Aktuální zprávy

Aukce postupových dresů skončila, téměř stotisícový výtěžek zajistilo 27 trikotů

Napsal před 3 dny Klub
Ukázalo se, že památku na druhý postup sportovní cestou do druhé nejvyšší soutěže v historii klubu chce řada fanoušků Pirátů. Z jednatřiceti dresů, které hráči na cestě za postupem do Maxa ligy oblékali, jen čtyři zůstaly pro tuto chvíli bez nového majitele. Hned sedmadvacet zápasových originálů poputuje k novým majitelům z bezmála sto tisíc korun.

Ke zmíněné pěticiferné hranici scházelo poslední červnový den 850 korun, takže vydražení jednoho ze čtyř dresů, které zůstaly bez příhozu, by částku sto tisíc korun zcela jistě pokořilo. I tak jde ale o výtěžek, jenž překonal nováčkovský ročník ve druhé lize o více než třicet tisíc korun. Dva dresy bez jmenovky, z nichž jeden je brankářský, a dresy Matěje Hory s Adamem Horákem setrvaly na vyvolávací ceně, neboť nikdo více nenabídl.

Už tradičně mohli zájemci aukci některého z dresů ukončit předčasně kliknutím na tlačítko Kup teď, což se v jedenácti případech stalo. Právě tato možnost tedy určila pomyslné vítěze dražby černých dresů ze sezóny 2023/2024. Za 8000 korun byly předčasně koupeny trikoty Radka Havla s Františkem Lukešem, jejichž novými majiteli se staly nicky dandulkad a fanousek60.

O dva tisíce níže pak skončily dresy Jana Svobody, Martina Tůmy a Milana Kostourka, které získali uživatelé Albatros, JanZivny a Shaki_33. Třetí nejvyšší částku, konkrétně 5100 korun, pak zaplatí nick Luboš Čermák za dres Filipa Eliáše.

Právě o trikot pětadvacetiletého obránce se bojovalo nejvíce. Celkem na něj totiž bylo přihozeno šestadvacetkrát a zároveň se jednalo o dres, jehož dražba skončila nejpozději – pár vteřin před 19:45, což je o téměř tři čtvrtě hodinu po oficiálním konci aukce.

I tentokrát někteří uživatelé získali více dresů, maximem byly dva kusy. Nick Jurdaj vydá celkem 4400 korun za trikoty Davida Putze s Alexandrem Remešem. Uživatel Mikulas dokonce hned dvakrát použil tlačítko Kup teď, aby celkem za 8000 korun získal dresy Františka Mály s Tomášem Koblížkem.

Všichni noví majitelé si mohou dres s certifikátem pravosti vyzvednout po předchozí telefonické dohodě v kancelářích Pirátů, nebo si jej po dohodě mohou nechat zaslat na dobírku. To vše od středy 10. července 2024. Všechny potřebné údaje a kontakty obdrží v následujících dnech prostřednictvím e-mailových schránek, které uvedli při registraci na webu sportovniaukce.cz.