Preview k zápasu

V sobotu opět doma! Piráty čeká první souboj s Kolínem v tomto století

Napsal včera Michal Dorinský
Po sérii tří venkovních duelů přivítají Piráti na domácí půdě soupeře z Kolína. Stane se tak poprvé od sezóny 1996/1997, kdy na sebe oba celky narazily tehdy ještě v druhé lize. Oba týmy své poslední zápasy prohrály, když Kolín doma nestačil na záložní tým Pardubic a Piráti podlehli v legendární aréně Na Lapači Vsetínu. Utkání 11. kola Maxa ligy začíná v sobotu 12. října od 17:30.

ONLINE PRODEJ VSTUPENEK NA UTKÁNÍ S KOLÍNEM

Nájezdové drama a srdnatý výkon, Piráti se na sever Čech vrátili s bodem

Těžký úvod týdne zvládli Piráti se ctí, když nejprve v pondělí podlehli Frýdku-Místku až v samostatných nájezdech, a hned následující den odolávali loňskému vítězi druhé nejvyšší soutěže. Úvod utkání přitom nasvědčoval úplně jinému průběhu. Vsetín si totiž vzal vedení na svou stranu už po 178 sekundách, když Pavel Klhůfek ukořistil odražený kotouč, sjel si mezi kruhy a nekompromisně propálil Pavla Jekela. Po pěti minutách bylo Pirátům ještě hůře, když zaváhání v rozehrávce potrestal tvrdou ranou Adam Hořanský. Když už se zdálo, že se hosté dostávají do zápasu, přidal Vsetín další trefu. Tentokrát to bylo skvěle sehrané přečíslení dva na jednoho, které svižným forhendovým blafákem zakončil Štěpán Matějček. Naděje pro Chomutov přišla ve 38. minutě, kdy Matěj Berka protlačil přihrávku Viktora Hübla až za brankovou čáru. Na toto však Valaši znali odpověď. Pavel Klhůfek v přesilové hře našel na pravé straně úplně volného Luboše Roba, který neměl problém vrátit Vsetínu třígólové vedení. Konečnou podobu výsledku stanovil pohlednou individuální akcí Tomáš Guman, který se z levé strany protáhl brankovištěm a zakončil na bližší tyč.

VHK ROBE VSETÍN - PIRÁTI CHOMUTOV 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Klhůfek, 9. Hořanský (ŠBláha), 27. Matějček (Hořanský), 47. Rob (Klhůfek, Stříteský) - 38. Berka (Hübl, Lukeš), 48. Guman (Husinecký)
Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 35:18. Diváci: 1890. 

Sestava Pirátů: Jekel – Kadeřávek, Baláž, Š. Němec, Eliáš, Husinecký, Ulrych, Havel, Poizl – Berka, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, Tadeáš Svoboda – Král, Hejcman, Guman – Březák, Koblížek, Mála

Kolín doma nestačil na béčko Dynama a přišel tak o šňůru třech vítězství v řadě

Také hráči Kolína nezačali svůj poslední zápas vůbec dobře. Už po šestačtyřiceti vteřinách totiž museli čelit trestnému střílení, které bez zaváhání proměnil Daniel Rákos. Dynamo zvládlo svůj náskok navýšit ještě v průběhu první třetiny. Robin Kaplan našel přihrávkou od mantinelu Tomáše Kauta, který neposedný kotouč poslal rovnou mezi nohy brankáře Soukupa. Kozlové však nemínili dát svou kůži lacino, a tak se na začátku třetí části dočkali gólové radosti i oni. Konkrétně to byl Jan Kloz, který před brankou nikým nehlídán dotáhl dílo Matěje Chalupy, jehož pokus se odrazil od masky brankáře Pardubic. Přesně o minutu později však přišla gólová odpověď hostů. Lukáš Žálčík si v úniku sám proti brankáři zahrál na Petera Forsberga a jeho pověstnou kličkou vrátil Dynamu dvoubrankové vedení. Kozlové ještě snížili náskok Pardubic na rozdíl jedné branky a opět u toho byl Jan Kloz. Ten v početní výhodě vypálil ostrou ránu, kterou usměrnil za záda Davida Honzíka šikovnou tečí Matěj Gardoň. 

SC MARIMEX KOLÍN - HC DYNAMO PARDUBICE "B" 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 45. Kloz (Chalupa, Ouřada), 53. Gardoň (Kloz) – 1. Rákos (TS), 12. Kaut (Kaplan), 46. Žálčík (Nedbal).
Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 33:18. Diváci: 930. 

Sestava Kolína: Soukup – Kolmann, Sýkora, Křepelka, Hampl, Piegl, Husa, Pinkas – Gardoň, Malínek, Dlouhý – Ouřada, Kloz, Všetečka – K. Lang, Moravec, Pokorný – Chalupa, Hujer, Síla – M. Lang.

Příchody Kolína: Roman Málek, David Sýkora, Petr Kolmann, Jan Hampl, Karel Křepelka, Jaub Husa, Tadeáš Tůma, Robin Všetečka, Martin Lang, Jan Kloz, Adam Dlouhý, Michal Beneš, Marek Matašovský, Valdis Dommers, Matěj Gardoň, Vojtěch Malínek.

Odchody Kolína: Jakub Tichý, Tomáš Sajdl, Michael Gaspar, Štěpán Němec, Jakub Naar, Jakub Šedivý, Lukáš Pajer, Stanislav Vrhel, Daniel Šedivý, Zdeněk Král, Petr Koukal, Matěj Morong, Miroslav Mucha.

ChomutovKolín
14. místo (6 bodů)pozice7. místo (14 bodů)
19:33skóre25:24
0-1-4-4bilance4-0-2-4
P-Pp-Psn-Psn-Paktuální formaP-V-V-V-P
6 / 39 (15,38%)využité přesilovky9 / 36 (25,00%)
8 / 35 (77,14%)ubráněná oslabení6 / 35 (82,86%)
317 / 618 (51,29%)úspěšnost na vhazování319 / 619 (51,53%)
Pavel Jekel – 89,83 %
Michael Petrásek – 89,71 %
brankářiJakub Soukup – 93,28 %
Roman Málek – 93,94 %
P. Kadeřávek, F. Eliáš, V. Husinecký
3 (0+3)
nejproduktivnější obránceJakub Husa 4 (0+4)
František Lukeš 7 (2+5)nejproduktivnější útočníkRobin Všetečka 10 (6+4)
Jiří Fronk 3 gólynejlepší střelecRobin Všetečka 6 gólů

Foto: Jan Gebauer (www.hokejprerov.cz)

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
SC Marimex Kolín