Aktuální zprávy

Fotbalové derby je tu! Přijďte podpořit Piráty a můžete odejít s hokejkou Davida Kämpfa

Napsal 13.06.2023 Klub
Znovu po roce se proti sobě postaví hokejisté Chomutova a Litvínova, ovšem stejně jako v červnu 2022 i tentokrát půjde o bitvu na zeleném pažitu. Ve středu 14. června od 17 hodin a 30 minut vypukne na fotbalovém hřišti v Březenci utkání, které bude prostřednictvím Nadačního fondu Pirátské srdce pomáhat Stanislavu Hrzinovi.

Jak už klub avizoval, na rozdíl od dvanáct měsíců starého klání ve Spořicích je pro odvetu stanoveno minimální vstupné 50 korun s tím, že dobrovolnosti se meze nekladou, takže horní hranice příspěvku od každého z diváků není omezena. Při oznámení fotbalové odvety s Vervou klub deklaroval, že výtěžek akce se rovným dílem rozdělí mezi nadační fond a mládežnické týmy 1. SK Jirkov, jenž na hřišti v Březenci působí.

Z čeho se tedy výsledná částka bude skládat? Kromě vstupného do ní bude podobně jako na oslavách dětského dne v Droužkovicích zahrnut prodej vyřazených mládežnických dresů či příspěvky přes QR kód, který se bude zobrazovat během komentovaného online streamu. Zlatým hřebem bude po skončení zápasu dražba hokejky, kterou věnoval útočník Toronto Maple Leafs a pirátský odchovanec David Kämpf. „Moc si tohoto gesta vážíme,“ děkuje na dálku člen správní rady nadačního fondu Roman Jüngling.

Zároveň bude možné v pirátském stánku zakoupit knihu 75 let chomutovského hokeje a hráči jistě po závěrečném hvizdu neodmítnou žádosti o podpisy. „Prodej knihy a dresů bude fungovat trochu jinak než ve fanshopu. Minimálně pětistovka za knihu a minimálně stovka za dres poputují hned do kasičky nadačního fondu, my nebudeme vracet a následně spočítáme výtěžek,“ přibližuje šéf fanshopu Jaroslav Procházka. Pokud si chcete zpříjemnit středeční podvečer a ještě pomoct dobré věci, vyrazte s přáteli do Březence.