Preview k zápasu

Hojný týden pro fanouška Pirátů. Nejdřív na Kobru a poté doma s Mostem

Napsala 17.10.2023 Kateřina Kundertová
Piráti mají našlapaný program, který je uprostřed týdne pošle do dvou zápasů druhé ligy. Ve středu 18. října Chomutovští odehrají od osmnácti hodin duel na Kobře a ve čtvrtek 19. října přivítají tradičně od 17 hodin a 30 minut na vlastním ledě Mostecké Lvy.

Piráti zvládli náročný začátek druhé ligy, když museli ke čtyřem úvodním zápasům cestovat na ledy soupeřů a nakonec si odvezli devět bodů. Postupně porazili Cheb, pražské Letňany a Děčín, ve čtvrtém kole těsně nestačili na Příbram.

Naposledy už se chomutovští fanoušci dočkali svého celku v ROCKNET ARÉNĚ, kde si užili náramnou podívanou, jelikož Piráti rozstříleli Hronov devíti góly. Ráz utkání napověděla už první třetina, kterou domácí ovládli 3:0.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC WIKOV HRONOV 9:3 (3:0, 4:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Chrpa (T. Svoboda, Hübl), 19. M. Tůma (Kostourek, Zajíček), 20. T. Svoboda (Chrpa), 24. Lukeš (Hübl), 25. Zajíček (Mála, Koblížek), 30. Eret (Kadeřávek, M. Tůma), 34. Mála, 54. Chrpa (Lukeš, Hübl), 58. Kostourek (Březák, Eret) – 28. Babrusjov (Popitič, Vaňkovský), 34. Vaňkovský (Voňka, Babrusjov), 38. Popitič (Vaňkovský).
Vyloučení: 5:6. Využití: 4:2. Střely na branku: 35:18.

Poslední sestava Chomutova: Altrichter (38. Horák) - Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Váchal, Havel, Filip – T. Svoboda, Hubl, Lukeš - Tůma, Eret, Kostourek - Zajíček, Koblížek, Mála - Chrpa, Remeš, Jouza.

A nyní mají před sebou svěřenci Martina Pešouta a Petra Martínka podobně obtížné období, jelikož uprostřed října během jednoho týdne odehrají tři duely a z toho navíc dva venku – v Praze a v Kralupech nad Vltavou. Mezitím přivítají doma Most.
ChomutovKobraMost
5. místo (12 bodů)pozice14. místo (4 body)4. místo (13 bodů)
33:16skóre22:3925:14
4-0-0-1bilance1-0-1-5
4-0-1-1
Martin Altrichter – 2 Z
Adam Horák – 2 Z 
brankářiMatyáš Ondrík – 5 Z
Matěj Kmec – 3 Z
Lukáš Hosnedl
Lukáš Klika
Jakub Březák 4 (1+3)nejproduktivnější obránceJiří Stejskal 5 (0+5)Aleš Havlůj 6 (1+5)
Viktor Hübl 12 (6+6)nejproduktivnější útočníkKamil Bříška 10 (6+4)Jakub Procházka 9 (4+5)
Viktor Hübl 6 gólůnejlepší střelecKamil Bříška 6 gólůJakub Procházka 4 góly

Kobra se trápí na chvostu tabulky se čtyřmi body

Pražané dobře odpálili sezónu, jelikož po lupu v Benátkách nad Jizerou urvali ještě bod v Písku, ale od té doby sbírají prohru za prohrou. Série už se natáhla na pět po sobě jdoucích utkání. V posledním odehraném klání Kobra nestačila na Děčín, a nezačala tak šňůru čtyř domácích zápasů šťastně.

HC KOBRA PRAHA – HC DĚČÍN 3:7 (2:3, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. Do. Novák (T. Urban I, Houška), 10. S. Tichý (M. Kvasnička, Matuška), 42. Bříška (T. Urban I, Vlček) – 6. D. Tůma (Nezbeda), 7. Macek (D. Černý, Smola), 11. Jursa (Parshakov, D. Kučera), 24. D. Tůma (Faigl, Bartoň), 48. Faigl (Vl. Brož, D. Tůma), 49. Jursa (O. Sýkora, D. Kučera), 51. Nezbeda (D. Tůma, Zedek).
Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1.

Poslední sestava Kobry: Pittr – Duda, Šteiner, Holý, Dudáček, Dráb, Stejskal, – Houška, Bříška, Šťastný – Vlček, Urban, Novák – Kvasnička, Tichý, Matuška – Petrák.

    Změny v kádru Kobry
    Odchody: Lukáš Sochůrek, Adolf Straka, Václav Zídek, Aleš Knesl.
    Příchody: Kamil Bříška, Jakub Petržílka, Filip Holaník, Jakub Mulač, David Pelant (návrat po zranění), Tomáš Urban, Filip Vlček. Kobra pokračuje ve spolupráci s pražskou Slavií, odkud bude mít k dispozici několik hráčů.

Most drží čtvrtou příčku a také ho čekají dva zápasy ve dvou dnech

Lvi mají odehraných šest duelů, ve kterých získali třináct bodů za čtyři plná vítězství a ztrátu v prodloužení. To jim zatím vyneslo čtvrtou pozici v tabulce, kterou budou v nejbližších dnech obhajovat ve středu proti Řisutům a ve čtvrtek na ledě ROCKNET ARÉNY.

Svěřenci Vladimíra Kýhose a Petra Rosola v sobotu porazili na vlastním ledě Vrchlabí díky dvěma slepeným zásahům na přelomu závěrečného dějství.

MOSTEČTÍ LVI – HC Stadion Vrchlabí 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Jindra (Procházka), 51. Havlík (Řehoř, Havlůj), 52. Jindra (Šimeček, Procházka), 59. Písařík (Řehoř, Havlůj) – 56. Kerekanič (Moník, Bláha).
Vyloučení: 12:14. Využití: 2:0.

Poslední sestava Mostu: Hosnedl – Havlík, Havlůj Šoustek, Nedrda, Hoffmann, Steinocher, Hocelík – Böhm, Řehoř, Písařík – Jindra, Daniel, Procházka – Veselý, Šimeček, Mical – Buberl.

    Změny v kádru Lvů
    Odchody: Roman Fučík, Josef Stříbrný, Pavel Smolka.
    Příchody: Vojtěch Buberle, Michal Daniel, Josef Rykl, Lukáš Hocelík.

Chomutovští mají s oběma soupeři z minulé sezóny pozitivní bilanci

Piráti v minulé sezóně narazili na Kobru čtyřikrát a třikrát odešli šťastnější, prohráli pouze v prvním vzájemném měření. Proti Mostu byli ještě úspěšnější, když po stoprocentní základní části a nadstavbě ho vyřadili v osmifinále play-off 3:1 na zápasy.

Nezapomeňte na komentované streamy z venkovních zápasů – duel Kobra vs. Chomutov můžete sledovat zde s komentářem Michala Luxy.