Aktuální zprávy

Dominik Badinka je nejvýše taženým Pirátem, jako 34. ho draftovala Carolina

Napsala před 2 dny Kateřina Kundertová
První kolo bylo hodně blízko… Dominika Badinku si na NHL ENTRY DRAFTU 2024 vybrala ze 34. pozice Carolina Hurricanec, díky čemuž se stal mladý obránce historicky nejvýše taženým chomutovským odchovancem.

Odhady ještě před vypuknutím slavnostního galavečera, který se konal v Las Vegas, pasovaly Dominika Badinku na přelom úvodních dvou kol. To první s velkou show mu uteklo pouze o dvě pozice.

V sobotu odpoledne se dočkal rychle, jako čtyřiatřicátého v celkovém pořadí si ho vybrala Carolina, pro niž šlo o vůbec první volbu na letošním draftu. Na další beky převážně z juniorských soutěží Evropy ukázala ve dvou nadcházejících kolech a pak na samém chvostu draftu.

Rodák z Chomutova naproti tomu strávil největší část minulého ročníku mezi dospělými, když během třiatřiceti zápasů švédské SHL vstřelil jeden gól a na tři přihrál. V juniorce, kde mohl potkat i 69. volbu Hurricanes Noela Franséna, za sedmnáct utkání vstřelil dva góly a přidal jedenáct asistencí.

Jak už bylo zmíněno, Dominik Badinka se stal historicky nejvýše taženým Pirátem, když přeskočil Jakuba Lauka se 77. pozicí v roce 2018, kdy na něj ukázali bostonští Medvědi. Ti ho během dražby talentů vyměnili do Minnesoty.

Z Čechů přišel na řadu nejvýše taktéž bek Adam Jiříček, druhé kolo opanoval pouze bývalý Pirát, ve třetí rundě šli útočníci Ondřejové Becher a Kos s Adamem Jechem. Dál byli draftováni brankář Jakub Milota, Miroslav Holinka, Aleš Čech, Maxmilian Curran, Vojtěch Hradec, Matyáš Melovský, Petr Sikora a Jakub Fibigr.