This text will be replaced


Aktuální zprávy

Pirátskou defenzivu vyztuží bek s extraligovými zkušenostmi, přichází Tadeáš Hejda

dnes Tisková zpráva
Po startu základní části Maxa ligy doplňovali kádr Martina Pešouta s Petrem Martínkem doposud jen útočníci, nyní přibude nové jméno poprvé rovněž do zadních řad. Z extraligového Kladna se do druhé nejvyšší soutěže vrací sedmadvacetiletý Tadeáš Hejda, jenž bude v Chomutově hostovat.

„S Tadeášem jsme komunikovali delší dobu a jsme rádi, že se jeho příchod dotáhl, protože jeho fyzické parametry i zkušenosti se soutěží se nám budou v naší situaci hodit,“ říká na adresu vysokého zadáka sportovní manažer a hlavní trenér Martin Pešout.

Tadeáš Hejda se narodil v Praze a s hokejem začínal podobně jako starší bratr Jan v dresu Slavie, odkud si krátce po dovršení plnoletosti odskočil mezi muže do tehdy druholigového Vrchlabí a juniory Třince. Pouze ve třetí nejvyšší soutěži dospělých působil v letech 2015 až 2018, než debutoval v tehdejší Chance lize.

Během pěti sezón výhradně v barvách Slavie nastřádal v aktuální Maxa lize téměř dvě stovky startů a jednadvacet bodů díky třem přesným zásahům a osmnácti asistencím. Minulý hokejový ročník pak byl pro Tadeáše Hejdu premiérovým mezi tuzemskou klubovou elitou, v níž nastupoval za Kladno.

V právě probíhající sezóně zatím nejnovější posila Pirátů statistiky v Tipsport extralize čítající osmačtyřicet utkání, dva přesné zásahy a osm přihrávek nerozšířil, nyní naopak bude přidávat další čísla v Maxa lize.