Ohlasy po utkání

„Vsetín potrestal naše chyby, kterým se dalo zabránit,“ přemítal Zdeněk Král po premiéře

Napsal dnes Jan Tajzler, Michal Luxa
V pondělí byl Zdeněk Král (v bílém dresu) oznámen jako nová posila Pirátů. O den později se už objevil na křídle třetí formace. Právě tato lajna táhla Severočechy a vypracovala si několik šancí, avšak prosadil se pouze Tomáš Guman. Pro novice v družině Martina Pešouta nešlo o jednoduchou zkoušku, vždyť na protější straně byl Vsetín, hlavní aspirant na vítězství v Maxa lize.

V aktuální sezoně odehrál Zdeněk Král sedm střetnutí v polské nejvyšší soutěži. Za Jastrzebie posbíral dva body, když se jednou prosadil a přidal stejný počet asistencí. Po jeho konci přišla nabídka z Chomutova, jelikož musel Martin Pešout reagovat na zranění útočníků. „Nehrálo se mi špatně. Na to, že jsme s kluky hráli v lajně poprvé, tak jsme si vypracovali docela dost šancí. Je škoda, že nám tam toho nepadlo více,“ popisoval osmadvacetiletý forvard dojmy po prvním duelu v pirátském dresu.

Chomutovští se zatím nacházejí na poslední příčce Maxa ligy, ovšem favorita celé soutěže potrápili. Vždyť s aspirantem na titul uhráli solidní výsledek, v čemž měl prsty především Pavel Jekel. Severočeský soubor se v závěru zápasu mohl Vsetínu ještě více přiblížit a znervóznit ho. Avšak nepovedlo se mu přidat třetí trefu z nabídnutých přesilových her.

„Vsetín má svou kvalitu, ale my jsme udělali zbytečné chyby. Jinak jsme ale byli konkurenceschopní. Párkrát jsme je dokázali ve třetině zavřít, akorát jsme neproměnili šance,“ ohlížel se Zdeněk Král. „Vím, jak se v téhle soutěži asi hraje. Řekl bych, že se ještě trochu více zrychlila, takže to pro mě nebylo úplně jednoduché,“ hledal kolínský rodák hlavní změny.

Pirátům se nepovedl vstup do úvodní dvacetiminutovky zápasu, kdy do kabin odcházeli za nepříznivého stavu 0:2. Ovšem poté znovu nahodili motory, čímž Vsetín dost potrápili. „Je těžké s takovým soupeřem, a ještě u něj, dotahovat skóre 0:2. Budu se opakovat, ale byly tam zbytečné chyby a takový soupeř jich dokáže využít,“ přemítal o vstupu do utkání. „Prvním třem gólům se dalo zabránit. U čtvrtého využili přesilovku, na kterou mají dobré hráče a hezky to sehráli. Pak už bylo těžké to dotáhnout,“ doplnil.

Už v minulém týdnu se objevil Zdeněk Král na ledové ploše ROCKNET ARÉNY, kde absolvoval první tréninkové jednotky pod Martinem Pešoutem. „Minulý týden už jsem byl s kluky na ledě, takže už jsem je trochu poznal,“ odpovídal na další z otázek s tím, že na první kontakt z Piráty z ročníku 2011/2012 zatím nevzpomínal. „Hlavou mi to ještě neblesklo,“ reagoval závěrem na zmínku o závěrečném turnaji mladšího dorostu v Liberci, kde Chomutovští mladíci vybojovali titul a Zdeněk Král hájil barvy Bílých Tygrů v první sezóně mezi tuzemskou mládežnickou elitou.