek, 9. Hořanský (Š. Bláha), 27. Matějček (Hořanský), 47. Rob (Klhůfek, Stříteský)
Piráti Chomutov
38. Berka (Hübl, Lukeš), 48. Guman (Husinecký)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:18
Střely zblokované
6:11
Vhazování
41:35
Diváci
1890
Rozhodčí
Grygera, Šico – Zídek, Mikšík

Shrnutí

Weintrittova družina dobře vstoupila do utkání. Už ve 3. minutě otevřel gólový účet Pavel Klhůfek, který střelou z mezikruží propálil gólmana Pirátů – 1:0. Jednobrankové vedení navýšili Valaši o pět minut později, když nahrávkou zpoza brány našel Bláha v mezikruží osamoceného Adama Hořanského, jehož dělovka rozvlnila síť za hostujícím brankářem – 2:0. Domácí tým si vytvořil i další velké příležitosti, ale scházelo mu přesné zakončení. Zřejmě největší šanci upravit skóre před koncem první třetiny měl Rob, jemuž chybělo pouze pár centimetrů.

Taktéž úvod druhé dvacetiminutovky se Valachům vydařil. Už ve 22. minutě domácí zahrozili, když Teper vyslal dlouhý pas na Prokeše, který se řítil sám na brankáře Jekela, ale v zakončení zareagoval gólman hostů lapačkou. Na druhé straně se také Chomutov pokoušel dostat do zápasu a znepříjemnit Vsetínu situaci. Od modré čáry pálil Havel, ale i jeho střelecký pokus skončil v moci finského brankáře ve službách Valachů.

Piráti se začali nadechovat a být nebezpečnější, když vtom se v přečíslení dva na jednoho ocitli Hořanský se Štěpánem Matějčkem. Dvojice si vyměnila kotouč a druhý jmenovaný si sjel mírně doleva, odkud nekompromisní střelou překonal Jekela – 3:0. Ve druhé třetině došlo také k prvnímu vyloučení a jako první si přesilovou hru zahráli domácí, jenže Valaši se nedokázali udržet v útočném pásmu a vystřelit. Až na samotném konci přesilovky zahrozil Šmerha a dotírající Prokeš mohl dorazit střelu do sítě hostů. Vzápětí zívala prázdná brána na Janduse, ale taktéž bez gólového úspěchu.

Naopak Piráti ukázali domácím, jak se využívají přesilovky. Po necelé minutě Marek Berka zakončením jednou rukou poslal kotouč do vsetínské svatyně a snížil – 3:1. Závěrečná dvacetiminutovka začala velkými nepřesnostmi na obou stranách. Poté ale domácí přidali na aktivitě a Vsetínu pomohla dokonce přesilová hra, kterou Luboš Rob proměnil z pravého kruhu po Klhůfkově nabídce – 4:1.

Po více než jedné minutě se skóre na výsledkové tabuli znovu měnilo, a tentokrát na straně Chomutova. Tomáš Guman projel okolo brankoviště Vsetína a našel recept na Lipiäinena zakončením k bližší tyči – 4:2. Tříbrankové vedení se pokusil domácím vrátit Luboš Rob vyslaný do samostatného úniku, ale zblízka podruhé v utkání Jekela nepřekonal.

Foto: Patrik Žák (www.hc-vsetin.cz)

Ohlasy trenérů

Připravujeme...

×
Odehrané v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov